featured

Sahur İçin Ekmek Balığı Nasıl Yapılır? Cevizli ve Kaymaklı Ekmek Balığı Tatlısı Tarifi!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ekmek balığı, kahvaltıların vazgeçilmezi ve yumurta sevenlerin sık sık tercihi olan bir tariftir. Sahura bugün ne pişirsem diyenler için 5 dakikada yapılan bu pratik ekmek balığı tarifi ile bayat ekmeklerimizi de değerlendirmiş olalım. Tarifimizin içerisinde süt bulunmamaktadır. Peki ya, hiç cevizli ve kaymaklı ekmek balığı tatlısı denediniz mi? Bu muhteşem tarifi de kaçırmamanızı öneriyoruz. Şimdi tarifimizi verelim.

Ekmek Balığı Tarifi ve Malzemeleri

1 adet bayat veya taze bütün ekmek,4-5 adet yumurta,1,5 yemek kaşığı un,Bir tutam tuz.

Ekmek Balığı Nasıl Yapılır?

Lezzetli bir ekmek balığı yapmak için bir tabak içerisinde yumurta ile birlikte tuz iyice çırpılır. Arzuya göre bu aşamada karabiber ve pul biberde eklenebilir. Üzerine un eklenir ve unla yumurta tekrar çırpılır.Ekmekler dilimlenir ve unlu yumurtaya dilimlenmiş olan ekmeğin her iki tarafı da batırılır.Yumurtaya batırılan ekmekler kızgın yağda ters düz edilerek pembeleşene kadar kızartılır.

Servise hazır hale gelen ekmek balığı sunum tabağına alınır. Ek olarak Ekmek Balığı ile hiç tatlı yapmayı denediniz mi? Şimdi pek çok kişinin bilmediği ekmek balığı tatlısı tarifini verelim.

Cevizli Kaymaklı Ekmek Balığı Tatlısı

2 su bardağı su,2 ,5 su bardağı şeker,Yarım limon suyu,1 su bardağı dövülmüş ceviz içi,Lezzetlendirmek için kaymak.

Ekmek Balığı Tatlısı Nasıl Yapılır?

Cevizli ve kaymaklı ekmek balığı tatlısı yapmak için şerbet yapılır.Bunun için su, şeker ve limon suyu kaynatılır.Ekmek balığı tatlısı yapmak için baharatsız ekmek balığı tercih edilir.Koyu bir kıvama gelen ve soğutulan şerbet içerisine yumurta ile kızartılan ekmek balığı batırılır ve kısa bir süre bekletilerek şerbetten ekmek balığı çıkartılır.Tatlandırılan ekmek balığı tatlısı, ceviz ve kaymakla birlikte servis edilir.

Sahur için kahvaltı sofrası ile yenebilecek ekmek balığı tarifimizden sonraki tarfimiz iftar yemek tarifleri olacak. Afiyet olsun!

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!