featured

Evde Kal Günlerinde Zayıflamak İstiyorum Diyenlerden Misiniz?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siz de koronavirüs günlerinde kilo alıyorum ve  zayıflamak istiyorum diyenlerdenseniz dikkat etmeniz gereken bazı kurallar bulunmaktadır. Zayıflamak için beslenme düzenine sahip olmanın yanı sıra gün içerisinde basit egzersizler yapmak da önemli olmaktadır. Az yemekten ziyade, tok kalmayı sağlayacak besinler tüketilmelidir. Evde kaldığımız şu günlerde, yemek düzenini oturtmak ve kilo almadan karantina dönemini atlatmak pek de kolay değildir.

Günlük hareket sayımız azaldığı için, yemek yeme düzeni oturtulamadığında, hızlı bir şekilde kilo almak kaçınılmazdır. Kilo almamak için gün içerisinde ev işleri yapmak faydalı olabilir. Ayrıca basit spor egzersizleri de vücudun sıkılaşmasına ve fazladan kalori yakmaya yardımcı olacaktır. Normal şartlarda, dışarıda günlük en az yarım saat boyunca yapılması gereken egzersizler, artık evlerde yapılmalıdır.

Zayıflamak İstiyorum Acilen, Ama Nasıl?

Zayıflamak istiyorum acilen düşüncesini faaliyete geçirmek için geç kalmamalısınız. Herhangi bir planınız varsa, bunu yarına ertelemek yerine bugünden başlamanız gerekmektedir. Kaybedilen zaman, kazanılan fazla kilolara vesile olabilir. Bu nedenle kilo vermek sürecine hızlı bir giriş yapmalısınız. Nereden başlayacağınızı bilmiyor olabilirsiniz.

Zayıflama sürecine başlamak için ilk olarak plan yapmalısınız. Hedeflediğiniz kilo kaybının ne olduğu, vermek istediğiniz kiloyu kısa bir şekilde nasıl verebileceğiniz, hangi egzersizleri yapmanız gerektiği ve aynada kendinizi nasıl görmek istediğiniz gibi sorulara cevaplar vermeniz gerekmektedir. Bu sorulara verilen cevapları, yazılı bir hale getirmeniz kalıcılıklarını sağlayacaktır. Somut bir hedefe ulaşmak her zaman için daha da kolaydır.

Zayıflama Planı Nasıl Yapılmalıdır?

Öncelikle kaç kilo olduğunuzu tartı yardımı ile belirlemelisiniz. Şu an sahip olduğunuz kiloyu bir kenara not edin. Ne kadar kilo kaybetmek istediğinizi de aynı kağıda yazın. Kafanızdaki hedeflere ulaştığınızda kaç kilo olacağınızı da aynı yere not düşün. Zayıflama planını uygulamak istediğiniz süreye de karar vermelisiniz. Bu süre, 1 aylık mı olacak yoksa 6 aylık mı ona karar verilmelisiniz. Program süresini de belirlendikten sonra yeme içme düzenini ayarlamanız gerekmektedir. Zayıflamak istiyorum ama çok yiyorum diyenlerin uygun bir diyet programı belirlemesi zorunludur.

Kendinize uygun düşen bir diyet programı belirleyerek sürece hızlı bir giriş yapabilirsiniz. Belirlediğiniz diyet programına başlamak için, hiç gelmeyen Pazartesi gününü beklemenize gerek bulunmamaktadır. Hemen ertesi gün, diyete başlamak için karar vermelisiniz. Diyet için ihtiyaç duyulan yiyecek ve içecekler için güzel bir market alışverişi yapılabilir. Diyetin kesin kurallarını öğrendikten ve kendinize uyarladıktan sonra, günlük egzersiz programları belirlenmelidir. En az yarım saat olacak şekilde bir egzersiz seçilmelidir.

Hangi Diyet Programı Uygundur?

Zayıflamak istiyorum ancak hangi diyeti yapmam gerekir diye soruyor olabilirsiniz. Bunun için pek çok diyet programına internet üzerinden ulaşmak mümkündür. Ancak her diyet programı, her metabolizma için uygun olmayabilir. Bunun dışında, bazı durumlarda doktora başvurmadan diyete başlamak da sakıncalı sonuçlara yol açabilmektedir. Herhangi bir sağlık probleminiz ya da herhangi bir alerjik durumunuz bulunmuyorsa, online diyetisyenlerden de faydalanabilirsiniz.

Online diyet hizmeti veren online diyetisyenler , evden çıkmanıza gerek kalmadan size en uygun diyet programını profesyonel bir şekilde sunmaktadır. Çok yüksek ücretler ödemeden bu hizmetlerden yararlanabilirsiniz. Bazı paketlerde diyetinizi birebir takip eden uzmanlar da bulunmaktadır. Bu uzmanlara 7/24 diyet ile ilgili soru sorma imkanına sahip olmaktasınız. Eğer, herhangi bir diyetisyene başvurmadan bir diyet programı yapmak istiyorsanız, şok diyetlerden uzak durmanız tavsiye edilir.

Şok diyet programlarında, vücudun anlık tepkileri doktor kontrolünde gözlemlenmelidir. Örneğin bir İsveç diyeti, vücudunuzu fazlasıyla yorabilir. Bu nedenle kontrolsüz bir şekilde diyeti uygulamak, zararlı sonuçlara yol açabilmektedir. Bunun dışında, ketojenik diyetleri de kendi başınıza uygulamamanız gerekmektedir. Bu diyetlerin vücut üzerinde hızlı değişimlere yol açtıkları bilinmektedir. Kendiniz için daha basit ve uzun süreli programları tercih etmeniz faydalı olacaktır. Amacınız hızlı bir şekilde kilo vermek değil, sağlıklı bir şekilde kilo vermek olmalıdır.

