featured

Dünya’da Seks İşçiliğinin Yasal Olduğu Milyonerler Şehri Singapur!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rüyaların, eğlencenin ve ünlü seks partilerinin kural tanımaz şehri Singapur… Herkes hakkında bir şeyler söylüyor, gidenler dönmek istemiyor fakat fiyatlar da cep yakıyor! Seks işçiliğinin yasal olduğu, kimilerine göre tüm tabuların yıkıldığı, kiminin hoşuna giden, kimine de abartılı gelen ama her şeye rağmen rüya şehir Singapur hakkında her şey! 

Yasal Seks İşçiliği İle Kural Tanımaz Sınırlar!

Singapur Şehir Devleti, “madem bir şey yapılıyor bari yasal olsun da kim ne isterse onu yapsın” demiş olacak ki seks işçiliğine izin vermiş. Evet, yanlış duymadınız, pahalı gökdelenlerin yükseldiği, otellerinin balkonunda bulunan havuzlarda zengin insanların ellerinde içkilerle enfes manzarayı izlediği, içki konusunda sınır tanımaz, esrar konusunda yasak da olsa vurdum duymaz ( alkol, sigara, esrar ve türevleri sağlığa zararlıdır kullanılmamalıdır, özendirilmemelidir) bir şehir olan bu küçük ada, seks işçiliğinin de gözde şehri!

Seks işçiliğinin Singapur da yasal olduğu artık tüm dünyaca bilinmekte. Hatta ne yalan söyleyelim, sadece bunu merak ettikleri için bile ülkeyi ziyaret eden turist sayısı bir hayli fazla. Seks işçiliği derken yanlış anlaşılmasın, 18 yaşından küçüklerin bu mesleği icra etmesi yasak. Hatta 18 yaşından küçük çalışan ya da çalıştırılan bir seks işçisi yakalandığında bunun oldukça büyük cezaları var. Yine de çoğu zaman ne yazık ki 18 yaşından küçük seks işçilerinin de olduğunu duyuyor, okuyoruz.

Singapur Gece Hayatı

Singapur gece hayatı, şehrin ışıkları gibi renkli ve farklı çeşitlere sahiptir. Bu şehrin gündüzü gecesi ayrı ayrı güzel olsa da gecesinin verdiği haz paha biçilemez. Özellikle gece klübü severlerin fazlaca seveceği bu ada gece eğlencesi konusunda da Asya ülkelerinin ve dahi Avrupa’nın en gözde yeridir. Her zevke hitap eden gece hayatıyla anlatılmaz, yaşanır.

Gerek çift gerekse tek başınıza eğlenebileceğiniz bu mekanların hemen hemen hepsinde sizi hoş bayanlar karşılar. Bu Singapur gece hayatı için neredeyse hayati bir öneme sahiptir. E, zaten girişini beğenmediğiniz bir yerde neden uzun saatler geçirmek isteyesiniz ki? Singapur da gündüz o mükemmel binalar arasında gezip ayak üstü bir şeyler atıştırabilecekken, gece yine aynı binalar arasında sınırsız eğlencenin tadına varabilirsiniz.

“ Ekmek aslanın ağzında!” sözü, Singapur için düzenlenecek olursa eğer, muhtemelen midesinde sindirilmiştir diyebiliriz. Dünya’nın ticaret, eğlence ve turizm merkezleri sıralamasında her zaman üst sıralarda yer alan Singapur,  aslında halen bazı sürtüşmeleri nde merkezinde olan bir yer. Dünyanın en pahalı şehri Singapur neden pahalı ? Hem ülke, hem de tek bir şehirden oluşan Singapur, Dünya’da en küçük ülkeleri arasında yer aldığı gibi, en kalabalık ve büyük şehirleri arasında da her zaman liste başlarında sıralanır. 

Endonezya ve Malezya arasında sıkışıp kalan bu şehir devlet, 720 kilometre karelik, toplamda kendisine ait irili ufaklı ada parçaları ile bilinir. Toplam nüfusu 5,5 milyon ile, Başkentimiz Ankara’dan bir tık küçük sayılabilir.

Singapur Neden Bu Kadar Pahalıdır ?

Singapur, gelir kaynakları sıralamasına ve önem listesine baktığımızda, %52 gibi çok büyük bir payı ticaret ve hizmetten kazanmaktadır. Ada ülkesi olmasının bir diğer avantajı da, ticaret hacmi çok yüksek limanlar potansiyeli olmasıdır. Asya ülkelerinin, adeta bir nevi ticaret vitrinidir. Dünya’nın her yerinden ticaret amacında olan şirketleri ve grupları, bu vitrinin büyüsü ile çekmektedir.

1 – Singapur’da Hizmet Anlayışı

Aynı zamanda, başta eğitim ve sağlık olarak vatandaşları da dâhil nüfusunun 5/1’ini oluşturan yabancı ziyaretçilerine de sınırsız ve sorunsuz hizmetler sunması da Singapur’u bulunduğu coğrafyada, farklı bir yere taşıyor. Bu tip hizmetlerine rağmen,  temel ihtiyaçların diğer tüm büyük ve tercih edilen ülkelerine kıyasla oldukça da ucuzdur. Yani, eğitim ve sağlık açısından Amerika, İngiltere, Kanada gibi birçok ülkeden çok daha fazla tercih edilmektedir. Nüfusunun büyük çoğunluğu Çin asıllı olmasına rağmen, Malay, Hindu ve birçok Asya ülkesinden de oldukça geniş bir etnik yelpazeye sahiptir.

