featured

Dünyanın En Pahalı Saat Markaları ile Zenginler Dünyası

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kol saati sadece zamanı gösteren bir araç değil aynı zamanda çok önemli bir aksesuardır. Göze çarpan önemli bir aksesuar olması sebebiyle kol saati detayına önem verenler en güzel ve en ilgi çeken saati takmak isterler. En pahalı saat markaları da zenginler dünyasında ön plana çıkan konulardan biridir.

YouTube video

Bir saat ne kadar pahalı olabilir ki diye düşünüyorsanız bu yazımızı okurken çok şaşırabilirsiniz. Saatlerin rekabeti, kullanılan malzemeler, işçilikle birleşince ortaya çok yüksek fiyatlar çıkabiliyor.

Zenginler dünyasında öne çıkan, saat tutkunlarının ilgiyle takip ettiği en pahalı saatleri sizin için derledik. Birbirinden güzel ve göze çarpan saatler dudak uçuklatan fiyatları ile sizlerle!

1 – Graff Diamonds Hallucination 55 Milyon Dolar

Saat olma özelliğinden çok bir aksesuar olarak kullanılan Graff Diamonds Halluciation uzun zamandır dünyanın en pahalı saati olma özelliğini taşımaktadır. Üzerinde 110 karattan fazla renkli elmas bulunan saatin görenleri adeta büyülüyor.

55 milyon değerindeki bu saatte zamanı göstermesi dışında teknik bir özellik bulunmamaktadır. En büyük özelliği ve tercih edilmesi üzerinde bulunan elmaslardır. Eşsiz güzelliğe sahip bu saatin üretimi 8 sene sürmüştür.

2 – Graff Diamonds The Fascination 40 Milyon Dolar

Graff Diamonds en pahalı saat markaları içinde ilk sıralarda yer almaktadır. Aynı markanın farklı serisinden olan The Fascination da zenginlerin tercih ettiği saat modellerinden biridir.

152 karat beyaz elmas ve beyaz altınla kaplı olan bu saatin ortasındaki su damlası ayrıntısı da çok beğenilmektedir. 38 karat beyaz su damlası elmas aynı zamanda yüzük olarak kullanıma da uygundur. Bu muhteşem saate sahip olmak için 40 milyon dolar ödenmesi gerekmektedir.

3 – Breguet Marie Antoinette Grande Complication 30 Milyon Dolar

Yapımı 40 yıldan fazla süren Breguet Marie Antoinette Grande Complication ilginç tasarımı ile en pahalı ve en dikkat çeken saatlerden biridir. Bu saat modelinin efsanesine göre Fransız Kral’ın eşi için yaptırdığı yalnız yapımının uzun sürmesinden dolayı Kraliçe’nin saati göremediği iddia edilir.

Saatin adını da bu efsaneden aldığı bilinmektedir. Bu efsane tasarım saatin fiyatı ise tam 30 milyon dolardır.

4 – Chopard 201 Carat 25 Milyon Dolar

Lüks saat markaları ile ön plana çıkan Chopard markasının en pahalı saatlerinden olan 201 Carat renkli görünümü ile dünyanın en pahalı saatini anımsatıyor. Yapımında 874 elmas kullanılan saat farklı bir organizasyona sahiptir.

Saate bakmak için 3 adet kalp şeklindeki mekanizmanın açılması gerekiyor ve geri kapatarak saat görünümünü tamamen ortadan kaldırabiliyorsunuz. Bu ilginç ve şık tasarımın değeri ise 25 milyon dolardır.

5 – Patek Philippe Henry Graves Supercomplication 24 Milyon Dolar

Birçok teknik özelliği bulunan muhteşem tasarım Henry Graves için özel üretilmiştir. Gün doğumu, gün batımı, gök cismi zamanı, takvim, dakika tekrarlayıcı gibi birçok özelliğe sahip bu saatin değeri 24 milyon dolardır.

24 farklı özelliği tek bir saatte barındıran bu tasarım, en pahalı saat modelleri arasından en fazla teknik özelliklere sahip olanıdır.

6 – Jacob & Co Billionaire 18 Milyon Dolar

Adı ile ve tasarımı ile tam bir zenginlik abidesi olan Jacob & Co Billionaire 260 karat zümrüt kesim ve pırlantadan oluşmaktadır. 18 ayar beyaz altından oluşan iskelet üzerine dizili elmaslar görenleri büyülemeye yetiyor.  

Bilekteki zarif duruşu ile herkesin almak istediği bu saat kumlanmış mekanizması ile teknik olarak da güçlü bir saattir. Bu zarif saate sahip olmak ise ödemeniz gereken miktar 18 milyon dolardır.

7 – Patek Philippe Ref. 1518 (11 Milyon Dolar)

Patek Philippe markasının üretimi olan Ref 1518 saati sağlam kasası nedeniyle az bulunan bir saattir. Seride sadece 4 adet saat üretildiği ve açık arttırma ile satıldığı bilinmektedir. Paslanmaz çelikten oluşan saatte markanın en çok önem verdiği konu kasası olmuştur.

1943 yılında üretilen saat teknik olarak da sağlam bir yapı sunmaktadır. Açık arttırma ile satılan Ref 1518 tam 11 milyon değerindedir.

8 – Hublot Big Bang 5 Milyon Dolar

En pahalı saat listesinin 8. Saati ise Hublot markasına ait Bing Bang modelidir. Zenginler dünyasının tercih ettiği saatlerden biri olan bu saat 1280 adet elmastan oluşmaktadır. Bir saatten öte şık bir bileklik gibi görünmesi tercih edilme sebeplerinden biridir.

Her biri en az üç karat olan elmasların oluşturduğu bu saatin değeri 5 milyon dolardır.

9 – Louis Moinet Meteoris 4.6 Milyon Dolar

Louis Moinet tarafından tasarlanan Meteoris oldukça narin bir üründür. Asil duruşunun yanında teknik özellikleri de çok tercih edilme sebeplerindendir.

Ay tasarımı şeklinde olan bu saat 4,6 milyon değerindedir.

10 – Breguet Antique Number 2667 4.5 Milyon Dolar

En pahalı saat listesinin sonuncusu şık ama geleneksel bir köstek saati olarak Breguet  Antique Number 2667 olmuştur. Elmas tasarımlarından farklı olarak altın tasarımı olarak karşımıza çıkan saatin 18 ayar altın kasası vardır.

Teknik olarak da çok fonksiyonlu olan saat 2 kadrana sahiptir. Bu eşsiz saatin fiyatı ise 4.5 milyon dolar olarak belirlenmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!