featured

Son 10 Yılda En Çok Kazandıran Yatırım Araçları

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son 10 Yılda En Çok Kazandıran Yatırım Araçları

Son 10 yılda en çok kazandıran yatırım araçları yapmış olacağınız vade tercihine göre farklılık gösterecektir. Yatırımcılar yatırım vadelerini uzun vadeli ya da kısa vadeli olmak üzere iki şekilde tercih etmektedir. 

Uzun vadeli yatırımlar kapsamlı araştırmalar ve vakit gerektirirken kısa vadeli araştırmalar piyasaya hakimiyet ve anlık veri takibi istemektedir. Değişen Türkiye ve Dünya ekonomisi son 10 sene içerisinde birçok yatırımcıya kazanç kapısı açmıştır. Burada yer alan içerikler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.

Burada yer alan bilgilere göre hareket etmeniz size fikir sağlayacaktır. Kısa dönemde en çok kazandıran yatırım aracı gram altın olurken uzun vadede kazandıran yatırım aracı ise hisse senetleri olmuştur. Euro ve dolarda artış değeri olarak bir birine yakın olmaktadır.

Son 10 yılda adını en çok duyuran yatırım araçları;

AltınDolarHisse senediEuro 

Son 10 Yılda En Çok Kazandıran Yatırım Araçları ve Yatırım Türleri

Son 10 yılda en çok kazandıran yatırım araçları altın, dolar, hisse senetleri ve Euro olmuştur. Altın yüzde 49 artış, dola yüzde 287 artış Euro ise yüzde 182 artış sağlamıştır. Hisse senetleri ise uzun vadede en çok kazandıran yatırım türleri arasında olmuştur. 

Son 5 yılda en çok kazandıran yatırım araçları içerisinde günden güne güncelliğini koruyan yatırım türlerinden biri de sanal paralardır. Başta Bitcoin olmak üzere son beş sene içerisinde sanal paraya yönelim artmıştır ancak tam yatırım gücü henüz sağlanmamıştır.

Son 10 yılda En Çok Kazandıran Yatırım Aracı Altın

Son 10 yılda en çok kazandıran yatırım aracı uzun vadede kısa vadede gram altın olmuştur. Altın son 10 yılda yaklaşık olarak yüzde 419 artış göstermiştir. Altın yıllardan beri geleneksel bir yatırım aracıdır. Yatırım piyasasını bilen bilmeyen herkes en basit ve güvenli yatırım aracı olarak altını tercih etmektedir. 

Uzun ve kısa vadeli olarak tercih edilen altın özellikle son iki sene de piyasa da adını duyurmuştur. 2010 senesinde almış olduğunuz bir cumhuriyet altınından 2020 senesine kadar elde etmiş olacağınız kazanç 1000 tl civarı kadardır.

En Çok Kazandıran Döviz Dolar

En çok kazandıran döviz kuru ise dolar olmuştur. Dolar yatırım yapanlar için en basit ve avantajlı yatırım araçlarındandır. Doların piyasa takibi oldukça basittir ve doğru yatırımlar yapıldığında uzun vadede ve kısa vadede kazandırmaktadır.

Son on sene içerisinde dolar yaklaşık olarak yüzde 287 artış oranı yakalamıştır. 2010 senesinde 1000 tl ile dolar alan birisi 2020 senesinde 3900 tl ye kadar parasında bir artış yaşayacaktır. 

Uzun Vade Yatırım Hisse Senedi

Uzun vade yatırım seçeneklerinde hisse senetleri yeni ve eski yatırımcıların göz bebeği haline gelmiştir. Hisse senetleri uzun ve riskli yatırım araçları arasında yer almaktadır. Hisse senedi alarak bir şirketin ya da firmanın hissesine ortak olmaktasınızdır. Ancak kazanmak kadar kaybetmek de olduğu için büyük bir risk taşımaktadır. Başlangıç için küçük yatırımlar yapmak doğru olacaktır.

Hisse senedi almadan önce bir yatırım uzmanı ile görüşmek ve piyasa değerlerinin düşmesini beklemek doğru olacaktır. Burada bulunan bilgiler yatırım danışmanlığı kapsamında yapılmamaktadır. Genel piyasa bilgilerini içermektedir. 

Hisse senedi alınmadan önce yatırım kararı verilmesi, doğru hisse tercihi yapılması gerekmektedir. Risk oranı yüksek olduğu için ani değişimlerde beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Hisse senetleri için ekşi ve diğer platformlarda yer alan yorum uzman bir kişiyle piyasa takibi yapılmasıdır.

