featured

Spermde Korona Virüs Tespit Edildi! Korona Cinsel Yolla Bulaşır mı?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tüm dünyayı etkisi altına korona virüs hakkında ki araştırmalar sürüyor. Virüs her geçen gün kendine yeni bir bulaş yolu buluyor. Korona virüs şimdi ise sperm de tespit edildi! Dünyayı kasıp kavuran korona virüs cinsel yolla bulaşır mı? İşte, detaylar!

38 Kişi Üzerinde Araştırma Yapıldı

Çin’li bilim adamları corona virüs testi pozitif çıkan erkekler üzerinde küçük bir araştırma yaptı. 38 erkek üzerinde yapılan araştırma da yeni tip korona virüs sperm de görüldü!

Korona virüs hastalığının solunum yolu, taşıyıcı kişiden gelecek olan damlacık, temas, dışkı, sindirim sistemi, gözyaşı ve salya yolu ile bulaşabileceği araştırmalar neticeside belirlenmişti. 

Çin’li araştırmacıların corona virüs hastalığına yakalanan  15 yaş üzeri 50 erkekten 38’inde yaptığı araştırma Covid-19 virüsünün sperm de olduğu ortaya çıktı.

26 Ocak 2020- 16 Şubat 2020 tarihleri arasında Çin’in Henan eyaletinde  gerçekleştirilen araştırma da üzerinde araştırma yapılan kişilerden ikisinin durumu ağırken, diğer ikisinin durumunun iyi olduğu söylendi.

Araştırmayı sürdüren bilim insanları bu araştırmanın sadece 38 kişinin üzerinde yapıldığını, bu yüzden henüz herhangi bir kesinliğinin olmadığını kaydettiler. 

Korona virüsünün cinsel yolla bulaş olup olmadığına dair henüz bir belirti olmasa da sperm üzerinde koronavirüs tespit edildi. Bilim insanları sperm de koronavirüs tespit etti ve sonrasında cinsel yolla bulaşabildiğine dair henüz kesin bir şey söyleyemeyeceklerini dile getirdiler. Yani virüsün cinsel yolla bulaşıp bulaşmadığı henüz belli olmasa da virüs erkek üreme sisteminde tespit edildi.  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!