featured

Netflix Nasıl İptal Edilir ? Netflix Hesap Silme Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Netflix nasıl iptal edilir Sorusunun cevabı çeşitli sebeplerden dolayı Netflix aboneliğini sonlandırmak isteyen kullanıcılar tarafından araştırılmaktadır. Netflix, 2016 yılından beri ülkemizde yoğun bir şekilde kullanılan dizi, film ve belgesel izleme platformudur. Netflix aboneliği nasıl yapılır? Netflix iptal etmek için neler yapılmalıdır? 

Önceden aboneliği başlattığınız tarihten itibaren ilk bir ay ücretsiz bir şekilde izlemeye devam edebilirsiniz. Fakat geçtiğimiz günlerde Netflix ani bir karar ile Türkiye’de bulunan kullanıcıların bu kampanyadan yararlanmasını durdurdu.

Netflix Fiyatlandırma

Netflix’de 3 farklı paket bulunmaktadır. Kendinize uygun olan paketleri tercih ederek aboneliğinizi başlatabiliyorsunuz. Netflix’in en son yaptığı zam ile birlikte oluşan fiyatlandırma şu şekildedir;

1 – Netflix Temel Paket

Eğer bu pakete sahip olmak istiyorsanız aynı anda yalnızca bir ekrandan yayınların izlenmesine müsaade ediliyor. Yani hesabı bir arkadaşınız ile birlikte kullanacaksınız o arkadaşınız ile aynı anda dizi ya da film izleyemiyorsunuz. Bu paket aynı zamanda standart çözünürlük imkanı sağlamaktadır. Paketin fiyatı ise oldukça uygundur. Yalnızca 17.99 TL ödeyerek bu pakete sahip olabilirsiniz.

2 – Netflix Standart Paket

Bu pakete sahip olduğunuz takdirde aynı ayna iki farklı cihazdan yayın izleme imkanı bulabilirsiniz. Bu yönü ile temel pakete nazaran daha avantajlıdır. Özellikle bir yakınınız ile ortak şekilde kullanıyorsanız bu paket size daha çok hitap etmektedir diyebiliriz. Üstelik bu paket sahibi kullanıcılar HD (720p) çözünürlük ile birlikte izleme imkanı da bulmaktadır. Standart paketin ücreti ise 32.99 TL olarak belirlenmiştir.

3 – Netflix Özel Paket

Bu paket Netflix’in en pahalı paketidir. Özel pakete sahip olduğunuz takdirde aynı anda 4 farklı cihazdan Netflix’i kullanabiliyorsunuz. Ayrıca paket size HD ve Ultra HD imkanı da sunmaktadır. Bu pakete sahip olmak için de aylık olarak 47.99 TL ödemeniz yeterli olacaktır.

Fiyatlara gelen son zam ile birlikte birçok kullanıcı netflix nasıl iptal ettirilir Sorusunun cevabını bulmaya çalışıyor.

Netflix Nasıl İptal Ettirilir ?

Ülkemizde doların artış göstermesi ile birlikte Netflix nasıl iptal ettirilir sorusu daha sık sorulur hale geldir. Fiyatların artması ile birlikte aynı dizi ve filmleri internet üzerinden de bulup izleyebilirim diyen birçok kullanıcı üyeliğini iptal ettirme kararı aldı. Biz de netflix üyeliğini sonlandırmak isteyen kullanıcılarımız için bu yazıyı hazırladık.

Bu işlem için öncelikle üyeliğini sonlandırmak istediğiniz Netflix hesabınıza giriş yapmanız gerekiyor. Daha sonra ise ekranınızın hemen sağ üst kısmında yer alan hesap seçeneğine tıklamanız gerekiyor. Hesap bölümüne geldikten sonra karşınıza “ Partnerlik ve Faturalandırma ” isimli bir seçenek gelecektir. Bu bölümün de altında “Partnerliği Sonlandır” şeklinde bir yazı ile karşılaşacaksınız. Bu seçeneği işaretlemeniz gerekmektedir.

Bahsedilen seçeneği işaretlediğiniz takdirde yeni bir sayfaya yönlendirilmiş olacaksınız. Bu sayfada karşınıza “Üyeliği İptal Ettirme” ve “Üyeliği Düşürme” isimli iki seçenek daha çıkacaktır. Buradan dilediğiniz işlemi gerçekleştirmeniz mümkündür. Aynı zamanda mevcut paketinizden başka bir pakete geçiş sağlamanız da bu sayfa üzerinde gerçekleştirilmektedir. Örneğin, mevcut hesabınızda 32.99 TL’lik olan standart paketi kullanıyor iseniz bu paketi 17.99 TL olan temel paket ile değiştirmeniz mümkündür.

Eğer sırf fiyatı size yüksek geldiği için üyeliğinizi iptal ettirmeye karar verdiyseniz fiyatı daha uygun paketlere geçmeniz daha mantıklı olacaktır. Fakat üyeliğinizi iptal etmekte kararlı iseniz o halde “İptal İşlemini Bitir” seçeneğini tercih etmeniz gerekmektedir.

Üyeliğinizi sonlandırtan sonra, bir sonraki faturalandırma gününe dek hesabınız hala aktif halde olacaktır. O zaman zarfı içerisinde Netflix’i kullanmaya devam edebilirsiniz. Bir sonraki faturalandırma döneminden itibaren ise tekrar hesabınızı kullanmak için yeni bir üyelik başlatmanız şarttır.

Netflix Hesap Silme

Netflix nasıl iptal edilir sorusunun yanında Netflix hesap silme işleminin nasıl olacağını da merak ediyorsanız uygulamanız gereken adımlar oldukça kolaydır. Öncelikle hesabınıza giriş yaptıktan sonra sağ üstte yer alan hesap kısmına tıklamanız gerekmektedir. Karşınıza çıkan menüden de “ Hesap Yönetimi ” seçeneğini seçmelisiniz. Hesapta bulunan profil simgeleri kalem işareti ile birlikte karşınıza çıkmış olacaktır. Silmek istenen hesabın üzerine tıkladığınız zaman o hesap üzerinde gerekli düzenlemeleri yapabileceğiniz ekran ile karşılaşmış olacaksınız.

Bu ekran üzerinden profilin dilini, simgesini, ismini değiştirebileceğiniz gibi “ Profil Sil ” seçeneği ile de karşılaşabilirsiniz. Bu seçeneği tercih ederek silmek istediğiniz profili hesabınızdan basit bir şekilde kaldırmanız mümkündür. 

Herhangi bir sebepten dolayı netflix hesabınızı iptal etmek ya da netflix üyeliğinizi iptal etmeniz için nasıl bir yol izleyeceğinizi öğrenenebileceğiniz yazımız dışında; daha önce hazırladığımız  Netflix Nasıl Alınır sorusunun cevabı için ilgili sayfayı inceleyiniz. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!