featured

Topuklu Ayakkabı Nasıl Giyilir? Topuklu Ayakkabı Giyinmenin Püf Noktaları Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Genellikle genç kızlar ilk kez topuklu ayakkabı giyinmek istedikleri zaman o ince ve sivri topukların üzerinde duramayacaklarını düşünürler. Oysaki, topuklu ayakkabı giyinmenin sırları nedir bir bilseler belki de o kadar o yüksek topukları giyinmekten endişe etmeyecekler. Topuklu ayakkabı giyinmenin püf noktaları nelerdir diye soran genç hanımefendilere birkaç sır verelim istiyoruz. İşte, topuklu ayakkabı giyinmenin püf noktaları!

Topuklu Ayakkabı Nasıl Giyilir?

Marilyn Monroe, ayakkabılar ve kadınlar üzerine çok muhteşem bir söz söylemiştir. Monroe’nin sözüne göre:

“Eğer bir kadına doğru ayakkabıları verirseniz, sizin için dünyayı fethedebilir.”

Topuklu ayakkabıların üzerinde durabilen kadınlar kendilerini her zaman güçlü hissederler, aynı Marliyn Monroe’nin sözünde olduğu gibi.

Şimdi Dünyayı Fethetmeye Hazır mısınız?

1- Topuklu ayakkabıları giyinmekten çekinmeyin ve korkmayın.

2- İlk etapta topuklu ayakkabı seçimlerinizde çok yüksek ökseler yerine biraz daha alçak olanlardan giyinmeyi tercih edin.

3- İlk kez topuklu ayakkabı giyinmek istediğinizde her ihtimale karşı yayınızda bir babet muhakkak bulundurun.

4- Platform tarzındaki ayakkabılar ayakların eğri durmasını sağlar bu nedenle günlük ayakkabı tercihleriniz için doğru bir karar olmayacaktır.

5- Ayakkabılarınızın kaymaması için ayakkabılarınızın altına saç spreyi sıkın. Genellikle mankenler podyuma çıkarlarken ayakkabılarının altlarına saç spreyi sıkarlar.

6- İlk kez topuklu ayakkabı giyinmek istediğiniz evinizde muhakkak aldığınız topuklu ayakkabıları giyinerek alıştırma yapın.

7- Eğer bir şoför iseniz topuklu ayakkabılar ile araba kullanmak oldukça zordur. Bu nedenle yanınızda muhakkak bir düz tabanlı ayakkabı bulundurun.

8- Merdivenlerden inerken ve çıkarken prensesler gibi zarif bir şekilde inmeye çalışın.

9- İlk kez topuklu ayakkabı giyindikten sonra ayaklarınızı dinlendirin. Mümkünse ayaklarınızı yüksek bir yere kaldırın.

10- Satın aldığınız yüksek topuklu ayakkabılar ayaklarınıza büyük geliyorsa, ayakkabının için bir miktar talk pudrası dökebilirsiniz. Eğer ki satın aldığınız ayakkabılar küçük geliyorsa bu seferde içerisine saç spreyi sıkabilirsiniz.

11- Topuklu ayakkabılarınız ilk kez giyinmeden önce ayaklarınızı bir gün önce geceden kremleyebilirsiniz.

Yüksek topuklu ayakkabı giyinmenin püf noktaları aslında bunlardan ibaret. Size söyleyebileceğimiz son söz ise şu olacak; bugüne kadar yaşamış ve yaşayan kadınların hemen hemen hepsi topuklu ayakkabı muhakkak giyinmiştir. Onlardan biri neden siz olmayın!

Topuklu Ayakkabı Modelleri Seçiminde İşe Yarayan Püf Noktalar

Çok ince topuğu olan ayakkabılar vücudun yükünü taşıyamadıkları için yanlara açılmaya başlarlar. Bu yüzden ayaklarda şişme ve su kabarcıkları görülebilir. Daha kalın ve geniş topuklu ayakkabı modelleri seçilmelidir.Kaliteli olmayan düşük maliyetli topuklu ayakkabı modelleri ayaklara büyük oranda zarar verir. Çünkü kaliteli topuklu ayakkabı fiyatları genel olarak çok düşük fiyatlarda seyretmez.Yaz aylarında ayağı taraklı olan bayanların burnu açık olan topuklu ayakkabı modelleri seçmeleri ayaklarını daha rahat ettirecektir.Sürekli aynı topuklu ayakkabıyı giymekte ayakların ağrımasına ve şişmesine neden olacağı için arada ayakkabı değişimleri yapılmalıdır.Ayaklara tam uyan topuklu ayakkabı modelleri seçmekte ayak sağlığı için önemlidir. Sadece modeli güzel olduğu için seçilen ancak ayakları rahat ettirmeyen topuklu ayakkabılar ayakların birkaç gün boyunca ağrımasına neden olmaktadır.Şişen ayaklarla giyilen topuklu ayakkabılarda genellikle ağrı yapmaktadır. Bu yüzden şişen ayaklara daha rahat ayakkabı modelleri seçilmelidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!