featured

Sulu Köfte Eşliğinde Sebzeli Pirinç Pilavı Çağlalı Cacık ve Güllaç Tarifi Sizlerle!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ramazan menüsü iftar yemek tarifleri için uygun, her damak zevkine hitap eden tarifler bulmak her zaman kolay olmuyor. Biz de damakları şenlendirecek, üstüne tatlı da çok iyi gidecek harike bir yemek menüsü tarifi ile geldik. Hazırlayın malzemeleri, hep beraber dillere destan sulu köfte, görsel şöleniyle göz dolduran sebzeli pilav, cacık anlayışına yeni bir soluk getirecek olan çağlalı cacık ve ramazan klasiği mis kokulu güllaç yapacağız.

Sulu Köfte Tarifi

Köfte sevmeyen var mıdır? Hiç sanmıyoruz. Büyük küçük herkes köfteye bayılır. Şimdi sizlere harika bir sulu köfte tarifi vereceğiz. Bu tarif ile çocuklarınızda sulu yemeği bir güzel yiyecekken, iftar sofralarınıza da lezzet katacaksınız. İşte, mis gibi sulu köfte yapımı için malzemeler ve sulu köfte yapılışı!

Malzemeler

200 gram dana kıyma3 tane patates1 tane soğan2 YK ince kısırlık bulgur2 YK domates salçası2 YK sıvıyağ2 YK un2 diş sarımsak rendesiİsteğe göre tuz, karabiber, pul biber

Yapılışı

Kıymayı derin bir kaba alarak içerisine baharatları ve bulguru ekleyerek yoğurun.Yoğurdunuz kıymadan küçük parçalar kopararak elinizle yuvarlayın ve şekil verinUnu bir kaba alın.Yuvarladığınız köfteleri unun içine atın, iyice karışmalarını sağlayın.Soğanları küçük küçük doğrayın ve yağda renk değiştirinceye kadar kavurun.Pembeleşen soğanlara salçayı da ekleyerek biraz daha kavurun.Patatesleri küp küp olacak şekilde doğrayın.Doğradığınız patatesleri salçalı soğanla karışıma ekleyerek kavurmaya devam edin.Kavurma işlemi bittikten sonra patateslerin üzerini biraz geçecek kadar su ilave edin. Kaynatın.Yemek kaynadıktan sonra köfteleri de ekleyin.Son olarak yemeğin tuzunu ve baharını kontrol edin. Eksikse ekleyin.

Mis gibi sulu köfte yemeğiniz hazır. Afiyet olsun!

Sebzeli Pilav Tarifi

Sulu köfte tarifi yapımının yanına elbette sebzeli pilav yakışırdı. Üstelik bu sebzeli pilav ile sebze yemeyen çocuklarınıza rahatlıkla sebze yedirebilirsiniz. Sofranıza katacağı görsel şölen de cabası… İşte lezzet harikası sebzeli pilav tarifi!

Malzemeler

2 SB pirinç (kişi sayısına göre arttırılabilir)4 SB su1 çay bardağı konserve mısır1 çay bardağı konserve garnitür1.5 YK tereyağıTuz

Yapılışı

Pirinçleri yıkayınTereyağını pilav tenceresinde eritin.Pirinci ekleyerek 1-2 dakika kavurunKavrulan pirinçlere suyu ekleyinÜzerine mısır, garnitür ve tuz ekleyerek kapağını kapatın.Pirinçler yumuşayınca tencerenin altını kapatın, pilavınızı 15 dakika demlendirin.Dilerseniz pilavı bir kek kalıbına alın, biraz bekletip kalıptan çıkarıp büyük bir servis tabağına koyun.

İşte görsel şölenli sebzeli pilavı yapmak bu kadar kolay! Afiyet olsun!

Çağlalı Cacık Tarifi

Sıradan cacık tarifi değil de farklı ve içenleri lezzete doyuracak bir cacık tarifi istiyorsanız işte karşınızda çağlalı cacık! Yapacağınız bu cacığı yiyenler tadına doyamayacak, bir yiyen bir daha yemek isteyecek! İşte çağlalı cacık tarifi!

Malzemeler

10 tane taze çağla6 YK süzme yoğurt1-2 diş sarımsakZeytinyağıNaneToz kırmızı biber

Süslemek için

MaydanozDereotu

Yapılışı

Çağlaları iyice yıkayınKüçük küçük doğrayınSarımsakları ezinYoğurdu uygun bir kaba alarak çağlaları ve sarımsağı ekleyin, karıştırın.Servis kasesine alarak üzerine zeytinyağı, dereotu ve maydanozu ekleyin.Bu muhteşem tarif ile harika bir lezzete varacaksınız. Şimdiden afiyet olsun.

Güllaç Tarifi

Bir ramazan klasiği mis kokulu güllaç nasıl yapılır? Yiyenin bir tabakla yetinmeyeceği, hafif harika güllaç tarifi sizlerle!

Malzemeler

1.5 litre süt10 adet güllaç yaprağı2 SB dövülmüş ceviz2 SB toz şekerİsteğe göre 2 yemek kaşığı gül suyu

Üzeri İçin

Nar taneleriTaze nane

Yapılışı

Süt ile şekeri ocağa alarak kaynatın.Sütü ılımaya bırakınGüllaç yapraklarından 5 tanesini uygun bir borcama ya da tepsiye alınYaprakların parlak yüzü yukarı baksın5 adet güllaç yaprağını her yaprağı sütle ıslanacak şekilde tek tek kepçe yardımı ile ıslatın.5 güllaç yaprağını ıslattıktan sonra cevizleri serpinEğer gül suyu kullanacak iseniz son kepçe süte gül suyunu ekleyin.Kalan 5 güllaç yaprağı içinde aynı işlemi uygulayarak cevizin üstünü kapatın.En az 2 saat buzdolabında dinlendirin.Buzdolabından çıkarınca kare kare olacak şekilde güllacı kesinÜzerini nar ve taze nane ile süsleyerek servis edin.

Her ramazana tat katan güllaç tarifi ile iftar sonrası ağzınızı tatlandırın.

Ramazan menüsü iftar yemek tarifleri kapsamında yemek tariflerimizi beğeninize sunduk. Sofranızdan bereket, dilinizden muhabbet eksik olmasın. Hayırlı iftarlar dileriz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!