featured

Bebek Cinsiyeti Tahmininde En Etkili 11 Yol ! Varmısınız Baby Toto Oynamaya

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bebek cinsiyeti tahmin etmek her anne adayının başvurduğu veya çevresi tarafından dillendirildiği bir durumdur. Bebeğin cinsiyeti belli olana kadar veya ultrasonda cinsiyeti görünmeyen muallakta kalan bebekler için cinsiyet durumu biraz karışık olabilir. Böyle durumlarda anne adayları bebeklerinin cinsiyetini tahmin etmek için bazı yöntemler ararlar.

Yıllardır kuşaktan kuşağa aktarılan bazı bebek cinsiyeti tahmin etme yöntemleri vardır. Bu yöntemlerden yola çıkarak bebeğin kız mı erkek mi olacağı öğrenilmektedir. Yöntemlerin bazıları kesin sonuç verirken bazılarında yanılma payı olabiliyor. Bebeğinizin cinsiyetini öğrenmek için 16 hafta beklemek sizi heyecanlandırıyorsa bu eğlenceli yöntemlerden deneyebilirsiniz. Ailecek heyecanlı ve keyifli geçecek bu yöntemlerle bebeğinizin cinsiyetini ilk siz öğrenebilirsiniz.

1- Kesin Tutan Cinsiyet Tahmini: Çin Takvimi

Kesin tutan cinsiyet tahmini anne adaylarının en çok ilgi gösterdiği tahminlerdir. Bu yöntemlerden biri Çin takvimine göre bebeğin cinsiyetini tahmin etme yöntemidir. %90 doğru sonuç verdiğine inanılan bu yöntem annenin yaşını ve yumurtlama zamanını ölçüt olarak alır. Bilimselliği kanıtlanmasa bile anneler arasında en çok güvenilen testlerden biridir.

2- İlginç Cinsiyet Tahminleri: Anahtar Testi

Bebek cinsiyeti tahmin etmenin ilginç yolları da vardır. Bu yöntemlerden biri eskilerden beri dilden dile dolaşan anahtar testidir. Bebeğinizin cinsiyetini öğrenmek için ihtiyacınız olan tek malzeme anahtardır. Bu yöntemde gebe birine anahtar uzatıldığında ince tarafından tutarsa bebeğin kız, kalın tarafından tutarsa bebeğin erkek olacağına inanılır.

3- Güzellik Testi

Bebek bekleyen anne adaylarının çevresi tarafından en çok maruz kaldığı cinsiyet tahmini yöntemlerinden biri de budur. Anne adaylarının hamilelik döneminde güzelleştiğini gören yakınları bebeğin cinsiyetinin erkek olacağını söylemektedir. Anne adayı bu dönemde güzelliğini kaybederse de kız çocuğunun annenin güzelliğini aldığını ve bebeğin kız olacağını söylerler.

4- Son Adet Tarihine Göre Cinsiyet Tahmini

Son adet tarihine göre cinsiyet tahmini için bazı hesaplamalar yapılarak sonuca ulaşılmaktadır. Yumurtlama dönemi, annenin yaşı gibi faktörlerin etkili olduğu bu testler Çin Takvimi testine benzer yöntemlerle yapılır. Bu yöntemler anneler tarafından kesin tutan cinsiyet tahmini olarak görülür.

5- Cinsiyet Tahmini Testi: Kalp Atışları

Cinsiyet tahminleri içinde başvurulan yöntemlerden biri de kalp atışları yöntemidir. Bu yöntemde bebeğinizin kalp atışlarını dinlediğinizde kalp atışları 140’tan fazla ise kız, 140’tan az ise cinsiyetinin erkek olacağına inanılır. Bebeğinizin kalp atışını Doppler cihazı yardımı ile dinleyebilirsiniz ve bu eğlenceli yöntemle cinsiyet tahmininde bulunabilirsiniz.

6- Eğlenceli Cinsiyet Tahmini: Makas-Bıçak Testi

Cinsiyet tahminleri içinde en eğlenceli yöntemlerden biri de makas bıçak testidir. Geleneksel bir tahmin olan bu yöntemde ailecek eğlenceli vakit de geçirilebilir. Anne adaylarının oyun oynarcasına yaptığı bu testte iki minder ortaya koyulur. Minderlerden birinin altına bıçak diğerinin altına makas koyulur. Anne adayları hiçbir şeyden haberi olmadan odaya çağırılır ve altında bıçak olan mindere oturursa bebeğin erkek olacağı tahmin edilir. Makas olan mindere oturması da kız çocuğunun olacağına işarettir. Eğlenceli bir yöntemle bebeğinizin cinsiyetine yönelik tahminlerde bulunabilirsiniz.

