featured

Türkiye Kurbağa Satışını Azaltmazsa Türkiye Kurbağalarının Soyu Tükenecek!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye yıllık ortalama 36 milyon kurbağa ihraç ediyor. Çukurova Anadolu su kurbağalarının hasatları devam ederse 2050 yılına kadar yok olma riski ile karşı karşıya kalınabileceği belirtildi.

Türk Hükümeti ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Ege Üniversitesi ve ayrıca Stony Brook üniversitesi’nin ortaklaşa yürüttükleri bir araştırmanın neticesine göre, Çukurova deltasındaki su kurbağalarının aşırı tüketilmesi nedeniyle önümüzdeki 30 yıl içerisinde yok olma tehlikesi bulunuyor. 

Ceyhan ve Seyhan Deltalarında Kurbağalar Yok Oluyor!

Ceyhan ve Seyhan deltalarında bulunan su kurbağalarının sayısı 2013 ile 2015 yılları arasında yüzde 20 civarında azaldığı tespit edildi. Bu nedenle yapılan araştırmanın sonucunda araştırmacılar tarafından su kurbağalarının yüzde 90 gibi bir ihtimalle Çukurova’dan 2032 yılında yok olabileceği uyarısı yapıldı.

Orxy dergisinin yayınladığı çalışmada ise uzmanlar su kurbağalarının yok olması halinde ekosistemin ve insan hayatının yıkıcı sonuçlarla karşı karşıya kalabileceğini belirttiler.

Türkiye’nin yıllık ortalama 4 milyon dolar civarında kurbağa hasadı yaptığı açıklandı. Türkiye ile birlikte ABD’nin ve Avrupa Ülkelerinin de yılda toplam 36 milyon kurbağa ihracının yapıldığı bildirildi. Yapılan bu Kurbağa hasadının öenüne geçilmesi ve azaltılması durumunda Kurbağaların hayatta kalabilecekleri söylendi. Hasatların özellikle çiftleşme döneminde yasaklanması tavsiye ediliyor.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!