featured

Bibimbap Nasıl Yapılır? Kore Mutfağından Bibimbap Tarifi!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meşhur bir Kore yemeği olan Bibimbap son günlerde ülkemizde de sıkça yapılan bir yemektir. Nefis bir lezzete sahip olan Bibimbap yemeği biraz uğraştırıcı olsa da sonucu harika oluyor. Bir arkadaşınız geleceği zaman farklı bir yemek arıyorsanız ya da bu günü hafif bir yemekle geçirmek istiyorum diyorsanız, bu tarif tamda size göre diyebiliriz. Ayrıca bu yemeği, zaman zaman dünya mutfağından farklı yemekler pişirmeyi sevenler içinde tavsiye edebiliriz. Peki, Bibimbap nasıl yapılır diyorsanız eğer işte, Bibimbap tarifi!

Bibimbap Tarifi!

Bibimbap için gerekli olan malzemeleri liste halinde verdikten sonra hemen yapmaya başlayalım mı? 

Bibimbap Malzemeleri

Tavuk için:

2 diş dövülmüş sarımsak,2 çay kaşığı zencefil ezmesi,2 adet ince doğranmış taze yeşil soğan,Çeyrek su bardağı soya sosu,2 yemek kaşığı susam yağı,1 yemek kaşığı kahverengi şeker,250 gram jülyen doğranmış tavuk göğsü.

Ispanak için:

200 – 250 gram ıspanak,Bir kase buz,Kaynamış su,1 tatlı kaşığı susam yağı,Tuz ve karabiber.

Havuç için:

2 adet ince ve uzun şekilde doğranmış havuç,1 tatlı kaşığı susam yağı,Bir tutam tuz.

Mantar için:

1 tatlı kaşığı susam yağı,1 diş dövülmüş sarımsak,250 gram ince doğranmış mantar,Bir tutam tuz.

Pirinç Pilavı:

1 su bardağı pirinç,1 yemek kaşığı tereyağı,1 yemek kaşığı sıvı yağ,2 su bardağı su,Bir tutam tuz.

Sahanda Yumurta için:

3 adet yumurta,1 yemek kaşığı tereyağı,Tuz.

Bibimbap Yapılışı

Bibimbap tarifi ile bu yemeği yapmaya başlarken öncelikle tavuk için olan malzemelerden tavuk hariç diğer bütün gerekli olan malzemeler bir kap içerisinde karıştırılır. Üzerine tavuk eklenir ve en az yarım saat hazırlanan sosta dinlendirilir. Dinlenen tavuklar sostan alınarak bir tavada kızartılır.Ispanaklar yıkandıktan sonra doğranmadan kaynamış suda haşlanır ve haşlanan ıspanaklar diren buzlu suya konur ve biraz şoklanarak dirilmesi sağlanır. Ardından buzlu sudan alınan ıspanaklar tuz, karabiber ve susam yağı ile birlikte karıştırılır ve bir kenarda bekletilir.Bibimbap için üçüncü işlem havuçları pişirmektir. Yıkanan ve ince dilimlenen havuçlar tuzlanır ve susam yağı elenmiş tavada hafif yumuşayana kadar pişirilir. Tavadan alınır ve bir kenarda bekletilir.Havuçları pişirdiğimiz tavaya 1 tatlı kaşığı susam yağı konur ve üzerine 1 diş dövülmüş sarımsak eklenerek sarımsakların kokusu çıkana kadar kavrulur. Ardından mantarlar eklenir ve bir tutam tuz atılarak kavrulur. Mantarlarda pişince bir kenara alınır ve bekletilir.Bibimbap yemeğinde pilav olmazsa olmazdır. Bunun için, bir su bardağı pirinç yıkandıktan sonra bir tava içerisine yağlar eklenerek kavurulur. Üzerine tuz atılır ve kaynatılan 2 bardak su ilave edilerek kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.Bir tavada, bir tatlı kaşığı tuz atılarak 3 yumurta susam yağında pişirilir. Fakat sarıları dağıtılmadan pişirilmesi gerekir.Bibimbap yemeğinden bulunması gereken her şey hazırlanıp pişirildikten sonra sıra sunum ve servise gelir. Bu yemeği servis etmek için önce büyük çukur bir kâsenin en altına pirinç pilavı ve üzerine tüm pişirilen yemekler sırayla dizilerek konur. En son en üste sahanda yumurtada eklenir.

Ayrıca bu yemeği dana etiyle de yapabilirsiniz ve kapya biberlerde sote edip ekleyebilirsiniz. Salatalık ilave edebilirsiniz. Bibimbap yapmak başlangıçta belki biraz zahmetli gibi görünebilir, fakat pişirip hazırlayıp tattıktan sonra Bibimbap yemeğini sık sık yapacağınızdan emin olabilirsiniz. Afiyet olsun!

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!