featured

İngiltere Açıkladı: Hangi Meslekler Koronavirüs Nedeniyle En Fazla Ölüm Riski Taşıyor?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İngiltere tüm dünyayı etkileyen koronavirüs sebebi ile hangi mesleğin daha fazla ölüm oranına sahip olduğunu ilk defa açıkladı. Araştırmalar en çok ölüm oranına otobüs şoförleri, inşaatta çalışan işçiler, aşçılar ve bakıcılar gibi meslek gruplarının sahip olduğunu gösteriyor. Diğer yandan tahmin edildiğinin aksine sağlık çalışanlarının ölüm oranı diğer insanların ölüm oranından fazla değil.

NTV’den aktarılan bilgilere göre İngiltere’de raporlar göz önüne alındığında ölüm oranları meslek gruplarına göre ortaya konuldu. Bu istatistiğe göre Koronavirüs sebebi ile ölen 20 ila 64 yaş arasındaki iş gücünü oluşturanların yaklaşık üçte ikisinin erkek olduğu anlaşıldı.

Temizlik Çalışanları, İnşaat İşçileri, Aşçılar!

İngiltere’ye göre konu ile alakalı raporlar bize en çok risk altında olan meslek gruplarının inşaat işçileri, güvenlik görevleri, şoförler olduğunu söylüyor. Bahsedilen meslek gruplarının ölüm oranı diğer meslek gruplarına nazaran çok daha fazla olduğu ortaya çıktı. Hatta avukat, öğretmen, mühendis gibi daha profesyonel mesleklere sahip insanlara göre ölüm oranları yaklaşık dört kat daha fazla…

Covid-19 virüs salgını başladığından itibaren ölümle sonuçlanan vakalar araştırılınca ortaya çıkan tablo en çok kayıp yaşanan mesleğin işçiler olduğu belirlendi. Başbakan Boris Jhonson inşaat işçilerine işlerine geri dönmelerinin çağrısını yapmıştı.

Söz konusu raporda bu çağrıdan yaklaşık bir gün sonra ortaya kondu. Bu karar İngiltere’de yer alan birçok sendikanın tepkisine neden oldu. Hükümetin bu kararını doğru olmadığını düşünerek bahsi geçen işçilerle alakalı planın durdurulması gerektiğini belirttiler.

Sağlık Çalışanlarının Koronavirüs Ölüm Oranı Fazla Değil

Tahmin edilenin aksine doktorları ve hemşireler de dahil sağlık çalışanlarının ölüm oranı diğer meslek gruplarından daha fazla değil. Yapılan araştırmalar neticesinde her 100 bin erkek sağlık sektöründe çalışanlarından 10,2 ölüm meydana gelirken kadın sağlıkçıların ölüm oranının 100 binde 4,8 olduğu ortaya çıktı.

Fakat Bu Rakamlar Değişebilir

Yetkililer bu verilerin ilerleyen günlerde değişebileceği konusunda uyardı. Sağlık çalışanlarının ölüm oranının düşük olmasının sebebi bu süreçte diş hekimi veya göz doktorlarının çalışmaması olabilir. Karantina esnasında salgından etkilemedikleri için oranın düşük olabileceği düşünülüyor. Fakat enfekte olanlarla yakın temasta bulunmak zorunda olan meslek grubu olduğundan önümüzdeki günlerde bu oranın artış gösterebileceği konusunda uyarılıyor.

En Yüksek Ölüm Oranına Sahip Meslekler

Koronavirüs sebebi ile en fazla ölüm oranına sahip meslek grupları;

Güvenlik görevlileri 100 binde 45,7 kişi hayatını kaybetti.Şoförler 100 binden yaklaşık 36,4 kişi,Aşçılar ve şefler 100 binde yaklaşık 35,9 kişi,Bakıcı 100 binde yaklaşık 32 kişi,İnşaat çalışanları 100 binde yaklaşık 25,9 kişi,Satış temsilcileri 100 binde yaklaşık 14,3 kişi,Sekreterler 100 binde yaklaşık 13,9 kişi olarak açıklanıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!