featured

Küllü Karamel Saç Rengi Nasıl Elde Edilir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Saç boyası kendinde değişiklik isteyen kadınların en çok merak ettiği bakım şekilleri arasında yerini alır. Küllü karamel rengi özellikle sanatçıların bu rengi tercih etmesiyle, çok merak edilmeye başlanmıştır. Peki, küllü karamel saç rengi nasıl elde edilir? İşte, detaylar! 

Küllü Karamel Saç Rengi Nasıl Elde Edilir?

30 yaşından önce kullanımı pek tavsiye edilmeyen küllü karamel saç rengi, olduğunuzdan 5 yaş büyük görünmenize neden olabilir. Ama özellikle Türk kadınlarında bu renge karşı doğal bir eğilim olduğundan en fazla talep olan saç rengidir.

Küllü Karamel Rengi Evde Nasıl Yaparsınız?

Küllü karamel rengi evde elde etmek oldukça zor olsa da eğer altındaki saç açık renk ise şansınız daha yüksek olacaktır. Ama saçınız koyu renkli ise öncesinde bir açma işlemi uygulanması gereklidir. Bu işlem yapılması son derece profesyonel meslek bilgisi isteyen bir işlemdir. Bu nedenle usta bir kuaförde yapılması daha uygun olur. 

Eğer kendiniz yapmaya kalkar ve yanlış bir karışım hazırlarsanız veya olması gerekenden daha uzun süre tutarsanız saçlarınızı yakabilirsiniz. Bu işlemi yapmak için kimyasal maddelerden yararlandığımız için uzman eller tarafından uygulanması daha güvenli olacaktır.

Bir de evde yapılan uygulamalarda yeşilimsi bir renge dönüşme ihtimali de fazladır. Eğer istediğiniz yeşilimsi karamel değilse ve altında aynı renk yoksa saçınıza evde kendiniz bu rengi uygulamayın.

Küllü Karamel Saç Rengini Nasıl Koruruz?

Küllü karamel saç rengi en zor korunan renklerden biridir.  Bu yüzden saç renginizi koruyacak saçınıza özel şampuanlarla yıkanmalısınız. Ardından yine saç renginizi koruyucu saç kremi sürmelisiniz.

Güneş de küllü ve açık saç renklerine en fazla zarar veren etkenlerden biridir. Güneşin zararlı ışınlarının geldiği öğlen saatlerinde saçlarınızı güneşten korumalısınız. Ya gölgeden yürümeli ya da şapka veya örtü ile saçlar korumaya alınmalıdır.

Saç yıkama suyunuzun sıcaklığı da çok fazla olmamalıdır. Hangi renk olduğu fark etmeksizin çok sıcak olan suyla yıkanan saçların rengi zarar görmektedir. Ilık ya da soğuk suyla yıkanan saçlardaki boyanın rengi çok daha uzun süre akmadan kalır.

YouTube video

Isı ile şekillendirme yapmak veya kurutmak da küllü karamel saç rengi için zararlıdır. Eğer illa ki saçınızı kurutmanız gerekirse uygun mesafede tutmaya özen göstermelisiniz. Isı konusunda oldukça hassas olan bu renk saçlara sahipseniz daha çok bigudi ve ya başka türde şekillendirme ekipmanları kullanmalısınız.

Küllü Karamel Saç Rengini Kimler Kullanabilir?

Küllü karamel saç rengi renkli gözlü olan kadınlarda daha doğal durur. Ama ten renginin buğday tonlarında olmasıyla doğallık daha da artar. Esmer tenli kadınların da kullanmayı sevdiği bu renk kullanımı sırasında makyajlarına dikkat etmeleri gerekmektedir. Bu saç tonuna sahip kişiler toprak renklerinde makyaj yapmalılardır.

Siyah göz kalemi ya da eyelineer ile belirginleştirilen gözlere kahverengi renk paletinden bir far seçilmelidir. Uzun kirpikler ve nude ruj ile tamamlanan makyaj natürel bir hava verecektir. Makyajla dikkat çekmekten hoşlanmayanlar tavsiyemiz ise az da olsa makyaj yapmayacaksanız bu tür saç renklerini tercih etmemeleri olacaktır. 

Küllü Karamel Saç Rengi Boya Numaraları

Küllü karamel saç boyası, Wella Collection Perfect 8/07 bu renk Wella boya markasının özel koleksiyonunda yer alır. Wella boya markalarında en az allerjen içerenlerden biridir. Karamel-Loreal Excellence saç boyası 6.32; Loreal Exellence renk skalasında en fazla talep gören renklerden biridir. Kullanıcıların pek çoğu istedikleri renge en yakın renk olduğunu belirtmişlerdir.  Loreal Paris Casting Creme 732 Karamel ise ev de kolaylıkla uygulayabileceğiniz bir şekilde kutulanmıştır.

Koleston naturel Kit 7/3 karamel kumral renginde ise evde uygulama yapabilmeniz için her türlü  malzeme mevcuttur. Palette bitkisel içerikli 7-5 Açık karamel ise hamile kadınların bile kullanabileceği bir boyadır. Küllü karamel saç boyası listesi bu şekildedir.Küllü karamel saç rengi evde uygulanırken dikkat edilmesi gereken önemli husus, uygulama talimatlarına tamamen uyulması gerekliliğidir.

Eğer uygulama talimatlarına uyulmazsa istenilen renk elde edilemez. Gereken zaman ve uygulama talimatlarına uyulursa çok güzel sonuçlar almak hiç de şaşırtıcı olmayacaktır. Ama ilk uygulama mutlaka uzman bir kuaför tarafından yapılmalıdır. 

Küllü Karamel Saç Rengine Sahip Ünlüler Kimlerdir?

Jennifer Lopez bu rengin en sadık kullanıcılarındandır. Ayrıca Manken Gigi Hadid de Küllü karamel saç rengini kullanmaktadır. Küllü karamel saç rengi, koyu tenli kadınların yüzünü ışıltılarıyla aydınlattığı en iyi bu iki ünlüde fark edilebilir. Beyonce ve Julia Robert da bu saç rengini tercih eden ünlüler arasındadır.

Küllü karamel güzel saç rengi modelleri arasında yer alır. Çikolata karamel saç rengi için biraz daha farklı uygulamalar yapmanız gerekmektedir. Çikolata rengi hakkında yorum yapan kişilerin fikirlerini internetten okuyabilirsiniz. 

Açık küllü karamel de koyuu tenli kişilerde oldukça güzel durmaktadır. Eğer saçlarınızla farklı bir hava yaratmak istiyor iseniz, Işıltılı karamel saç rengi tercihiniz olabilir. Bakır karamel Saç Rengi, normal karamel renginden biraz daha farklıdır. Açık karamel saç rengi ile bahar aylarında saçlarınıza narin bir dokunuş gerçekleştirebilirsiniz. Küllü karamel Ombre oldukça doğal durmaktadır. Koyu karamel kahve, kahverengine biraz daha yakındır. Dore karamel saç rengi ile yüz güzelliğiniz ortaya çıkar.

İlginizi Çekebilir: 6 Adımda Modern Kısa Saç Modelleri

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!