featured

En İyi Android Oyunları 2020

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

En iyi android oyunları mobil oyun sevenler için derledik. Listemizde yer alan oyunlar, grafik ve hikaye açısından en kaliteli ve tercih edilme bakımından en çok tercih edilen oyunlardır. Android mağazası olan Google Play Store üzerinde bu oyunları telefonunuza indirerek rahatlıkla oynayabilirsiniz.

Korona virüs nedeni ile evlere kapanan kişilerin en çok vakit geçirdiği yerler bilgisayardan ve mobilden oynan oyunlar olarak görülüyor. Fakat oynanan oyunların kaliteli ve gerçekten istenilen zevki vermesi büyük bir öneme sahiptir. Bu nedenle de bir oyuna başlarken araştırmak, yorumlarını okumak ve önerilere dikkate almak faydalı olacaktır.

Mobil oyun dünyasının gelişmesi son yıllarda oldukça yükseklere çıkmış durumda. Cep telefonlarının RAM ve hafıza kapasitesinin de artması mobil oyun sektörünü hareketlendirdi. Bir bilgisayar oyunundan alınan zevki ve duyguyu artık android telefonlardan da alır duruma geldik. Hatta bazı mobil oyunlar bağımlılık yapar seviyede ellerden düşmüyor. Elden düşüremediğimiz en iyi android oyunları online olarak veya hikayeli şekilde oynamamız mümkün.

İşte android dünyasının en iyi mobil oyunları!

1. Pubg Mobile

YouTube video

Bilgisayar formatı ile dünyayı kasıp kavuran battle royale türündeki bu oyun, mobil dünyaya geçtikten sonra popülerliliğini bir hayli yükseltti. Telefonu Pubg Mobile destekleyen neredeyse her yaştan kullanıcı bu oyunu play store’dan indirerek oynamaya başladı.

Büyük kapışmalara sahne olan oyun çevrim içi olarak oynanmaktadır. İster arkadaşlarınızla takım kurun isterseniz bireysel savaşın. Sahne sizin, haritadan yer beğenin, paraşütle uçaktan o noktaya atlayın, ekipmanlarınızı tamamlayın ve savaşa başlayın. Unutma en çok adam vuran değil hayatta son kalan oyunu kazanıyor.

2. Call Of Duty Mobile

YouTube video

Call of duty oyun serisini bilgisayardan oynamayan ya da en azından şanını duyup videolarını izlemeyen yoktur. Bu efsane savaş oyunu kısa bir zaman süre önce mobil telefonlar için tasarlanarak oyun sevenlerin beğenisine sunuldu.

Oyunda 5 e 5 ölüm maçı, battle royale gibi farklı birçok türde kapışmalar olmakta. Oyun kısa sürede Pubg Mobil kadar popüler olarak oynanma başarısını gösterdi. En iyi android oyunları listelerken bu oyunu yazmamak haksızlık olurdu.

3. Clash Of Clans

YouTube video

Yılların mobil strateji oyunu demek hiç de yanlış olmaz. Hemen hemen her birimiz az da olsa bu oyunu oynamışızdır. Oyun da kendi köyünüzü kuruyor ve zamanla gelişerek büyüyorsunuz. Askerler ve savaşçı yaratıklar eğiterek farklı köylere saldırıp ganimet elde edebilirsiniz. Fakat köyünüzü güçlendirmeyi ve köy içinde savunmacı barındırmayı unutmayın. Ava giderken avlanma durumunuz büyük ihtimaldir.

4. Asphalt 9 Legends

YouTube video

En iyi android oyunları serisine yılların eskitemediği asphalt oyunu ile devam edelim. Birbirinden süper yarış arabaları ile asfaltın tozunu atmaya var mısınız? Eğer yarış oyunu tutkunu iseniz bu oyun tam sizlik. Yarış esnasında karşınıza çıkan güçlendirici nitro ile hızınıza hız katın ve rampalardan uçarak akrobatik hareketler sergileyin. Heyecan dolu bu yarış oyununu elinizden düşüremeyeceksiniz.

5. Candy Crush Saga

YouTube video

7’den 70’e herkesin bağımlılık derecesinde oynadığı şeker patlatma oyunu Candy Crush Saga. Oyun ilk çıktığı günden itibaren 500 milyonun üzerinde indirilme sayısına ulaştı. İster çevrim içi isterse çevrim dışı olarak oyunu oynayabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey aynı cins şekerleri tek sıraya getirin ve patlamanın hazzını yaşayın.

6. FİFA Mobile

YouTube video

Bilgisayar oyun dünyasının efsane ve her sene yenilenen oyunu Fifa mobil versiyonu ile de büyük beğeni topluyor. Çevrim içi olarak oyun da gerçek rakiplerle heyecanlı maçlar yapmanız mümkün. İsterseniz kendi takımınızı kurun, transferler yapın ve şampiyonluğa koşun. Ayrıca arkadaşlarınıza meydan okuyabilir ve turnuvalara katılabilirsiniz. En iyi android oyunları listesinde ki futbol oyunları arasında en çok tercih edilenlerden birisidir.

