featured

En Kısa Oruç Tutan Ülkeler Ve En Uzun Oruç Tutan Ülkeler Hangileridir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

En kısa oruç tutan ülkeler ve en uzun oruç tutan ülkeler, oruç tutan diğer Müslümanlar tarafından en çok merak edilen konular arasındadır. Bu merakı gidermek adına sizler için araştırma yaptık ve bunu yazıya döktük.

11 ayın sultanı Ramazan Ayı geldi ve insanlar oruçlarını tutmaya başladı. Bildiğiniz gibi ülkemizde her ilin imsakiye vakitleri aynı değil. Dünyada ise ülkeler arasında oruç tutma süreleri aynı değil. Bunun nedeni ise dünyamızın şeklinin geoit olmasındandır. Enlem farklarından dolayı bazı ülkeler daha fazla bazı ülkeler ise daha az oruç tutmaktadır.

Dünya üzerinde en uzun oruç tutan ülkeler kuzey kutbuna yakın yerlerde yer almaktadır. Kuzey kutbu dairesinde yaz aylarında günler uzun sürer. Bu nedenle de ramazan aylarında en uzun oruç bu yerlerde tutulmaktadır.

En Uzun Oruç Tutan Ülkeler Hangileridir?

24 Nisan itibari ile ramazan ayı tüm dünyada başladı. Bu tarihten itibaren de tüm Müslümanlar oruçlarını tutarak ibadetlerini yerine getirmeye çalışıyor. Bazı ülkelerde ki insanlar diğer ülkelere göre daha uzun veya daha kısa oruç tutmaktalar.

Ramazanın ilk gününde en uzun oruç tutan ülke kuzey kutbuna yakın olan Rusya’nın Murmansk kenti oldu. Murmansk kentin de sahur ve iftar arası süre tam 19 saat 23 dakika olarak belirlendi. Rusya’dan sonra en uzun oruç tutan ülke İzlanda oldu. İzlanda’nın Reykjavic kenti ramazanın ilk günü 18 saat 34 dakika oruç tuttu.

En Kısa Oruç Tutan Ülkeler Hangileridir?

En kısa oruç tutan ülkeler Güney Amerika ve Güney Afrika bölgelerinde yer almaktadır. Güney yarım kürede yer alan ülkelerde günler yaz aylarında kısa sürdüğü için en kısa oruçlar bu yerlerde tutulmaktadır. Dünyanın en kısa orucu 11 saat 48 dakikayla Arjantin ülkesinde tutuldu.

Türk Ülkelerinde Tutulan Oruç Vakitleri Ne Kadar?

Dünyada tüm Türk ülkeleri 24 Nisan itibari ile oruç tutmaya başladı. Bu ülkelerin oruç tutma süreleri de farklılık göstermektedir. Türkiye ‘de ramazanın ilk gününde İstanbul 15 saat 26 dakika oruç tutacak.

Kırım Müslümanları dini idaresinin yaptığı açıklamaya göre Kırım Türkleri ramazanın ilk günü 15 saat 46 dakika oruç tuttular.

2020 yılı ramazan ayının ilk günü oruç tutan diğer Türk Devletleri’nin oruç süresi ise şu şekildedir;

Azerbaycan – Bakü 15 saat 39 dakikaKuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti – Lefkoşa 15 saat 2 dakikaKazakistan – Almata 15 saat 58 dakikaÖzbekistan – Taşkent 15 saat 46 dakikaKırgızistan – Bişkek 15 saat 43 dakika

Ramazan Bayramı Ne Zaman?

Oruçların tutulmasının ardından Ramazan Bayramı olacak. Ramazan Bayramı 24 MAyıs 2020 tarihinde başlayacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!