featured

Maskeler Nedeniyle Gözlüklerde Oluşan Buğulanma Nasıl Önlenir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Koronavirüs nedeniyle dünya genelinde maske kullanma zorunluğunun getirilmesiyle birlikte gözlük kullananlar bazı zorluklarla karşılaşıyorlar. Bu zorlukların başında da maske takıldığı zaman gözlük camlarının buğulanması geliyor.

Peki, gözlük kullananlar camlarının buğulanmaması için neler yapabilir?

Maske Takıldığında Gözlükler Neden Buğulanıyor?

Normalde sıcak havanın soğuk gözlük camlarına teması halinde gözlüklerin camları buğulanıyor. Maske takılması halinde de burundan veya ağızdan gelen sıcak hava gözlük camlarının buğulanmasına neden oluyor. Bu nedenle maske takan kişilerin zor durumda kalmaları gündeme geliyor. Oluşan bu durum nedeniyle de bazen kazalar meydana gelebiliyor. Peki, gözlük camlarının buğulanmaması için neler yapılabilir?

Gözlük Camlarının Buğulanmaması İçin Çözümler!

1- Maske Kullanırken Sıcak Hava Çıkışının Yönünü Değiştirin!

Gözlük camlarının buğulanmaması için, maskenizin üst kısmını kapatın. Bazı maskelerin üst kısımlarda metal şerit bulunanları tercih edin.

2- Sabun, Tıraş Kremi ya da Diş Macunu İle Buğulanmayı Önleyin!

Uzmanların yaptıkları bir diğer öneri ise gözlüklerin sabunlu su ile yıkanmaları oluyor. Sabunla gözlük camları yıkanması halinde camlarda buğulanmayı önleyen bir tabaka meydana geliyor. Bu da gözlük camlarının buğulanmasını önlüyor.

Tıraş köpüğünü gözlük camlarına sürün fakat kesinlikle yıkamayın ve ıslak bezle silmeyin! Camlarınızda köpüğün kurumasını bekledikten sonra kuru ve yumuşak bir bezle silme işlemini gerçekleştirin.

3- Buğu Giderici ve Önleyici Mendil Ya da Sprey Kullanın!

Gözlükçülerde satılan buğu önleyici mendillerden kullanmayı deneyin. Bu da gözlük camlarınızın buğulanmasını önleyecektir. Ayrıca gözlük camı spreyleri de satılmaktadır. Bu spreylerle de gözlük camının buğusunu giderebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!