featured

Sosyete Mantısı Nasıl Yapılır? Sahura Sosyete Mantısı Yapmaya Ne Desiniz?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bugün ne pişirsem diyenler için harika bir tarif vereceğiz. Sosyete mantısı, her ne kadar Kayseri Mantısı tadında olmasa da farklı bir lezzet olan fakat bir o kadar da alışıla gelmiş Kayseri Mantısına tadı yakın olan bir tariftir. Vereceğimiz sosyete mantısı tarifi ile misafir sofralarınızı donatabilir ve ayrıca kendiniz de ister sahurda ister bir akşam yemeğinde veya iftarda tercih edebilirsiniz. Şimdi tarifimizi verelim.

Sosyete Mantısı Tarifi

YouTube video

Sosyete Mantısı Malzemeleri

400 gram kıyma,4 adet yufka,1 adet kuru soğan,Tuz,Karabiber,3 yemek kaşığı sıvı yağ,2 su bardağı su,Tereyağı,1 diş sarımsak,300 gram süzme yoğurt.

Sosyete Mantısı Nasıl Yapılır?

Sosyete mantısı nasıl yapılır denildiğinde aslında oldukça pratiktir diyebiliriz. Sosyete mantısı yapmak iki farklı yöntem kullanabilirsiniz.

Birincisinde kuru soğanı ince ince kıyıp, kıyma, tuz, karabiber ile karıştırarak direk yufkada kullanabilirsiniz.

Eğer kıymayı kavurarak demek isterseniz ikinci sosyete mantısı tarifimiz ise şu şekildedir:

Soğanlar ince ince kıyılır ve kıyma ile birlikte tuz ve karabiber eklenerek 1 kaşık sıvı yağda kavrulur.Kavrulan kıyma ılıyınca her bir yufka 4 eşit parçaya bölünür.2 su bardağı suyun içerisine 2 yemek kaşığı su eklenerek çırpılır ve bu karışım yufkalara sürülür.Uzun olan kısmına kıymalı karışım konur ve sarılarak gül şekli verilir.Sonra böreklerin üzerine ister yumurta sarısı sürülerek ya da yağlı su sürülerek 180 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir.Pişirilen sosyete mantısı üzerine hazırlanan sarımsaklı yoğurt dökülür.Sonra arzuya göre tere yağı ile salça hazırlanır veya tereyağında biber hafif yakılarak sosyete mantısı üzerine dökülür.

Bu kadar pratik ve daha çok lezzetli bir mantı yoktur sanırız. Sosyete mantısı bir kere yaptıktan sonra vazgeçilmeziniz olacaktır. Sosyete mantısını gül böreği olarak yoğurtsuz ve sossuz da yiyebilirsiniz. Yemek tarifleri olarak verdiğimiz ya da tatlı tariflerimizi veya hamur işi tariflerimizi sitemiz içerisindeki diğer tarifleri de inceleyebilir ve yapabilirsiniz. Tariflerimize yapacağınız yorumlar bizi mutlu edecektir.Afiyet olsun!

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!