featured

Ramazanda Kilo Almamak İçin Nelere Dikkat Edilmeli? Bunları Yapın Formda Kalın!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ramazan ayı bereketin ve huzurun ayıdır. Oruç saatleri mevsim dolayısıyla oldukça uzun olduğundan oruç tutan kişiler ramazanda kilo almamak için neler yapabiliriz, diye düşünmeye başladı. İşte, ramazanda kilo almamanınız için dikkat edilmesi gereken hususlar!

Ramazanda Kilo Almamak İçin Nelere Dikkat Edilmeli?

Ramazanda kilo almamak için birçok seçenek vardır. Zayıflamak için diyet uygulayanlar veya beslenmesine dikkat edenler bu ayda kafa karışıklığı yaşayabiliyorlar. Sizde ne yiyeceğiniz hakkında bilgi sahibi değilseniz veya düzeninizin bozulacağın düşünüyorsanız endişe etmenize gerek kalmayacak. Sizler için düzeninizi sarsmayacak bir düzen oluşturacağız. Ramazan aylarında herkesin kilo alması çok kolay olabiliyor. Bunun için dikkat edilmesi gereken birçok yol bulunmaktadır. Sizde yazımızda bulunan önerilere dikkat ederek ramazan aylarında kilo almanın önüne geçebilirsiniz.

Uzun süre kurulu olan beslenme düzeninizden ramazan ayında uzak kalabilirsiniz. Bu da sizde denge düzensizliği yaratacaktır ve bedeniniz buna ters tepki verecektir. Bir anda kilo alabilmeniz söz konusu olabilir. Ancak dikkat edeceğiniz bazı hususları hayata geçirerek sizler de böyle bir durumla karşı karşıya kalmayacaksınız. Ramazan diyetlerinde genellikle az öğün bulunmaktadır. Aynı şekilde su kaybımız çok olabiliyor. Bunları önlemek için iftar ile sahur vakitlerinin arasında bedenimizin ihtiyacı olan sıvı ve yemek ihtiyacını karşılamamız gerekir. 

Ramazanda kilo almamak için günde 2 öğün yemek yemek zorunda kalıyoruz ve uzun süre aç kaldığımız bir döneme girmiş oluyoruz. Ramazan aylarında iftar ve sahur saatleri belli olduğu için düzeni belli olan diyetlerimizde sadece kayma yaparak düzenimizi koruyabiliriz. Eğer belirli bir diyet listeniz yoksa ve daha fazla kilo almak istemiyorsanız sizler için birkaç önerilerimiz muhakkak olacaktır. 

Bunun en büyük örneklerinden biri de kesinlikle sahur ve iftarda kendimizi aç bırakmamak olacaktır. Bazen aç kaldığınızı hissederek zayıfladığınızı düşünebilirsiniz ancak bu çok yanlış bir hareket olacaktır. Hem sağlığınızı korumak adına hem de aç kalmamak için gerekli tüm besinleri karşılamamız gerekir. Peki ramazan aylarında diyet yapmanın püf noktaları nelerdir inceleyelim. 

Ramazanda Kilo Almamak İçin Nelere Dikkat Edilmeli?

Ramazanda kilo almamak için neler yapılması veya nasıl bir düzen oluşturulması gerekir? Herkesin merak ettiği tüm soruların cevabı yazımızda bulunmaktadır. Bilinen doğruların hepsinin size yanlış olduğunu söylesek ne düşünürsünüz? Ramazan aylarında yapılan en çok hatalardan biride orucu zayıflama yöntemi olarak görmektir. Sizin uzun süre aç kalmanız sizi zayıflatmayacaktır. Aksine uzun süre aç kaldıktan sonra yemek yemeğe başladığınızda hızlı bir şekilde kilo aldığınızı fark edeceksiniz.

 

Bunun da düzensiz beslenmeye bağlı olduğunu unutmamalısınız. Ramazan aylarında genelde vücut direncimiz normal günlere oranla çok düşük olduğunu biliyoruz. Yani oruç tutarken aslında tükettiğimiz besinlerin değerini bilerek tüketmemiz önemli olacaktır. Düzenli bir ramazan diyeti uygulayarak hem bedenimizin gerekli besin ihtiyacı karşılanacak hem de vücut direncimizi yüksek tutacağız. Ramazanda kilo almamak için günlük aldığını kaloriye dikkat etmeniz gerekir. 

İftar ve sahur vakitleri akşam ve gece vaktine denk geldiği için yağ yakımı zor olacaktır. Bunun için ise gerekli olan en önemli hususlar bol bol su tüketmek ve sürekli hareket halinde olmaktır. İftar vaktinde ne yediğimizin önemli olduğunu biliyoruz. Peki sahur vaktinde ne yememiz gerekiyor veya ne kadar yememiz gerekiyor inceleyelim.

