featured

Dişi Tarzan Marina Chapman! Maymunların Büyüttüğü Kadın

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Marina Chapman, tarzan misali bir hayat hikayesine sahip sıra dışı bir kadındır. Ormanda maymunlar tarafından yetiştirildiği düşünülen Chapman, hikayesi ile herkesi şaşkına çevirmektedir. Sizler için maymunlar tarafından yetiştirilen bu enteresan kadının hikayesini ve ilginç bilgilerini derledik.

Bir şekilde, bir maymun tarafından büyütülen Chapman’ın hikayesini okuyunca çok şaşıracaksınız!

Marina Chapman Kimdir?

Chapman, gözlerini dünyaya 1950 yılında Kolombiya’da açmış, İngiliz asıllı bir kadındır. 5 yaşında iken henüz kendi ismini tam hatırlayamadığı dönemde kaçırıldı. Gözlerini daha sonra bir ormanda açtı. Nedenini anlamadığı şekilde önce kaçırıldı ve serbest bırakıldı.

Ormanda bir başına kalmıştı ve ne yapacağını bilmiyordu. Ormanda yaşayan capuchin maymunları ile yaşamaya başladı. Onları taklit etti. İnsan diline dair bir şey bilmiyordu. Küçük kız avcılar tarafından bulunana kadar hayatı maymunlar arasında geçti.

Ormandan kurtarıldıktan sonra küçük kızın hayatı pek de normale dönmedi. Kendi hatıratlarında anlattığına göre küçük kız Cucuta’da bir genel eve satıldı. Genel evden kaçtı ve sokaklarda hayata tutunmaya çalıştı. Daha sonra ise bir mafya ailesinin yanında köle olarak zamanını geçirdi.

Maruja adında bir komşuları vardı. Bu komşusu Chapman’ı zorlu hayatından kurtarmak istiyordu. Onu 14 yaşında iken mafyanın evinden aldı ve kendi kızı Maria ile beraber yaşaması için onu Bogota’ya gönderdi. 10 yıl sonra kaderi biraz olsun gülmeye başladı. Bogota’da Maruja’nın aile bağlantıları çoktu. Bu bağlantılar sayesinde Chapman’ı Bradford’da bir ailenin yanına dadı olarak işe gönderdi.

1977 yılında Bradford’a giden Chapman, 1983 yılına kadar burada yaşadı ve bir bilim insanı ile tanışarak evlendi. Bu evlilikten sonra çiftin 2 çocuğu oldu.

2013 yılına gelindiğinde “ İsimsiz Kız” adı ile yazdığı otobiyografisi yayınlandı. Bu otobiyografiyi kızı yardımıyla yazmış ve öncesinde de birkaç yayın evine göndermişti. Fakat bu yayın evleri hikayenin gerçekliğine inanmadı ve projeyi reddettiler.

Bu ilginç hikayeden etkilenen National Geographic Maymunlar tarafından yükseltilmiş kadın” isimli bir belgesel çekerek yayınladı.

Maria Chapman Gerçekten Ormanda Yaşadı Mı?

Bu sıra dışı olaya başlarda kimse inanmadı. Fakat Chapman söylenenlere kulak asmadan hikayesini anlattı. Anlattıklarına göre 5 yaşında iken gözlerini, ormanda bir yaprağın üstünde açmıştı. Gözlerini açtığında tanımadığı bir çevre ile karşılaşan küçük kız oldukça korkmuştu. Daha sonra kendine geldi ve orman içinde yürümeye başladı.

Ormanda yürürken nemlenmiş ve kokmuş ağaç yapraklarının kokusu burnuna geliyordu. Ormanın ortasına geldiğinde durdu ve beni buraya kim getirdi diye düşünmeye başladı. Tam bu düşünceye daldığı anda hayvan sesleri duymaya başladı. Fakat bu hayvanlar kendisine zarar verecek türden mi yoksa ondan kaçacak türden mi çözemedi.

O hayvanların sesini çözmeye çalışırken onlar hızlıca Chapman’ın önünden geçerek ağaç evlerine gittiler. Bu durum küçük kızı korkutsa da kendisine zarar vermedikleri için biraz olsun rahatlamıştı. Daha sonra orman içinde kendisine bakan gözleri fark etti. Her küçük çocuğun yapacağı gibi büyük bir çığlık kopardı.

Çığlığı bu canlıların geri çekilmesine neden oldu. Gölgeleri nedeni ile gözüne büyük görünen bu canlılar gerçekte o kadar da büyük değillerdi. Onlar küçük capuchin maymunları idi. Çığlığından sonra onların geri durmasını gördüğünde kendisine zarar vermeyeceklerini anladı ve onlara yaklaştı.

YouTube video

Bu korku dolu karşılaşmanın ardından Marina Chapman 5 yıl boyunca maymunlar ile beraber yaşadı. Onlarla uyudu, onların yediği meyve ve yaprakları yedi. Avcılar kendisini bulana kadar bu durum böyle devam etti.

Avcılar onu bulduğunda kendi dilini çoktan unutmuştu. 10 yaşından sonra tekrardan kendi dilini öğrenmek ve insani hareketleri çözmesi gerekti. Onun koşma ve tırmanma hareketlerini görenler maymunlar tarafından büyütüldüğüne inanmışlardı.

Marina Chapman Şimdi Ne Yapıyor?

Maymunlarla birlikte yaşayan Marina Chapman şuan 60 yaşlarında ve 2 çocuk annesidir. Ailesiyle birlikte mutlu bir hayat yaşıyor. Kızı yardımı ile yazdığı “ Girl With No Name” kitabında küçük bir kız iken hayatını maymunlarıyla geçirdiğini anlatıyor.

Kendisiyle röportaj yapan kişilere maymunların çok cömert olduğunu anlatıyor. Ormandan önceki hayatına dair hiç bir şey hatırlamadığını söylüyor. Ormanda maymunların kendisi ile yemişleri, meyveleri paylaştığını anlatıyor.

YouTube video

Daha fazla bu şekilde hikaye istiyorsanız bunu yorum atarak bize iletebilirsiniz. Ana sayfada yer alan kategorilerimizden son dakika haberlerini okuyabilirsiniz. Koronavirüs hakkında yazılarımızı ve corona olan ünlüler hakkında yazılarımızı okuyabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!