7. E Football PES 2020

YouTube video

Playstation dünyasının efsane oyunu PES, mobil uyumlu olarak da efsaneleşme yolunda emin adımlarla ilerliyor. Oyun içerisinde kendi takımınızı kurarak lig de mücadele edebilir, kupalar kazanabilirsiniz. Şampiyonlar ligine katılarak Avrupa da başarılar sergileyebilirsiniz. 50 milyonun üzerinde bir indirilme ile en çok oynanan mobil oyunlar arasına da girmiştir.

8. Mortal Kombat Mobile

YouTube video

Dünya genelinde büyük bir zevkle oynanan video oyunu Mortal Kombat, mobil versiyonu ile de oyun severleri mest etmektedir. Oyunda farklı özelliklerde ve güçlerde karakterler bulunmakta. Size en çok hitap eden karakteri seçin ve mücadeleye başlayın. Sanal dünyada dövüşmenin zevki arkadaşlar ile daha da zevkli bir hal alıyor. Bunun için oyun 3 e 3 savaşma olanağı da sağlıyor. Arkadaşlarınız ile takımınızı kurun ve dövüşe başlayın.

9. Kafa Topu 2

YouTube video

En iyi android oyunları listesine bire bir mücadele edilen ve turnuvalar düzenlenen Kafa Topu 2 oyunu ile devam ediyoruz. Oyunda 2 büyük kafa karşılıklı olarak gol atma mücadelesi vermektedir. Çeşitli güçlendiriciler sayesinde de rakibi engelleyebilir, kalenizi koruyabilir veya vuruş gücünüzü artırabilirsiniz. Turnuvalara katılarak büyük başarılar elde edebilirsiniz. Oyun içerisinde muhteşem anlatımı ile sizlere Ercan Taner eşlik etmektedir.

10. Hay Day

YouTube video

Şehir hayatını kalabasından, pis havasından ve gürültüsünden kurtulup bir kasabaya yerleşme hayalini çoğu kişide vardır. Kasaba içerisinde bir bahçe oluşturup, içinde hayvanlar beslemek ve doğal olarak beslenmek kulağa hoş geliyor. Bu hayalinizi gerçekleştirmek için Hay Day oyunu tam aradığınız oyun. Çiftliğinizi oluşturun, tarlanızı ekin, hayvanlarınızı yetiştirin ve taze meyve-sebzeler ile beslenin. 100 milyondan fazla indirilmeye sahip bu güzel oyunu sizlerde oynayın ve huzuru yakalayın.

11. Shadowgun Legends

YouTube video

İşte size dünyanın kurtarıcısı olma fırsatı sunan bir savaş oyunu. Oyunun hikayesinde dünyayı ölümcül uzaylılar istila ediyor. Bu istiladan dünyanın kurtulabilmesi için sizin yardımınız gerekli. Birbirinden farklı karakterlerden dilediğini seç ve dünyayı uzaylılara karşı koru. Bu zorlu göreve var mısın?

12. Brawl Stars

YouTube video

Clash of Clans ve Clash Royal yapımcılarından muhteşem bir savaş oyunu sizlerle. Çeşitli oyun bölümleri olan oyun da kısa süreli savaşlar yapılmaktadır. Arkadaşlarınız ile eğlenceli vakitler geçirmek için muhteşem bir oyun.

13. Shadow Fight 3

YouTube video

En iyi android oyunları listemize dövüş oyunu tutkunlarının çok seveceği bir oyun ile devam ediyoruz. Shadow fight ile muhteşem dövüşler ortaya koyabilirsiniz. Yüksek grafik özelliklerine sahip bu oyunu sadece bir dövüş oyunu olarak görmek haksızlık olur.

Geniş bir dünyaya sahip bu oyunda yapmanız gereken ana ve yan görevler bulunmaktadır. Oynamak istediğiniz karakteri kendinizin tasarlamasına da imkan sağlayan bir oyundur. Hikaye serüveni olan bu oyunda görevler yaptıkça yeni silahlar elde edeceksiniz.

14. Fortnite Mobil

YouTube video

Bilgisayar oyunu sektöründe devleşen battle royal oyunu Fortnite mobil dünyaya taşınan oyunlar arasında yerini alıyor. Pubg Mobile gibi bu oyunda da hayatta kalma mücadelesi vermektesiniz. Farklı karakterlerle renkli bir dünyada muhteşem bir savaşa başlayın. İster bireysel başarı sergileyin ister arkadaşlarınızla takım kurup, dünyaya meydan okuyun. Seçim sizin.

15. Simcity Buildit

YouTube video

Ben şehir kursam şöyle şöyle şeyler yapardım, şunlar olurdu, böyle planlardım diyenlerden misiniz? İşte size yeteneklerinizi sergilemek ve fikirlerinizi hayata geçirebilmek için mükemmel bir fırsat. Simcity oyunu ile kendi şehrinizi kurun ve yönetin. Şehrinizde yaşayan halkın refah seviyesini yüksek tutun. Bu sayede şehrinizin nüfusu ve geliri artsın yeni binalar kurun. En iyi android oyunları oynarken şehrinizi büyütün.