7- İlk Çocuğa Bakarak Cinsiyet Tahmini

İlk çocuğa bakarak cinsiyet tahmini anne adaylarının başvurduğu yöntemlerden biridir. Bu yöntemde ilk çocuğun bazı özelliklerine göre ikinci çocuğun cinsiyeti tahmin edilir. İnanışa göre ilk çocuğun ense kısmına bakarak bu tahmini gerçekleştirebilirsiniz. Eğer ilk çocuğunuzun ensesindeki saçlar aşağı doğru iniyorsa ikinci bebeğiniz kız, saçlar yukarı doğru çıkıyorsa ikinci bebeğiniz erkek olacaktır. Bu yöntem ile bebeğinin cinsiyetini tahmin etmek isteyen anneler ilk çocuklarını gözlemleyebilir. Bu yöntemi bazı yerlerde enseye bakarak cinsiyet tahmini olarak da görebilirsiniz.

8- Yüzük Testi

Bebek cinsiyeti tahmin yöntemlerinden biri de herkesin aklına kazınan yüzük testidir. Geleneksel bir yöntem olan yüzük ile bebeğinizin cinsiyetini tahmin edebilirsiniz.- Bu cinsiyet tahmin etme testinde ilk olarak bir ipe yüzük geçiriliyor ve ip anne adayının karnından sarkıtılıyor. Eğer yüzük öne, arkaya, sağa ve sola doğrusal olarak sallanırsa doğacak bebeğin erkek olacağına inanılır.

Yüzük dairesel hareketler çizerse de doğacak bebeğin kız olacağı tahmin edilmektedir. Kolay bir yöntem ile bebeğinizin cinsiyetini tahmin etmek istiyorsanız bu yöntem aklınızda bulunsun.

9- Ağrılara Göre Cinsiyet Tahmini

Bu yöntemde anne adaylarının hamilelik dönemlerinde yaşadığı belirtilere göre tahmin yapılır. Anne adayları hamilelik dönemlerinin ilk zamanlarını ağrısız ve rahat geçiriyorsa bebeği erkek, sancılı ve zor geçiriyorsa bebeği kız olabilir. Mide bulantısı belirtilerini yoğun yaşayan anne adaylarının bebeklerinin kız olacağı tahmin edilir. Ayrıca bu yönteme göre annelerin soğuğa karşı daha duyarlı olması erkek bebeği olacağına, tam tersi durum ise kız bebeği olacağına işaret eder.

10- Limonla Cinsiyet Tahmini

Limonla cinsiyet tahmini yönteminde ana ölçüt tatlı ve ekşi yiyeceklerdir. Gebelik döneminde anneler aşerdiği yiyeceklere göre bebeklerinin cinsiyetini tahmin edebilirler. Anne adaylarının canı sürekli tatlı yemek istiyorsa, bebeklerinin kız olacağına inanılır. Tuzlu ve ekşi yiyecekler aşeren annelerin ise bebeklerinin erkek olacağı inancı vardır.

11- Hamilelikte Göbek Çizgisi Cinsiyet Belirleyebilir

Anne adaylarının hamilelik döneminde geçirdiği değişikliklerden biri de göbeklerinde olan değişimlerdir. Göbek çizgisi genelde anne adaylarında göbekte beliren koyu çizgi olarak bilinir. Bu çizgiye bakarak göbekten cinsiyet tahmini yapan annelerin sayısı da az değildir. Bu yönteme göre eğer göbek çizgisi göbek deliğinin üzerinde ve daha koyu ise bebeğin kız olacağına inanılır. Tam tersi durumda ise doğacak bebeğin erkek olacağı tahmin edilir.

Ayrıca gebelik döneminde anne adaylarının karnı yüksekte ise kız, alçakta ise erkek olacağına dair tahminler de bulunmaktadır.

Cinsiyet Tahmini Doğru Çıkanlar

Gebelik döneminde annelerin heyecanla yaptığı bu testler ile cinsiyet tahmini doğru çıkabilir. Fakat bu testler bilimsel olmayıp hepsi birer bebek cinsiyeti tahmin yöntemidir. En doğru sonuca doktorunuzun yapacağı bilimsel testler ile ulaşabilirsiniz. Sizler de bu yöntemleri kullanarak bebeğinizin cinsiyetini önceden tahmin edebilirsiniz.

Kız bebek ya da erkek bebek cinsiyet belirleme yöntemlerinde Çin takvimi sık kullanılanlardandır.

2
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!