featured

Lise Sorumluluk Sınavları 22-30 Haziran’da Yapılacak

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Koronavirüs nedeni ile eğitim hayatının sekteye uğraması birçok planı değiştirmişti. Okulların açılıp açılmayacağı büyük bir bilmece olmuştu. Öğrenciler ve veliler hem sınav kaygısından dolayı hem de sınıf geçmenin nasıl olacağı konusunda cevap bekliyordu.

YouTube video

Virüs etkisini arttırdıkça okulların kapatılması kararı kesin olarak verildi. Ardından uzaktan eğitim dersleri başladı ve öğrenciler evlerinden eğitim almaya başladı. Bu sefer de sınıf geçmenin nasıl olacağı ve yaklaşan liselere giriş sınavı ne zaman olacağı tartışma konusu oldu. 

Bu konuda bir karar alan Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından illere yazı gönderildi. Gönderilen yazıya göre, tüm derslerden başarılı olan öğrenciler ile başarısız dersleri bulunanların yıl sonu başarı puanı dikkate alınacak.

Yıl sonu başarı puanı en az 50 olan öğrenciler sınıfını doğrudan geçecek. Alt sınıflar da dahil, başarısız ders sayısı toplamına bakılmaksızın doğrudan sınıfını geçemeyen öğrenciler de sınıf atlayacaklar. Fakat bu öğrencilerin baraj, ders ayrımı yapılmaksızın sorumlu olarak bir üst sınıfa geçmesi kararlaştırıldı..

Liselerde Sorumluluk Sınavı Ne Zaman 2020?

2019-2020 eğitim ve öğretim yılında sorumlu geçilen derslerini kapsayacak şekilde sorumluluk sınavları yapılacak. Bu sorumluluk sınavlarına 9, 10, 11 ve 12’inci sınıf öğrencileri ile hazırlık sınıfında öğrenim gören öğrenciler katılabilecek.

Sınavlar, öğrenci ve velilere duyurulup okul yönetimlerince gerekli tedbirler alınarak 22-30 Haziran’da gerçekleştirilecek.

Öğrenciler, sınavlarda, 2019-2020 eğitim ve öğretim yılının derslerinden birinci döneme ait konu ve kazanımlardan sorumlu olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!