featured

Yerli Komedi Filmleri ile Bayram Günlerini Sıkılmadan Geçirin!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzlerken yüzünüze gülümseme yayılacak, belki de kahkahalarla gülmenizi sağlayacak son 15-20 yıla damgasını vurmuş izlemekten bıkılmayan en komik yerli komedi filmleri, belki de canınız sıkıldığında birazcık moralinizin yerine gelmesi için tekrar tekrar seyredebileceğiniz filmleri, sizler için derledik.

1- Aile Arasında

Senaryosunu Gülse Birsel’in yazdığı Aile Arasında filmi, son dönemlerin en çok seyredilen yerli komedi filmleri arasında yerini alıyor. Başrollerinde Gülse Birsel, Demet Evgar, Engin Günaydın, Ayta Sözeri, Şevket Çoruh, Fatih Artman, Erdal Özyağcılar, Devrim Yakut var. Yerli komedi filmleri arasında en iyilerinden sayılmaktadır.

En iyi yerli komedi filmi arasında gösterilen Aile Arasında, kesinlikle izlenmesi gereken filmler arasında yerini alıyor. Özellikle Demet Evgar’ın oyunculuğu ve Engin Günaydın’ın muhteşem tiplemesiyle, tekrar tekrar seyredilebilecek filmler arasında. 2018 yapımı filmin IMDB puanı ise 8.0 olarak belirlenmiş.

YouTube video

Konusu: Fikret, 21 yıllık evliliğini sonlandırmış ve garip bir tesadüfle, müzikholde vokalistlik yapan genç bir kadındır. Zeynep isminde bir evladı vardır. Kızının babası ise orkestrada çalmaktadır. Fikret oldukça takıntılı, her şeyin en kötüsünü düşünen biridir. Solmaz ise hayatı seven ama yediği darbelere rağmen hayattan ümidini kesmemiş bir kadındır.

Solmaz’ın kızı Zeynep, zengin Adana’lı bir iş insanının oğlu ile evlenecektir. Ancak ilk başlarda yalan söyleyen Zeynep, şimdi damadın ailesine bunu nasıl anlatacağını düşünürken, Fikret garip bir şekilde bu deli dolu ailenin içine düşer. 

2- G.O.R.A

Yerli komedi filmleri arasında 2004 yapımı olan G.O.R.A. Cem Yılmaz’ın yazıp oynadığı bir uzay filmi. Cem Yılmaz bu filmde hem Arif’i hem de komutan Logar’ı canlandırmıştır. GORA yerli komedi filmleri arasında en sevilenlerdendir.

Başrollerinde Cem Yılmaz, Rasim Öztekin, Ozan Güven, Özge Özberk, Özkan Uğur gibi isimlerin bulunduğu film, Türk sinemasının uzay filmi tarzındaki yerli komedi filmleri en iyileri arasında bulunmaktadır.

IMDB puanı 8.0 olan film, oldukça eğlendirici bir uzay filmi olarak karşımıza çıkıyor.

YouTube video

Konusu: Arif, turistik bir kentte halı ve kilim satmaktadır. Oldukça uyanıktır ve akıllıdır. Hiç beklenmedik bir şekilde uzayda bir gezegene götürülür. Buradan kurtulma çabaları başlatan Arif, Bob Marley Faruk, prenses Ceku, robot Arif ile tanışmıştır. Prenses Ceku’ya âşık olan Arif, bu arada Prenses Ceku ile evlenmek isteyen komutan Logar’a karşı da mücadele edecektir.

3- Düğün Dernek

Ahmet Kural ve Murat Cemcir’in en çok güldüren yerli komedi filmleri arasında yerini alan Düğün Dernek 2013 yapımı. IMDB puanı 7.3 olan film, Türk sinemasının en komik filmleri arasında yerini alıyor.

Başrollerinde Ahmet Kural, Murat Cemcir, Rasim Öztekin, Barış Yıldız, Devrim Yakut gibi oyuncular yer alıyor. Filmin senaristi ve yönetme ise Selçuk Aydemir.

YouTube video

Konusu: İsmail Esenyurt köyünde yaşamaktadır. Oğlu Tarık, hiç beklemedikleri bir anda yurt dışından çıkagelir. Ancak Tarık’ın ülkeye dönme sebebi başkadır. Yanında Letonyalı Monica adında bir kız getirmiştir.

Aynı ülkede çalışmaları için evlenmeleri şarttır. Oğlunu düğünsüz evlendirmemek için harekete geçen baba, hemen düğün hazırlıklarına başlar. Ancak oldukça hazırlıksızdır. Bunun için tüpçü Fikret, Çetin ve köyün öğretmeni Saffet devreye girecektir. Ancak işler karışır. Oldukça sade başlayan düğün, tam bir curcunaya dönecektir.

4- Yahşi Batı

Ömer Faruk Sorak’ın yönetmenliği yaptığı, Cem Yılmaz’ın senaristliğini yaparak oynadığı Yahşi Batı, 2009 yapımı bir komedi-western yerli komedi filmi tarzı bir filmdir. 2 milyon dolar bütçeyle çekilen film, kalabalık bir oyuncu kadrosuna sahip. Filmin IMDB puanı 7.4’tür.

Başrollerinde Cem Yılmaz, Ozan Güven, Demet Evgar, Süleyman Turan, Cansu Dere, Özkan Uğur, Zafer Algöz, Uğur Polat, Dilek Çelebi, Demet Tuncer, Mazlum Çimen, Erol Şahin ve daha birçok oyuncu bulunmaktadır.