16. Real Racing 3

YouTube video

En iyi android oyunları listemizin bir diğer araba yarışı oyunu Real Racing. Oyun içeriğinde efsane spor arabalar yer almakta. İsminden de anlaşılacağı üzere oyunculara en gerçekçi şekilde yarış hissini veriyor. Arabanızı seçin ve driftler atarak yarışınızı tamamlayın, kupayı kaldırın.

17. Clash Royal

YouTube video

Clash dünyasına yeni bir soluk getiren bu oyunda rakipleriniz ile göğüs göğse bir mücadele yapma imkanı sunulmaktadır. Dünya genelinde çokça oynan bu oyunda dünyanın her yerinden oyuncular ile mücadele edebilirsiniz. Çevrim içi oynan oyunda karakterlerinizi güçlendirin ve savaşın. Clash Royal kartları toplayarak zaferin tadına varın.

18. Online Soccer Manager 2020

https://www.youtube.com/watch?v=8HpRiPj6V4g

Menejer olmak ve yeni oyuncular keşfetmek ister misiniz? Efsane manager oyunu artık mobil olarak da oynanmaktadır. Hayalinizde ki takım ile anlaşın ve menejerlik merdivenlerini sağlam adımlarla bir bir çıkın. Yeni oyuncular keşfedin, oyuncuları geliştirin ve rakipleriniz ile heyecanlı maçlar çıkartın.

19. Assansin’s Creed Rebellion

YouTube video

En iyi android oyunları listemizde bir Ubisoft efsanesi olan Assansin’s oyunu yer alıyor. Tarihin en iyi suikastçisi olmaya var mısınız? Ezio karakteri ile ünlen oyun da eski suikastçileri canlandırıyorsunuz. Düşman hedeflerini öldürdükçe yeni silahlar ve yetenekler kazanıyorsunuz. Değişik bir deneyim sunan bu oyunu mutlaka denemelisiniz.

20. World Of Tanks Blitz

YouTube video

Dünyaya tank ile meydan okumanıza olanak sağlayan efsane bir oyun. 350’ye yakın tank modeli arasından dilediğinizi seçin, 7’şer kişilik takımlara ayrılın ve muhteşem savaşlar çıkarın. Savaş stratejinizi geliştirin savaş meydanında ki yeteneğinizi konuşturun. Meydan sizin.

21. Sky Force Reloaded

YouTube video

En iyi android oyunları arasında sky force reloaded oyunu yüksek grafik kalitesi ile herkesin beğenisini toplamış durumda. Bir ücretsiz mobil savaş oyunu olan Sky Force sayesinde heyecanlı dakikalar geçirebilirsiniz.

22. Final Fantasy Brave

YouTube video

Fantezi dünyasında fantastik canavarlarla eşsiz bir serüvene çıkmaya hazır mısınız? Stratejinizi oluşturun, arkadaşlarınız ile beraber bölgenizi koruyun. Güçlü büyüleri keşfederek, kurduğunuz krallığı büyütüp, güçlendirmeye çalışın. Ücretsiz mobil oyunlarından biri olan Final Fantasy brave oyunun da uygulama içi satın almalar yaparak kendinize özel bir oyun kurabilirsiniz.

23. Mobil Legends Bang Bang

YouTube video

Çevrim içi olarak oynan bu oyunda karakterinizi seçin ve arkadaşlarınız ile beraber mükemmel savaşlar çıkartın. Farklı haritalar ile çeşitlilik sunan oyun 5 e 5 rekabet olanağı sunuyor. Mücadeleler 10 dakika sürüyor ve çok farklı stratejiler gerektiren olaylara sahne oluyor.

24. League Of Legends Wild Rift

YouTube video

Dünya genelinde büyük bir tutuku ile oynan LOL oyunu her ne kadar geç kalsa da sonunda mobil olarak da oynanabilir hale geldi. Mobil versiyonu da en az bilgisayar formatı kadar nefes kesen mücadelelere sahne oluyor. Çevrim içi olarak oyun da arkadaşlarınız ile takım kurabilir ve rakiplere sanal dünyayı dar edebilirsiniz. En iyi android oyunları listemizin efsane oyunu olarak da yerini alıyor.

25. Diablo Immortal

YouTube video

Bilgisayar formatı satış rekorları kıran Diablo oyun serisi muhteşem grafik kalitesi ile mobil olarak da oynanmaya uygun hale getirildi. Oyun içerisinde;  haçlı, iblis avcısı, keşiş, sihirbaz, Necromancer ve Diablo Immortal olmak üzere 6 karakter içeriyor. Çeşitli sihirler ve büyüler ile sizleri telefon başına hapsedecek bir oyundur. En iyi android oyunları listesinin umut vaat eden oyunudur.

Ücretsiz android oyunu ile eğlenceli dakikalar geçirirken, youtube için ekran kayıtları alarak kanalınızda yayınlayabilirsiniz. Bu sayede iyi ve eğlenceli bir teknoloji ve oyun kanalı sahibi olabilirsiniz. En iyi android oyunları listemizin şimdilik sonuna geldik. Diğer oyun yazılarımız için tıklayın.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!