featured

Kahvenin Faydaları Nelerdir ? En Özel Starbucks Kahve Çeşitleri Hangi Ülkelerden Geliyor?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Starbucks kahve çeşitleri kendine has lezzetiyle diğer kahvelerden ayrılır. Bıraktığı o kavrulmuş kahve tadı ile yoğun aromaların eşlik ettiği kokular sanki damağınızda dans eder. Öylesine baştan çıkarıcı bir kokusu vardır ki duyduğunuz anda o lezzeti adeta duyumsarsınız. Sağlıklı kahve üreticiliğinin ve kahvenin faydaları konusunun en doğru adresi ise yine Starbucks Kahve evlerine giden yoldadır. 

Kahve üretiminde asıl olanın mükemmel kahve çekirdekleri olduğuna dair savlarını desteklercesine en kaliteli kahve çekirdeklerini almak için kahve üretilen ülkelerdeki tarlaları dolaşan özel çekirdek avcıları vardır.

Kahvesinin tadını veren kavurma şeklindeki yoğunluktur. Mükemmel kahve çekirdeklerinden mükemmel kahveleri elde edebilmek için, mükemmelleşene kadar kavurulmaları gereklidir. Yılların uzmanlığına sahip olan Starbucks çalışanları bu konuda harika bir iş çıkarırlar.

Starbucks Kahve Çeşitleri

Çekirdek kahveler kavurma profillerine göre; Blonde, Medium, Dark olarak isimlendirilirler. Kafeinlerine göre kahveler; kafeinli, kafeinsiz olarak; aromalarına göre aromalı, aromasız olarak sınıflandırılmaktadırlar

1 – Starbucks Veranda Blend

Starbucks kahve çeşitleri içinde Blonde olarak ürettiği tek çeşidi budur. Bu çeşidinde yine itinayla seçilmiş Latin Amerika’ya has kahve çekirdekleri daha kısa kavrulur. Bu sayede kakao ve fındık lezzetleri ortaya çıkar. Bu kahvenin eşlikçileri sütlü çikolata ve fındıktır.

2 – Columbia Narino

Medium olarak kavrulur. Columbia Narino bölgesine özgü cevize benzer bir aroma lezzetine sahip orta kavrulmuş bir kahve çeşididir.

Guatemala Antigua, iki volkan Arasında bulunan Antigua bölgesinde yüksek rakımlı topraklarda yetiştiği için kahve severlerin özel tercihlerinden biridir. Yumuşak içimi ve ağızda bıraktığı yalın lezzeti ile çok belirgin bir kakao tadı vardır.

3 – Kenya Medium Roast

Orta kıvamda kavrulmuş çekirdeklerde yetiştiği toprakların yerel aromalarının lezzetleri hissedilir. Turunçgiller ve üzüm aromalarını içerlen damağınızda duyabilirsiniz. Starbucks kahve çeşitleri içinde yüksek bir asidite değerine bağlı olan keskinliğe sahip olan çeşitlerden biridir.

Afrika ve Arap Yarımadası kahvelerinin özelliklerini verir. Yaz aylarında özellikle buzlu olarak tüketmenizi tavsiye ederiz.

4 – Organic Ethiopia Yirgacheffe

Tatlı turunçgil ve bitter çikolata lezzet uyumu nasıl olur diye düşünüyorsanız. Bu kahve çeşidi tamsize göre. Zaten Starbucks kahve çeşitleri arasında bu aromayı alabileceğiniz tek kahve çeşididir.

5 – Caffe Verona

Çok kavrulmuş bir Asya/Pasifik ve Latin Amerika kahvelerine % 20 oranında İtalian Roast ekleyerek oluşturulan özel bir karışım harmanıdır. Karamelli yiyecekler ve sütlü tatlılara çok güzel eşlik eder.

6 – Espresso Roast

Süt ile yakaladığı harika uyum sayesinde, espresso temelli içeceklerin hazırlanmasında kullanılan kahve çeşididir. Latin Amerika ile Asya- Pasifik çekirdeklerinden özel olarak harmanlanmış bir kahve olduğundan yumuşak içimlidir ve karamel lezzeti verir.

