featured

Yerli Otomobil TOGG Yatırım Teşvik Belgesini Aldı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yerli otomobil hayali adım adım gerçekleşmeye devam ediyor. 27 Aralık 2019 tarihinde ilk tanıtımı yapılan TOGG yatırım teşvik belgesini de alarak üretim için önemli bir yol kat etmiş oldu. Geçtiğimiz günlerde de üretileceği fabrika için ÇED olum rapor vermişti.

https://www.youtube.com/watch?v=8Bs9_VGFQVo

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından üretilecek olan yerli otomobil için gerekli olan adımlar tek tek gerçekleştiriliyor. Otomobilin üretileceği Bursa Gemlik bölgesinde fabrika için ÇED raporu alınmıştı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi olarak bilinen rapor fabrikanın kurulabilmesi ve üretime geçebilmesi için alınması gereken bir belgeydi. Artık fabrikanın kurulabilmesi için hiçbir engel kalmadı. ÇED’den gelen olumlu rapor sonrası inşaat için çalışmalar hız kazandı.

YouTube video

Bu rapordan birkaç gün sonra sevindirici bir haber daha geldi. TOGG üretimi için gerekli olan yatırım teşvik belgesinin alındığı sosyal medya hesabından duyuruldu.

Yatırım Teşvik Belgesi TOGG Üretim Faaliyetlerine Hız Kazandıracak

Yatırım teşvik belgesinin alındığının duyurusu Türkiye’nin Otomobili Twitter hesabından yapıldı. Atılan tweetlerde;

“ÇED olumlu raporu ardından faaliyetlerimizi daha da hızlandıracak Yatırım Teşvik Belgesi’ni de aldık. Türkiye’nin mobilite ekosistemini oluşturmak üzere çıktığımız yolculuk hız kesmeden devam ediyor. Ülkemize hayırlı olsun.”

İfadeleri kullanıldı.

ÇED raporunda verilen karar hakkında da açıklama yapan TOGG, şunları belirtti.

“Elektrikli Otomobil Üretim Tesisi hakkında ÇED Yönetmeliği’nin 14. Maddesi gereğince bakanlığımızca ‘Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu’ kararı verilmiştir.”

175 Bin Üretim Kapasiteli Fabrika Kuruluyor

Bursa’nın Gemlik ilçesinde kurulacak olan fabrikanın 175 bin üretim yapılacak kapasitede kurulması planlanıyor. Fabrika, C segment bir SUV üretimi ile ilk faaliyetine başlayacak. Daha sonra takip eden yıllarda tamamen elektrikli otomobil üretimine seri olarak geçilecek. Üretilecek seriler C Sedan, C Hatchbacak, B SUV, C MPV olarak belirlendi.

https://www.youtube.com/watch?v=fEBcPWDdd_I

Toplamda bu araçlardan yılda 175 bin adet üretilecek. Bu üretim kapasitesine sahip bir fabrika kurulabilmesi için 22 Milyar yatırım bütçesi ayrıldı.

Yerli otomobil TOGG üretim fabrikasında doğrudan 4 bin, dolaylı olarak da 20 bin kişi istihdam edilecek. Fabrikanın yapımı tamamlandığında, elektrikli araç üretim tesisi alanında geleneksel olmayan ilk tesis olacak.

Yerli Otomobil TOGG Özellikleri Nelerdir?

Türkiye, hayaline büyük ve özel teknolojilere sahip TOGG ile kavuşuyor. Türkiye’nin yerli otomobili olmaz özelliği taşıyacak TOGG elektrikli otomobil kategorisinde üretilecek. Otomobilin şasesi ise ilk dikkat çeken yeridir.

Farklı sürüş modları sunacak olan otomobil full şarjlı iken 300 km ve 500 km yol menzili vaadi ile geliyor. Bu menzil farkları sürüş modlarına bağlı olarak farklılık gösteriyor. Şarjın dolum hızı ise 30 dakikanın altında bir süreyi kapsıyor. Üzerinde bulundurduğu özel ve akıllı batarya sayesinde, enerji yönetimi sağlanabiliyor.

Beygir güçlerine göre 0-100 km/s kalkış süresi farklılıklar gösteriyor. 200 beygir gücü ile 7.6 saniyede , 400 beygir gücün ile 4.8 saniyede hız alabiliyor.

Teknolojinin tüm imkanları kullanılarak üretilecek olan otomobil, direkt olarak merkezle bağlantı halinde olacak. Bu bağlantı sayesinde sürücü farkına bile varmadan sistem güncellemeleri yapılabilecek. Ayrıca araçta oluşan herhangi bir arıza sistem tarafından görülecek ve bakım noktası ile hızlı şekilde iletişim kurulacak.

Otonom sürüş teknolojisi ile piyasaya çıkacak olan otomobil rahat bir sürüş keyfi sunuyor. Trafiğin yoğun ve sıkışık olduğu anlarda otomobil kendiliğinden durma ve kalkma özelliğine sahip olacak. Sürücünün direksiyona herhangi bir müdahale etmesine bile gerek kalmayacak.

2022 yılından önce satışa sunulması beklenen yerli otomobil için artık geri sayım başladı. Fabrikanın bu yaz kurula geçmesi bekleniyor. Ardından diğer tüm süreçlerin hızlanacağı yine TOGG tarafından ifade edilmişti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!