featured

Eslem İsminin Anlamı Nedir? Eslem İsminin Kişilik Özellikleri Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Doğacak bebeklerine isim arayışındaki anne ve baba adaylarının bugünlerde en çok düşündükleri konuların başında Eslem isminin anlamı nedir gelmektedir. Günümün moda isimleri arasında yer alan Eslem, pek çok aile tarafından tercih edilen isimlerin başında gelmektedir. Hem kulağa hoş gelmesi hem de anlamı ile tercih sebebi olmaktadır.

Daha sık şekilde kız çocukları için kullanılan Eslem ismi, erkek çocuklar içinde kullanılabilmektedir. Kelime anlamı olarak Allah’a teslim olmuş kimse, çok sağlam ve güvenilir olan kişi anlamlarına gelmektedir. Arapça kökenli olan bu isim günümüzde yaygın olarak kullanılmaya başlanmıştır. Araplar tarafından genelde erkeklere verilen bu isim günümüzde kız çocuklarına daha çok verilmektedir.

Arapça kökenli olan isim akıllara Eslem ismi Kuran’da geçiyor mu sorusunu getirmektedir. Eslem ismi Kuran’da 4 farklı ayette geçmektedir.  Bakara suresi 131.ayet, Saffat suresi 103.ayet, Nisa suresi 125.ayette ve Enam suresi 14.ayette geçmektedir.

Eslem isminin Kuran’daki anlamı nedir diye düşünenler varsa Eslem isminin anlamı Nihat Hatipoğlu tarafından “Allah’a teslim olmuş kimse” şeklinde cevaplandırılmıştır. Allah’a tam anlamı ile teslim olan kişiler cennet ile müjdelenirler.

Eslem İsminin Analizi

Günümüzde Eslem isminin anlamı nedir sorusu kadar araştırılan bir diğer konu ise Eslem isminin analizidir. Çağı takip eden anne ve babalar isim anlamı kadar isim analizlerine de önem vermektedir. İsim analizleri kişilikle ilgili insanlara ipuçları vermektedir.

Eslem isim analizi olarak sıkıntılardan kurtulmak için mücadele veren, hayalperest ve sanatçı kişiliğe sahip kişi olarak yorumlanır. Bu isme sahip kişilerin ticaret hayatlarında başarılı olacakları öngörülebilmektedir. İnsancıl bir yapı taşıyan Eslem ismi ayrıca duygusallığı ile ön plana çıkar.

Eslem İsminin Kişilik Özellikleri

Eslem isminin anlamı nedir sorusunu cevapladıktan sonra Eslem isminin kişilik özelliklerinden bahsedelim. Eslem ismini taşıyan kişiler güzel işler yapmayı seven kişiler olarak bilinirler. Bulundukları toplumlara huzur ve mutluluk getiren bir kişiliğe sahiptirler. İnançlı özellikleri ile bilinirler ve doğruluktan yana karakter sergilerler.

Eslem isminin Kuran’daki anlamı nedir sorusunu Allah’a teslim olan kişi olarak cevapladığımız için bu kişiler tam teslimiyet gösterirler. Sadık ve merhametli özellikleri ile dikkat çekerler. Çevrelerinde yer alacak kişileri seçerken son derece titiz davranırlar. Dürüst olmayan kişiler yanlarına dahi yanaşamazlar.

Heyecanlı bir yapıya sahip olan Eslem ismine sahip kişiler her türlü işte atılgan ve girişken yapıları ile başarılı olmaya müsaittirler. Özellikle bu yapıları sayesinde ticaretle uğraşmaları durumunda başarılı olmaları kaçınılmazdır. Okul hayatları boyunca bu özellikleri ile öğretmenlerinin gözdesi olacaklar ve başarılı bir eğitim hayatı geçireceklerdir.

