featured

700 Bin Kişi Bekliyordu: Ödemeler Başladı!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Corona virüs salgını birçok ülkeyle beraber Türkiyeyi de vurdu. Çalışma kısıtlamaları, sokağa çıkma yasakları ve kesilen yurt dışı bağlantıları dolayısıyla bir çok işveren çalışanları ücretsiz izne çıkardı. Ücretsiz izne çıkan kişiler ve işsizlik maaşı alamayan kişiler için ise 17 Nisan da çıkan bir yasaya göre işsiz kaldıkları zaman dilimi içerisinde günlük 39.34 TL toplamda ise aylık 1.177 TL nakit ücret desteği sağlanmasına karar verildi. 

Nakit Ücret Desteği Ödemesi Kimlere Yapılacak?

Nakit ücret desteği iki ayrı şekilde yapılacak. Bu desteği alacak olan kişilerin, bu şartlara uyuyor olması gerekiyor. Destek ücretini alacak olan kişiler;

İşvereni tarafından ücretsiz izne çıkarılmış olanlar ve bu yüzden kısa çalışma ödeneğinden faydalanamayanlar (emekli olmamaları şartı ile)15 Mart 2020 tarihinden sonra işvereni tarafından işten çıkartılmış olup işsizlik maaşı alamayan kişiler (emekli olmamaları şartı ile)

Nakit ücret desteği ödemeleri, ödeme almaya hak kazanan kişilere İŞKUR tarafından yapılacak. 

Nakit Ücret Destek Ödemeleri 17 Temmuz’a Kadar Devam Edecek

Nakit ücret desteği ödemeleri 17 Nisan 2020 itibari ile yapılacak. Yani ödeme almaya hak kazanmış kişilerin 17-30 Nisan arasında ki ödemeleri de hesaplarına yatacak. 

1 aylık toplam rakam 1.177 TL olsa da bu ücret üzerinden damga vergisi kesilecek ve destekten faydalanacak kişilerin eline toplamda 1.167,5 TL geçecek. Ödemeler 17 Temmuz 2020 tarihine kadar verilmeye devam edecek. 

Nakit Desteği İçin Başvuru Yapanlar Dikkat!

Nakit ücret desteği için başvurular kişiler tarafından değil işverenler tarafından yapılıyor. Yani şahıs olarak başvurduysnız geri dönüş almamış olmanız normal. Bu yüzden işveren’in SGK’ya başvuru yapıp çalışan için ücretsiz izin bildiriminde bulunması ve pandemi ücretsiz izin olarak kişiyi kayıt ettirmesi gerekmekte. Eğer işvereniniz başvuruyu gerçekleştirdi ise, ödemeleriniz İŞKUR üzerinden yapılacaktır. 

Nakit Ücret Desteği Ödemesi Nereye Yapılacak?

Nakit ücret desteği ödemeleri işten çıkarılanların ve ücretsiz izne çıkarılacak olan kişilerin kendilerine yapılacak. Ödemeler PTT ve hesaba havale – EFT yolu ile yapılacak. Nakit ücret desteği alanların sağlık sigorta primlerini devlet karşılayacak. 

Nakdi ücret desteği şartlara uyan kişilere 8 Mayıs Cuma günü yapılacak. Ücretsiz izne ayrılan kişiler eğer işvereni SGK’ya bildirmiş ise nakdi ücret desteğinden faydalanacak. Kişilerin genel sağlık sigortası bu süre içinde Devlet tarafından karşılanacak. Çalışma ödeneğinden yararlanamayan kişilerin ne yapacağı ise şuan için belli değil. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!