Zayıflamak İstiyorum Ne Yemeliyim?

Zayıflamak istiyorum ne yemeliyim diyorsanız, bu bölüme dikkat etmeniz gerekmektedir. Kilo vermek isteyenlerin şekerden uzak durması önemlidir. Şeker, kilo kaybı programlarınıza zarar vermektedir. Ayrıca vücuda gereğinden fazla miktarda karbonhidrat alımı yapmamalısınız. Fazla karbonhidrat, şekere dönüşerek kilo almanıza neden olacaktır.

Diyet programında uygun besinleri tüketmenin yanı sıra, tok tutucu özelliğe sahip protein alımına da dikkat etmeniz gerekmektedir. Ayrıca, zayıflamak istiyorum ama iştahım çok açık gibi bahanelere sığınmamalısınız. Gün içerisinde bol miktarda su içmek, metabolizmayı hızlandıracaktır. Gün boyunca 2,5 ya da 3 litre kadar su içilmesi önemlidir. Su tüketimi, kilo kaybının yanı sıra sağlık için de son derece gereklidir.

Hangi Egzersiz Programları Uygulanmalıdır?

Zayıflamak istiyorum ama olmuyor cümlesini değiştirebilmek için diyet programının yanı sıra günlük egzersizlerinize de önem vermeniz gerekmektedir. Evde kaldığımız şu günlerde ağır egzersizleri yapacak imkanımız bulunmamaktadır. Bu nedenle daha basit çalışmalarla vücudu fit tutmak ya da kilo kaybını desteklemek mümkündür.

Eğer evinizde sabit bir bisikletiniz ya da koşu bandınız varsa, günlük yarım saatlik bir egzersiz yeterli olacaktır. Bu kardiyo çalışmaları, vücudun sıkılaşmasına ve kilo kaybetmesine yol açacaktır. Aynı zamanda günlük hareket ihtiyacınızı da gidermenize yardımcı olacaktır. Bu sayede sağlıklı bir vücuda sahip olmak mümkündür.

Spor Aletleri Olmadan Egzersiz Yapılabilir Mi?

Zayıflamak istiyorum ancak evimde spor aletim yok diyorsanız üzülmenize gerek bulunmuyor. Eğer evinizde bu tarz bir egzersiz aleti bulunmuyorsa, vücut ağırlığı kullanılarak aktivite tamamlanmalıdır. Bunun için egzersize, hayali bir şekilde ip atlayarak başlamak faydalı olabilir. 1 dakika boyunca hayali ip atlanmalıdır. 1 dakika sonunda 10 saniye ara verdikten sonra aynı şekilde 1 dakika daha aynı egzersiz yapılmalıdır.

Bu sayede vücut hareket etmeye ve ısınmaya başlayacaktır. Vücudun ısınma düzeyine göre egzersizi 5 tekrara kadar uygulamak mümkündür. Vücut ısındıktan sonra hafif açma ve germe egzersizleri ile esneklik kazanılmalıdır. Esnemeler de tamamlandıktan sonra squat, şınav ve mekik hareketlerine geçilebilir. Bu hareketler vücudun ihtiyaç duyduğu sıkılığı sağlarken aynı zamanda kilo kaybını da desteklemektedir. Çok şişmanım zayıflamak istiyorum diyenlerin günlük egzersizleri aksatmaması gerekmektedir.

Başka Hangi Egzersizler Yapılabilir?

Bunlar bana yetmez, daha çok zayıflamak istiyorum yardım edin diyenler için basit egzersizler dışında, nabzı biraz artırmak faydalı sonuçlar elde etmeye yardımcı olabilmektedir. Dövüş sporları ile birazcık ilgiliyseniz, hafif yumruk ve tekme çalışmalarını yapmanız da mümkündür. Hayali bir rakip karşısında kendinizi çok yormadan yumruk ve tekme ile saldıralar düzenleyebilirsiniz. Bu çalışma, kalori kaybı için ideal olmaktadır. Çalışma sırasında vücudu çok zorlamamaya dikkat edilmelidir. Ayrıca sağlık sorunu olanların da bu tarz yorucu bir çalışmadan uzak durması gerekmektedir.

Program Sonuçlarının Değerlendirilmesi

Hedeflenen sürede ne kadar kilo kaybının yaşandığı, süre sonunda kontrol edilmelidir. Ayrıca haftalık olarak kilo gidişatını kontrol etmek de önemlidir. Günlük olarak tartılma sonucunda gözlemlenen sonuçlar her zaman sağlıklı olmamaktadır. Örneğin bazı günler sıvı tüketimi nedeni ile bir önceki güne göre daha fazla kilo miktarı görülebilir.

Böyle durumlarla karşılaşmamak adına kilo kontrollerini minimum 1 hafta aralıklarla yapmak gerekmektedir. Zaten vücudunuzdaki değişimi ayna karşısında hissetmeniz mümkündür. Ayrıca düzenli bir programa sahip olduğunuzda vücudunuza etki sağlayan bu sürecin, görünüşünüze de yansıyacağını unutmamalısınız. Zayıflamak istiyorum diyorsanız, bir an önce eyleme geçmelisiniz.  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!