featured

Kafeinsiz Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kahve, en çok sevilen sıcak içecek türlerinden biridir. Öyle ki çoğu kahve çeşitlerinin müptelaları bulunur. Türk kahvesi, nescafe, cappucino, americano vs… Tüm kahve çeşitlerini ayrı ayrı seven insanlar vardır. Tükettiğimiz çoğu kahvenin içerisinde kafein bulunurken, bazı kişiler kafeinsiz kahve tüketmeyi tercih ederler. Peki kafeinsiz kahve nedir? Neden tercih edilir? Faydaları nelerdir? İşte, detaylar!

Kafeinsiz Kahve Nedir?

Kahveler, içinde barındırdıkları kafein sayesinde uyarıcı yaratan bir etkiye sahiptir. Uyarıcı olan kafein sinirlere etki ettiğinden kişiler üzerinde bir çok farklı etki yaratabilir. Kafein bazı kişiler de kalp de ritim bozukluğu, uykusuzluk, sinir hali gibi etkiler yaratabilir. İşte, kimi insanlar bu etkileri fazlaca yaşadığından kafeinsiz kahve tercih ederler. Kafeinsiz kahve, içerisinde kafein bulundurmayan kahve çeşididir. Aslında diğer kahvelerden pek bir farkı yoktur. Sadece içeriğinde kafein bulunmaz ve böylelikle kafeinli kahvenin gösterdiği yan etkileri göstermez.

Kafeinsiz Kahve Nasıl Ortaya Çıkmıştır?

Kafeinsiz kahve nedir, sorusunun cevabını öğrendiğimize göre kafeinsiz kahve çeşidinin nasıl ortaya çıktığına geçebiliriz.Kafeinsiz kahve normal kahve gibi doğada yetişmez. Kafeinsiz kahve için kahvenin kafeinden ayrıştırma işleminin yapılması gerekir. İşte kafein ayrıştırma işlemi ilk defa Kaffe Hag isimli bir şirket tarafından yapılmıştır. Bunun akla gelmesi ise, kahve çekirdekleri gemi ile taşındığı sırada deniz suyu kahvelere girer ve kafein kahveden ayrılır. Fakat bu yöntem sağlıklı bir yöntem olmadığından farklı bir yönteme geçilmiştir. Yeni yöntemde insan sağlığına zarar vermeyen, daha teknolojik yöntemler kullanılmıştır.

Kafeinsiz kahve Migros gibi marketler de bulunabilir.

Kafeinsiz Kahve Faydaları Nelerdir?

Kafeinsiz kahve nedir, sorusunun cevabı akıllarda yer ettiğine göre bu kahvenin faydalarını bilmek de yarar var. İşte kafeinsiz kahvenin faydaları!

Yaşlanmayı geciktirmede yardımcıdır.Vücuda ve beyine dinçlik ile enerji verir.Nörolojik hastalıkların önlenmesine yardımcı olur. Unutkanlığa iyi gelir.Şeker hastalığına iyi gelir.Kemiklere iyi gelerek romatizmayı engellere ya da belirtileri azaltır.Vücuttan ödem atma yoluyla toksinlerin giderilmesine yardımcı olur.Kafeinli kahvenin tersine uykusuzluğa iyi gelir, sinirleri yatıştırır.Hafızayı güçlenmesine yardımcı olur.Göz hastalığı olan kataraktı önler.Sivilcelere iyi gelir.Kanserin önüne bir duvar örerek, kişiyi bu kötü hastalıktan korur.İçinde bulundurduğu kalsiyum sayesinde diş ve kemiklere yarar sağlar.

Kafeini ayrıştırılmış kahve genel itibari ile sağlık için içilir. Normal kahvelerin verdiği uyaranları almak istemeyen insanlar, bu kahveyi tüketir. Yine de her şeyin dozunda tüketilmesi sağlık için önemlidir. Kafeinsiz kahvenin de günde bir ya da iki fincan tüketilmesi önerilir.

Kafeinsiz Kahve Nasıl Yapılır?

Kafeinsiz kahve nedir, sorusunun cevabını verdiğimize göre artık bu lezzeti nasıl yapabileceğinizi açıklayabiliriz.  Bu kahveyi yaparken diğer kahvelerden başka bir yol izlemenize gerek yoktur. Herhangi bir kahveyi nasıl yapıyorsunuz kafeinsiz kahveyi de aynı şekilde yapabilirsiniz.

Kafeinsiz Kahve Nereden Satın Alınır?

Kafeinsiz kahveye çağımızda ulaşmak artık çok kolay. Dilerseniz kafeinsiz kahve Migros sanal marketten ulaşabilirsiniz. Kafeinsiz kahve starbucks gibi kahve merkezlerinden ulaşabilirsiniz. Kafeinsiz kahve starbucks çeşitleri oldukça fazladır, her damak tadına hitap eden kahvelere bulunmaktadır.

Filtre kahve şeklinde de içebileceğiniz bu kahvelerin hangi marka olacağı tamamen sizin tercihinize kalmıştır. Eğer bu kahve türünü seven yakınlarınız varsa hediye etmeniz çok ince bir davranış olacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!