Ramazanda Kilo Almamak İçin Nelere Dikkat Edmeli Sahurda Ne Yemeli?

Ramazanda kilo almamak için sahurda ne yemeli, ve ne kadar tüketilmeli gibi birçok soru gelmektedir. Aslında en zor vakit gibi görünen fakat en kolay öğünlerden biri sahur olacaktır. İftar herkes için daha zorlayıcı olabilir. Uzun süre aç kalıp bir anda hazımsız bir şekilde yemek yemek hem şişkinlik yapacaktır hem de kendinizi ağır hissettirecektir. Bunun için sahur vaktine kadar atıştırarak daha kolay beslenmenizi sağlayabilirsiniz. 

Günlük hayatınızda uyguladığınız diyetlerde olduğu gibi ara öğünleri ramazan ayında da uygulamaya özen göstermelisiniz. Ara öğün ihtiyaçlarınızı karşıladıktan sonra son öğününüz olan sahur vaktinde çok fazla yeme ihtiyacı duymayacaksınız. Bu sayede gereğinden fazla yemek yeme alışkanlığından kaçınmış olacaksınız. Sahurdan sonra gün boyu tok kalmanız için ne yapmanız gerektiğini bilmiyorsanız püf noktalara dikkat etmeniz yeterli olacaktır.

Ramazanda kilo almamak için püf noktalardan biri de mutlaka sizi tok tutacak besinlerden biri olan yumurtayı haşlayarak yemeniz olacaktır. Sahur öğününde tuzu ve şekeri olabildiğince azaltmalısınız. Bunu yapmanız sizi daha az susatacaktır. Ağır ve yağlı yemeklerden mutlaka kaçınmanız gerekir. Daha hafif kahvaltılık türü yemeniz sizi gün boyu tok tutacaktır. Bunun gibi püf noktalara dikkat ederseniz ramazan ayını rahatlıkla atlatabilirsiniz.

Ramazanda kilo almamak için sizlerde zayıflamaya devam ediyorsanız ramazan aylarını dert etmenize gerek kalmayacak. Her zaman zayıflamak için mutlaka bir çözüm yolu vardır. Uymanız gereken birtakım kurallara dikkat ederek düzeninizi devam ettirebilirsiniz. Sağlıklı kalmak için sağlıklı besinler yemeniz sizi zaten olmanız gereken bedene kavuşturacaktır. Eğer benim diyete ihtiyacım yok diyorsanız sağlıklı beslenme alışkanlığını da elden bırakmamalısınız. 

Ramazanda Kilo Vermek İçin Ne Yapmalı?

Ramazanda kilo almamak konusu kadar merak edilen bir diğer konuda ramazanda kilo vermek için ne yapılması gerektiğidir. Orucun başlamasıyla beraber özellikle ilk hafta vücudun dengesi bozulacağından ramazanda kilo vermek için dikkat etmeniz gerekmektedir. Gün içinde kan şekerinizin düşmesiyle beraber iftar ve sonrasında daha fazla yemek isteyebilir, yemek miktarınızı arttırabilirsiniz. Bu da kilo almanızı sağlayacaktır. Ramazanda kilo vermek için şu yolları izleyebilirsiniz;

Yoğun bir diyet yapmayı aklınızdan çıkarın. Uzun saatler aç kalacağınız için eğer iftarda da yemez veya olması gerekenden çok az yerseniz sağlığınız bozulabilir.Hafif bir iftar yapın. Porsiyonlarınızı doğru ayarlayın. Sebze ağırlıklı beslenirken haftada 1 gün balık veya et yemeyi ihmal etmeyin.İftardan hemen sonra tatlı yemeyin. Mümkünse ilerleyen saatlerde de yemeyin. Oruç zaten geç bir saat de açıldığından ilerleyen saatlerde yiyeceğiniz tatlı size kilo olarak geri döner.Ramazanda kilo vermek için sahurda da dengeli beslenmelisiniz. Sahurda yiyeceğiniz doyurucu bir çorba ve yanına kahvaltılık sizi tüm gün idare edecektir.

Ramazanda sebze yemeği ağırlıklı beslenmek kilo almamak için önemli bir yöntemdir. Tatlı olarak sütlü tatlı çeşitlerini sahur arasında yememeniz önerilir. Eğer kilo almak istemiyorsanız, iftarda 2-3 dilim ekmek yeterli olacaktır. İlla tatlı yemek istiyorsanız da iftardan bir kaç saat sonra meyve tüketebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!