7 – Dark Sumatra

YouTube video

Endonezya kahvelerine has ve topraksı bir aromaya sahiptir. Baharatlı ve bitkisel tatlar içerir. Hiç kesinlik içermediğinden çok sevilmektedir. Damağınızda kalan kahve tadı uzun süreli olacaktır.

8 – Peru Whole Bean

Bitkisel aromasına eşlik eden badem, fındık ve çikolata tatları sayesinde yumuşak bir içim sunmaktadır. Bazı dönemlerde bulabileceğiniz bu özel kahve İnkaların verimli topraklarında üretilmektedir. Starbucks kahve çeşitleri arasında en zengin aroma çeşidi bu kahvede bulunur.

Bu çekirdek kahvelerden öğüterek kendi kahvenizi evinizde kendiniz yapabildiğiniz gibi Starbucks kahve dükkanlarında sizin için özel hazırlanan kahvenizi alabilirsiniz.

Kahvenin Faydaları Nelerdir ? 

Kahvenin faydaları ile ilgili şimdiye kadar pekçok veri ile karşılaşmış olabilirsiniz. Bunların hepsi insanın aklında kalmaz çoğu zmanla silinir gider. İşte o silinenleri tekrar hatırlayalım diye biz de sizlere kahvenin bilinen ve bilinmeyen yaralarının özellikle sağlığımız üzerindeki etkilerinden bahsetmek istedik.

1 – Kalp Krizi Riskini Azaltır

Kahve tüketimi kalp krizi riskini önler. Günde iki fincan şekersiz kahve tüketenlerin kalp ve damar hastalığıklarına yakalanma riski daha düşüktür.

2 – Şekeri Dengeler 

Tip 2 diyabet hastalarının da gün içinde tüketeceği 2 fincan sade kahve semptomlarının hafiflemesine fayda sağlamaktadır.

3 – Bağırsak Dinlendiricidir

Bağırsak çalıştırıcı etkisi sayesinde karnı yumuşatır ve toksinlerin dışarı atılmasına yardım eder. Abartmadan kullanıldığı takdirde kemik kanserini ve dezonfarmasyonunu engeller. 

4 – Kahvenin Faydaları Arasında En Önemlilerinden Olan Parkinson Hastalığı

Parkinson hastalığının belirtilerini geciktirir. Titremeleri nispeten azaltır. 

5 – Tansiyonu Dengeler

Yüksek tansiyonu önler ve pankreas kanseri konusunda önleyicidir. Uyarıcı özelliklere ve canlandırıcı özelliklere sahiptir. Erkeklerde 2 fincan kadınlarda 4 fincan kahve tüketimi safra taşı oluşumunu % 25 oranında azaltır.

6 – Meme Kanseriyle Savaşır

Kahve tüketimi meme kanserine yakalanma riskini azaltırken astım krizlerini önlemeye yardımcıdır. Özellikle çikolata aromalı Starbucks kahve çeşitleri depresyon için faydalıdır.

7 – İdrar Yollarını Temizler

İdrar sötürücü etkisi sayesinde böbrek taşlarını düşürmeye yardımcı olur.

8 – Cilt Kanseri ile Savaşır

Düzenli ve doğru dozda kahve tüketimi, cilt kanserine karşı önleyici ve koruyucu etkiye sahiptir. Starbucks kahve çeşitleri içinde sizin de damağınıza uygun olan bir çeşit vardır. Kahve çekirdekleri ambalaj açıldıktan sonra 1 hafta tazeliğini korumaktadır. Öğütüldükten sonra aynı gün içinde tüketilmesi gereken faydalarından yararlanmanızı sağlayacaktır. Tazeliği kaybolan kahvenin faydası da o oranda azalmaktadır.

Kahvenin faydaları arasında yer alan enerji verici olması durumu çocuk ve bebekler için tehlikeli bir duruma sebep olabilir. Çarpıntı, kalp sıkışması ve kalp krizi gibi tedavi süreci oldukça zor olan daha fazla soruna neden olabilmektedir. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!