YouTube video

Konusu: Aziz Vefa ve Lemi Galip, 19. Yüzyıl’da özel bir görevle, padişah II. Abdülhamit tarafından görevlendirilmiştir. Görevleri, Amerikan başkanı James Farfield’e hediye olarak bir elmas götürmektir. At arabasıyla giderken, araba haydutlar tarafından etrafı sarılır ve başkana verilecek elması çaldırırlar.

Elması bulmak ve görevi yerine getirmek için kasabada kalan iki adam, ödül avcısı kılığında elması aramaya başlar. Bu arada Susanne van Dyke ile tanışan Aziz Vefa, Susanne’ye aşık olacaktır.

5- Yol Arkadaşım

BKM oyuncularının son dönemde ortaya koyduğu Yol Arkadaşım, son dönemin en popüler ve komik yerli komedi filmleri arasında yerini alıyor. 2017 yapımı olan filmin IMDB puanı ise 6.3’dür.

Başrollerinde Oğuzhan Koç, İbrahim Büyükak, Emre Kınay var. Filmin yönetmenliğini ise Bedran Güzel üstlenmiş.

YouTube video

Konusu: İlaç mümessilliği yapan Onur, oldukça sıkıntılı bir hayata sahiptir. İşinde oldukça başarısızdır. Kurban Bayramı dolayısıyla yapması gereken çok önemli bir iş vardır. Diğer yandan Ayvalık’ta yaşayan kız arkadaşının ailesiyle de tanışmak zorundadır. Arabasıyla yola çıktığında Şeref adlı bir otostopçuyu arabasına alır. Ancak Şeref’in arabaya binmesiyle birlikte komik anlar da başlayacaktır.

 

6- Hükümet Kadın

Yerli komedi filmleri içinde ayrı bir yeri olan Hükümet Kadın, kadının toplum içindeki yerini gösterirken, bir kadının neler başarabileceğini de irdeleyen bir komedi filmi.

Başrollerde Demet Akbağ, Ercan Kesal, Bülent Çolak ve Sermiyan Midyat var. 2013 yapımı filmin IMDB puanı 6.5’dir. Filmin yönetmenliği ise yine filmde oynayan Sermiyan Midyat yapıyor.

YouTube video

Konusu: Xate, Midyat’ta yaşayan 8 çocuğu olan bir köylü kadınıdır. Kocası Midyat Belediye Başkanı’dır. Günün birinde Xate, Midyat Belediye Başkanı olacaktır. Xate, 8 çocuğuna rağmen, belediye başkanlığını kabul edecektir.

Çok kısa sürede kendini kanıtlayan Xate, kendi yöntemleriyle birçok sorunu çözmeye başlayacak ancak hiçbir şey ne Midyat halkı için ne de ülkedeki diğer insanlar için eskisi gibi olmayacaktır.

7- Arif V 216

Cem Yılmaz’ın yerli komedi filmi yaptığı ve oldukça başarılı olan Arif V 216, diğer filmlerinde biraz daha farklı. 2018 yapımı filmin IMDB puanı 7.6’dır. En çok izlenen komedi filmleri arasında yerini alan film, birçok ünlü oyuncuyu da bir araya getirmiş.

Başrollerinde Cem Yılmaz, Ozan Güven, Seda Bakan, Zafer Algöz gibi oyuncular bulunmaktadır.

YouTube video

Konusu: Robot 216, insani duyguları kazanmış ve gerçek bir insan olmak için uğraşmaktadır. En büyük hayali budur. Sıradan insanlar gibi yaşamaya çalışsa da yine de robotluk özelliği hep ön plandadır.

Robot olduğunu herkesten saklayan 216, günün birinde âşık olacaktır. Öte yandan 216’nın varlığından haberdar olan bir iş adamı, robot 216 kandırmak ister ve üzerinden birçok para kazanmaya başlar. Arif ise iş adamının bu oyununu öğrenmiş hem 216’yı hem de dünyayı kurtarmak için, büyük bir savaşa girmiştir.

8- Pardon

Türk sinemasının en komik filmleri arasında yer alan Pardon, 2005 yapımı ve IMDB puanı 8.2’dir. Ferhan Şensoy’un muhteşem eserlerinden biri olarak çekilen ve unutulmazlar arasına giren film, yayınlandığı dönemde, en çok izlenen yerli komedi filmleri arasında yerini almıştır.

Başrollerinde Ferhan Şensoy, Rasim Öztekin ve Ali Çatalbaş bulunuyor. Filmin yönetmenliği ise genç yönetmenlerden Mert Baykal yapmış.

YouTube video

Konusu: İbrahim, uzun yıllar asker kaçağı olarak yaşamış ancak sonunda askere alınmıştır. Dağıtım zamanında İstanbul’a arkadaşı Muzaffer’i görmeye gidecek, arkadaşıyla hasret gidecektir. Üniformalardan nefret etmeye başlayan İbrahim, otogara geldiğinde bir polisten, sebepsiz yere kaçmaya başlamıştır.

Polis kaçan İbrahim’den şüphelenir ve koşuşturmacada arkadaşı Muzaffer’in evinde İbrahim’i yakalarlar. Muzaffer ve İbrahim, tutuklanmıştır. İkisi de Taksim’de büfe işleten Aydın adlı birini söylerler. Aydın, ne olduğunu anlamadan göz altına alınmış ve işkenceyle suçları kabul etmesi sağlanmıştır. Gün sonunda üç kafadar hapse tıkılır. 

Yerli komedi filmi izle aktivitesi yapmak insana günlük streslerini unutturur. Yerli komedi filmi izle seçeneklerini internetten kolaylıkla bulabilirsiniz. Dilerseniz yerli komedi filmleri 2019 yılında yayımlananları da izleyebilirsiniz. Yerli komedi filmleri 2019 da internette rahatlıkla bulabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!