featured

Wendigo Sendromu Nedir? İnsan Etini Yiyen Wendigo Nerede Yaşıyor?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Wendigo sendromu, insanları karşı koyamadıkları bir şekilde et yemeye yönlendiren bir psikolojik hastalıktır. Fakat bu et bildiğiniz etlerden biraz farklı. Wendigo akıl hastalığına sahip olan kişiler büyük bir haz duyarak insan eti yemek isterler. Bu hastalığın vücut bulmuş hali Wendigo, bir mitolojik varlıktır.

Wendigo yaratığının Kuzey Kanada bölgesinin karanlık ormanlarında yaşadığı düşünülmekte ve insanları ölüme çağırdığına inanılmaktadır. Bu bir kişimidir varlık mıdır bilinmez ama bu varlığın kötü kalpli ve acımasız bir ruh olduğuna inanılır.

Kuzey Amerikalı Anişinaabe Kızılderili inanışına göre bu yaratık önceleri bir insandı. Daha sonradan insan eti yemeye başladı ve zamanla bir yaratığa dönüştü.

Bir başka efsaneye göre ise bu yaratık insan eti yiyerek insana dönüşmeye çalışan bir varlıktır. Yediği insan ne kadar fazla olsa da korkunç görüntüsünden birşey eksilmemiştir.

Bu acımasız yaratık insan eti bulamadığı zamanlarda yosun yiyerek kendini idare etmeye çalışır. Ormanda keşfe çıkan gezginleri takip eder ve onların kulaklarına isimlerini fısıldar. İsmini fısıldadığı kişiyi ölüme çağırır ve ormanın derinliklerine götürür.

Soğukkanlı canavarın kalbinin buzdan olduğu söylenir ve onu etkisiz hale getirmenin tek yolu kalbinin buzunu eritmektedir.

Wendigo sendromuna sahip olan kişiler insan etine karşı büyük bir haz duyarlar. İstedikleri insanın etine ulaşmak için her şeyi yapmaya hazırlardır.

İnsan eti yemek en büyük zevkleri olduğu için bu hastalık sahibi kişiler cinayet işlemekten çekinmezler. Çevrelerinde ki her insana zarar verebilirler.

Wendigo rahatsızlığını psikolojik seviyeye çıkaran olay insan etine duyulan büyük iştahtır. İnsan etine karşı bu kadar saplantılı olmak psikolojiyi bozmaktadır.

Kişinin yetiştiği kültür Wendigo hastalığına yakalanma yüzdesini önemli ölçüde etkilemektedir. Avcı bir topluluktan gelen ve ete düşkün kültürlerde bu psikolojik hastalık daha çok görülebilir.

Kendisinde insan etine düşkünlük sezenler fazla vakit kaybetmeden tedavi görmelidir. Yoksa çevresine ve kendisine büyük zararları olacaktır.

Psikolojisi bozulan kişi insanların etlerini canlı canlı yemek isteyebilir. Çocukları çeşitli oyunlarla kendisine çeker, cinayet işler ve etlerini yemeye başlar.

YouTube video

Psikolojisi bozuk insanlar da görülen Wendigo psikozu, popüler kültürde yamyamlık olarak karşımıza çıkar. Bu durum günümüzde tedavi edilebilir bir rahatsızlıktır.

Wendigo sendromu, 1980 yılında uzmanlar tarafından popüler şekilde konuşulmaya başlandı. Bu hastalığın ve varlığın tarihteki yeri hakkında ve ne olduğu üzerin büyük tartışmalar yapıldı.

Psikologlar, antropologlar ve batılı etnograflar bu fenomen varlık üzerine tarihsel bir araştırma içerisine girdiler.

Bazı uzman araştırmacılar bu varlığın bir uydurma ve şehir efsanesi olduğunu söyledi. Antropologların hiçbir bilimsel gerçekliği olmayan hikayelerle ve verilerle iş yaptıklarını savundular.

Belki de Algonquian Kızılderili halkı, yamyamlığı mitolojik bir varlık üzerinden anlatmak istediler. Bu sayede kendi içlerinde ki insan eti yiyenlerin utancı ile yaşamayacaklardı.

Çevrenizde Wendigo sendromu şüphelisi tanıdıklarınız var ise daha fazla beklemeden bu gerçeği ortaya çıkartın.

İnsanların etini canlı canlı ve küçük parçalar halinde yiyen bu yaratık birçok film ve oyuna da konu olmuştur. Bu oyunlardan birisi Until Dawn oyunudur.

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
1
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!