Son 10 yılda En Çok Kazandıran Yatırım Araçları- En İyi Yatırım Neye Yapılır 2019-2020

Son 10 yılda en çok kazandıran yatırım araçları birkaç seçenek olarak verilmiştir. Ancak yıllara göre en iyi yatırım aracının hangisi olduğu incelenecek olursak altın büyük yükseliş yaşamıştır. En iyi yatırım neye yapılır 2019 senesinde sorusunun cevabı altın olarak gösterilmiştir. 

Altın özellikle 2019-2020 piyasasında yükseliş göstermiştir. Bir diğer yatırım aracı ise sanal paralardır. Son dönemlerde yapılan açıklamalara göre Çin Hükümetinin piyasasını tamamen sanal paralar aracılığı ile devam ettirileceği haberi yayılmıştır. Ancak henüz net bir bilgi sunulmamıştır.

Bir diğer yatırım araçları şunlardır;

GayrimenkulYatırım fonlarıVadeli mevduatForexBES

En iyi Yatırım Aracı 2020 Altın

En iyi yatırım aracı 2020 senesinde cumhuriyet altını olmuştur. Cumhuriyet altını yatırım araçlarından en yüksek getiri sağlayan yatırım aracı olarak 2020 senesine damgasını vurmuştur.

 Son 10 yılda türkiye piyasası kısa vadede cumhuriyet altınından etkilenmiştir. Cumhuriyet altını Euro, dolar, gayrimenkul ve bist piyasasını geride bırakmıştır.

Finansal yatırımın resmi sonuçlarını ve hareketliliğini Türkiye İstatistik Kurumu her ayın sonu, üç ayın sonuçları ve altı ay ve bir yılın sonuçlarını göstermektedir. Altın son 15 yılda yatırımcısını sadece 3 sene zarara uğrattı ardından hızlı bir yükseliş sağladı. 

Son 1 Yılda En Çok Kazandıran Hisseler

Son 1 yılda en çok KAZANDIRAN hisseler Garanti, Akbank, Petkim, Tofaş, Tüpraş ve Turkcell hisseleri olmuştur. Bu hisseler 2020 senesi için önerilen hisseler arasında yerini almaktadır. 

Son 10 yılda en çok kazandıran yatırım araçları arasında hisse senetleri altından sonra yerini alan yatırım aracıdır. Totalde 10 firma 30 a yakın hissesini 2020 senesi için alınması gerektiğini ve kazanç sağlanacağını söylemiştir.

Alınabilecek hisse senedi önerileri;

İş yatırımErdemirYataşAk yatırımAnadolu efesMigrosMavi giyimAkbankGarantiTurkcell 

Hisse senetleri yıllık ortalama yüzde bir değer alıyor diyemeyiz. Çünkü her senedin değeri farklılık göstermektedir. Doğru hisse senedine karar verilmesi beklentilerinize göre değişmektedir. Doğru bilgilere dayanılarak yatırım yapılmalıdır.

Sunulan bilgiler yorum yapanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşlerden yola mali durumunuz göz önünde tutularak çıkılmalıdır. Her görüş tercihlerinize uygun olmayabilir. Mali durumunuza göre getiri tercihlerinize uygun ve paralel olmalıdır. Hisseler arasında bist 100 hissesi verileri bir kez yayınlanır ve bu hissenin telif hakları kendine saklıdır. Bu hisse senetlerinin yer aldığı sitelerde hava durumun gibi güncel verilere de ulaşmak mümkünüdür. 

Size fikir ve tavsiyede bulunanların kişisel tavsiyeleri yatırım danışmanı olmadan referans olmamalıdır. Tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine sadece yorum olarak bakılmalı uzmanla birlikte yatırım yapılmalıdır.

Son 10 yılda en çok kazandıran yatırım araçları her sene ayrı ayrı da değerlendirilmektedir. O seneye olan katkısı da düşünülmektedir. Aralarında daha fazla hangi yatırım yıllık ortalama daha fazla borsa üzerinden etkileniyorsa kısa vadeli düşünülmelidir. Yatırım şekliniz ortalama yüzdesi alarak aylık ve yıllık olarak hesaplanmalıdır. Eğer ki Euro alındıysa euro yüzde dilimi düşünerek piyasa takip edilmelidir.

İlginizi Çekebilir: Borsa Yatırımı Nasıl Yapılır? Borsadan Çok Para Kazanmak Mümkün mü ?

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!