2 – Singapur Ekonomisi

Çok büyük ticaret hacmine rağmen, oldukça sıkı bir sosyal uyum ve yasaklar zincirine de sahiptir. Öyle ki, ülkemizde gayet normal sayılan yere tükürme gibi bir hareketin, huzur polislerince tespiti size 1000 dolar’a patlayabilir. Belki de, bu şartlarda bir düzen kurulmamış olsa, böyle parlayan bir yıldız olarak çok kısa sürede şimdiki yerini yakalayamazdı.

Ülkede, özellikle dikkat edilen bir konu var ki; belki de insan değeri konusunda gerçekten birçok ülkece örnek alınmalı :

Singapur’da her ne şartta ve sektörde olursa olsun, 8 saatten fazla çalışmak kesinlikle yasaktır.”

3 – Şehir İçi Trafik Düzenlemesi

Ayrıca, sırf otomobil seyahatlerini engellemek için; şehrin her yerine ulaşım teleferikler ile sağlanabilmektedir. En uzun mesafelerinin 6-7 kilometre olduğu bir kolay ulaşım ağına sahiptir. Ayrıca, Singapurlular Dünya’nın günde en çok mesafe yürüyüşü yapan insanlarıdır. Evet, ülke ortalaması 6 kilometreden fazla. Her insan, neredeyse her gün 6 kilometrelik bir yürüyüş yapıyor. Belki de, Dünya’da nüfusa oranla en düşük sağlık sorunları, ölümler ve sinir sistemi sorunları nedeniyle ani felç oranları bakımından da ilk sıralarda yer almaktadır

4- Dünyanın En Pahalı Şehri Singapur! Neden Pahalı ? 

Dünyanın en pahalı şehri ve ülkesi unvanını almasının tek sebebi, sahip olduğu yüzölçümüne bağlıdır aslında. Bu kadar dar bir alanda, kilometrekareye 7 bin kişiden fazla kişi düşmektedir. Üstelik ticaretin yanı sıra, turizm ve doğal güzelliklerin yer aldığı oldukça geniş ulusal park alanına sahiptir. Yani, taşı toprağı altın değerinde desek yeridir.  En son yayınlanan bir veriye göre,  Singapur da metrekare fiyat ortalama 18 bin dolardır.

Bir metrekarelik ticaret hane veya konut bedeli yaklaşık 100 bin Türk Lirası. Ülkemizin en değerli arazilerine sahip bölgelerinden olan İstanbul’un meşhur ilçeleri; Kadıköy, Beşiktaş, Nişantaşı gibi yerlere nazaran, neredeyse 10 katı bir değere sahiptir. Örneğin, İstanbul’un ticaret kalbi sayılan Maslak’ta, metrekare fiyatı ortalama 2 bin dolar olarak bilinmektedir.

Sanırız bu kadar bilgiden sonra, yarın bavulları hazırlayarak bu iki mükemmel yerden birine doğru yola çıkmayı düşünüyorsunuz. Hiç zahmet etmeyin, zira iki bölgenin de turizm dışındaki seyahatlerinizde ve sürekli ikamet konularında oldukça sıkı tedbirleri ve standartlarının uygulandığı biliniyor.

5- Singapur Hakkında Merak Edilen Her Şey

Singapur para birimlerinden olan 1000 dolarlık banknotun arkasında, ulusal milli marşı yer alır.Dünya’nın en büyük insan eliyle yapılan ve amacı tamamen turistik zenginlik olan çeşmesi de, yine Singapur’dadır. – Süs balığı üreticiliği bakımından da, Dünya’nın neredeyse her ülkesinde, Singapur tesislerinde üretilen canlı süs hayvanları yer alır.Ülkede ilginç bir şekilde sakız yasağı vardır. Çiğnemekte, bulundurmakta yasaktır ve caydırıcı cezalar uygulanmaktadır.

Dünya’nın ulusal mirasları arasında yer alan, binlerce hatta on binlerce bitki türüne sahip, çok büyük botanik bahçesine de sahiptir. Üstelik ülke çocuklara adanmış bir bahçe ve oldukça büyük bir hayvanat bahçesine de sahiptir.

Doğal güzelliklere ve doğanın hazinelerine sahip çıkan bir ülkedir. Singapur, yurtdışından ülkeye gelen hiç kimseye mülk edinme hakkı tanımaz. Yatırımlara rağmen bile. Vatandaşlık elde etme hakları da oldukça zordur.Asya mutfağı başta olmak üzere, Dünya’nın tüm damak tatlarını bulabileceğiniz ender yerlerden birisidir. Yaklaşık 100 ülkeye ait yemek kültürü, otellerde ve turistik alanlarda müşterilere sunulmaktadır.

Ülkede Budizm en yaygın inanış biçimi olsa da, ülkenin yönetiminde en üst sırada yer alan Başbakan’ı, müslüman bir kadındır. O nedenle, dinlerin hoşgörü içerisinde yaşandığı ve bunu hayatın her yerine yansıtabildikleri nadir ülkelerden biridir.Okuma oranı %97 civarındadır. Bu oran, kendi coğrafi bölgesinde en yüksek, dünya sıralamasında da en yüksek ilk 10 arasında yer alan bir orandır.Singapur, Dünya’da seks işçiliğinin meşru olduğu sayılı yerlerden biridir. Üstelik çalışanların tüm sosyal hakları ve sağlık denetimleri de yine devlet güvencesi altındadır. – Ülkenin, yıllık gayri safi hâsılası yaklaşık 260 milyar doların üzerinde, kişi başı düşen pay ise 60 bin dolara yakındır. Gezegende, bu kadar küçük bir ülke için, bu kadar yüksek oranlara sahip başka bir ülke veya şehir yoktur.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!