Eslem İsminin Harf Analizleri

Eslem isminin anlamı nedir konusu kadar önemli olan bir diğer konu ise ismin harf analizleridir. Harf analizleri ismi oluşturan harflerin nitelikleri bir araya geldiklerinde kişinin karakter oluşumunda etkili olduğuna inanılan bir görüştür. Harf harf yapılan bu analiz biçimi son dönemlerde oldukça sık kullanılmaya başlanmıştır.

Eslem isminin ilk ve dördüncü olan harfi “e”, ani değişebilen bir ruh halini sembolize etmektedir. Özellikle karşılaştıkları durumlar karşısında beklenmeyen tepkiler verilmesine sebebiyet verebilmektedir. Bunun yanında karaktere insancıl bir özellikte katmaktadır.

Eslem adının ikinci harfi olan “s”, hayal gücünün gelişmişliği ile alakalıdır. İçerisinde s harfi bulunan isimler hayal kurmayı severler. Ve bunu yaparken de aşırıya kaçmaktan asla çekinmezler. Eğlenceli bir yapıya sahip olurlar.

Eslem adının üçüncü harfi olan “l” ise kişiye yetenek katmaktadır. Sanat başta olmak üzere pek çok alanda sahip oldukları yetenek ile çevresindekileri büyülerler. Ve sahip oldukları yetenekleri başkalarına göstermekten çekinmezler.

Eslem isminin beşinci ve son harfi olan “m”, zekâ ile ilgilidir. Bu harf kişiye zekilik katarken onların başarıya ulaşmalarını sağlar. Özellikle okul hayatları boyunca zekâları sayesinde öğretmenlerinin dikkatini çekerler. Okul sonrası hayatta ise zekâları sayesinde başarıyı elde etmeleri kaçınılmazdır.

Eslem İsmine Sahip Ünlüler

Eslem ismi yavaş yavaş popüler olmaya başlarken isim ünlü kişiler tarafından da kullanılmaktadır. Bu ismi kullanan en ünlü kişi bir hadis âlimi olan Zeyd bin Eslem’dir. Aktardığı hadisler ile günümüze ışık tutan âlim, tefsir alanında da çalışmalar yapmıştır.

Zeyd bin Eslem dışında Avlu isimli dizide Ece karakterini canlandıran sanatçı Eslem Akar’dır. Ayrıca son yılların popüler yarışması Masterchef isimli yarışmada Eslem isimli yarışmacı dikkat çekmiştir.

Eslem İsminin Yanına Yakışan İsimler

Eslem isminin anlamı nedir sorusunun cevabını aldıktan sonra sizlerde yeni doğacak çocuğunuza bu ismi koymayı düşünebilirsiniz. Peki, çift isim koymayı düşünüp Eslem isminin yanına yakışan isimler hangileridir diye soracak olursanız sizlere birkaç isim önerisi verebiliriz.

Eslem Nur, Eslem Erva, Eslem Feyza, Eslem Lina, Eslem Sena, Eslem Zeynep ve Eslem Zümra ebeveynler tarafından sıkça kullanılmaktadır. Bunlar içerisinden en çok tercih edilen Eslem Nur adının anlamı nedir diye soracak olursak; bu isim Allah’ın nuruna teslim olmuş anlamına gelmektedir. Ayrıca Eslem Erva isminin anlamı nedir sorusunu ise; Allah’a teslim olmuş güzel kız ile anlamlandırılır.

Eslem ismine benzeyen Eslim isminin anlamı, Esila isminin anlamı, Asel isminin anlamı anne baba olmaya aday kişiler için alternatif olabilir.

Bonus:  Çocuklara isim Verilirken Nelere Dikkat Edilmeli

YouTube video

Nihat Hatipoğlu kendisine sorulan Çocuklara isim Verilirken Nelere Dikkat Edilmeli sorusuna video anlatımda cevap vermiştir. Hatta bazı isimlerin konulmasının doğru olmadığının da altını çizmiştir. Eslem ismini koymakta herhangi bir sakınca olup olmadığını da açıklayan Nihat Hatipoğlu, çok sayıda öneride bulunmuştur. İşte, detaylar. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!