featured

Koronavirüsü Mutasyona Mı Uğradı? Çin’de Yeni Vakalar Korkutuyor!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Koronavirüsü salgını ile mücadeleler hızla devam ederken Çin’den korkutan haberler gelmeye başladı. Çin’in kuzeydoğu kısmında yeni vakalar görülmeye başladı. Bu durum corona virüsün mutasyona uğramış olabileceği şüphesini oluşturdu. Yapılan yeni araştırmalara göre virüsün kuluçka süresinin 2 haftadan daha uzun olabileceği düşünülüyor.

Korona virüs aşısı için Çinli bilim insanları büyük bir çalışma sergiliyor. Fakat Çin’in kuzeydoğusunda başlayan yeni vakalar uzmanları korkuttu. Henüz aşı bulunmamışken yeni vakaların görünmesi mutasyon şüphesini artırdı. Çünkü yeni vakalarda belirtiler biraz daha farklı görülüyor.

Çin’in önemli doktorlarından biri olan Qui Haibo yeni vakalar hakkında katıldığı bir programda açıklamalarda bulundu. Haibo yaptığı açıklamada, Çin’in kuzeydoğusunda görülen yeni vakaların farklı semptomlar gösterdiğini söyledi. Virüsü taşıyan hastaların 2 haftadan daha uzun süre virüsü taşıyor olabileceğini belirtti. Ayrıca tedavi sonrasında yapılan testlerin sonuçlarının negatif çıkmasının da normalden uzun sürdüğünü söyledi.

Bu bölgedeki hastaların iki haftadan uzun bir sürede belirtti göstermeleri nedeni ile salgının fark edilmesi de uzun sürüyor. Yeni tip koronavirüsü, Sars-cov2 kodu ile isimlendiriliyor. Yeni virüsün kuluçka süresi ise iki haftadan fazla bir zamanı kapsıyor. Hal böyle olunca belirtilerin ve salgının tespiti da uzun zaman alıyor.

Korona Virüs Mutasyona Uğramış Olabilir Mi?

Çinli doktorların yaptığı testleri inceleyen bilim insanları, bir mutasyona uğrama olabileceği şüphesi üzerinde duruyor. Mutasyon olup olmadığı kesin incelemeler sonrasında görülecek. Doktorların, yeni vakaları yakından ve zamanında izlemesinin, sonuca götürmesi açısından faydalı olacağını belirtiliyor.

Covid-19 salgını ilk kez Wuhan kentinde görülmüştü. Yoğun bir vaka ile karşılaşan Çin’in sağlık sistemi yetersiz kalmış ve sadece kritik düzeydeki hastalar ile ilgilenilmişti. Bu durum da hastaları detaylı şekilde incelemeyi engellemişti. Şuan daha rahatlayan sağlık sistemi sayesinde yeni vakalar detaylı şekilde incelenebiliyor.

Çin’in Kuzeydoğusundaki Virüsün Kaynağı Ne?

Çin’in kuzeydoğusunda son iki haftada tam 46 yeni vaka görüldü. Bu vakaların sonrasında 100 milyon nüfusa sahip bölgede hızlı şekilde tedbirler alınmaya başladı. Tren seferleri o bölgede iptal edildi. Okullar tatil edildi ve sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmaya başlandı.

Uzmanlar yaptıkları açıklamalarda, bu yeni vakaların dünyanın en yüksek vakaya sahip 2. Ülkesi olan Rusya’dan kaynaklandığını söylüyorlar. Doktor Qui, yaptığı açıklamada Çin’de rastlanan yeni koronavirüsü ile Rusya’da bulunan virüsün genetik diziliminin aynı olduğunu belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!