featured

Dünyanın En Lüks Evleri: Hayran Kalacaksınız!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Herkes iyi bir evde oturmak, büyük bir evde yaşamını sürdürmek ve bulunduğu alanı zevkine göre güzelleştirmek ister. Bugüne kadar gördüğünüz en lüks evler nasıldı? Tüm bildiklerinizi unutun. Dünyadaki en lüks evler listesi sizi hayrete düşürecek. İşte o 10 ev!

Dünyadaki En Lüks Evler

Büyük, şatafatlı ve gösterişli bir evde yaşamayı kim istemez ki? Eminiz, sizlerin de hayalini süsleyen bir ev modeli vardır. Birazdan size göstereceğimiz dünyadaki en lüks evler, hayallerinize bir yenisinin daha ekleneceği güzellikte ve tabii pahalılıkta. Gelin şimdi lüks evler sıralamasında hangi evler varmış bir bakalım.

10. Milyon Dolarlık İlk Ev: Antilla – Mumbai

Şimdi gözlerinizi kapatın ve dünyanın en zengin 5. İnsanı olduğunuzu hayal edin. Nasıl bir ev yaptırırdınız? Elbette şanınıza yaraşır bir ev öyle değil mi? Petrol zengini Mukesh Ambani de aynı şekilde düşünmüş olacak ki kaldığı bir otelin mimarisini ve stilini çok beğenince kendisine aynı evi yaptırmış. Lüks evler içi de şatafatlı olması gerektiğinden Ambani beyimiz evinde Asya havasını estirmiş. Haliyle bu ev de lüks evler listesine girmeye hak kazanmış. Bu ev dünya tarihinde ki ilk milyon dolarlık ev üstelik! E, ne diyelim? Allah servetini arttırsın…

9. En Özel Residance : İngiltere

Lüks anlayışınız ne? Çinilerden yapılmış duvarlar, altın varaklı koltuklar, devasa bir kapalı havuz, ve alabildiğine büyük bir ev mi? Şimdi tüm bildiklerinizi bir kenara alın. Yeni bir lüks anlayışına hazır olun. 19. Yy’dan beri yapılan en özel residance ünvanına sahip bu ev, gösterişli ev anlayışına şu devirde dahi adeta yeni bir soluk getiriyor. Lüks evler listesinde en göze çarpan evlerden biri olan ve ev dememizin ne kadar doğru olduğunu bilmediğimiz, malikhane isminin bile yanında sönük kalacağı bu yer, tam 103 odaya sahip! 5 tane havuzun bulunduğu bu ev de havuzlardan birinin taşları da som altından üstelik! Tüm bu özellikleri ile tabi ki lüks evler sıralaması içinde!

8. En Büyük Ev: Versay – Florida

Dünyada ki en büyük “aile” evi olarak geçen bu devasa evi ilk gördüğünüz de bir müze olduğunu düşünebilirsiniz. Işıklandırmaları, aksesuarları ve büyüklüğü ile lüks evler arasına girmeye hak kazanan bu ev de tek ailenin yaşaması mümkün değil. En az 20 arabanın rahat rahat sığacağı garajı, devasa büyüklükte ki 30 yatak odası ile görenleri kendine hayran bırakan bu ev, aldığı unvanı fazlasıyla hakkediyor. Lüks evler içi listesi için bir yarışma yapılsa bu ev diğerlerine kesinlikle fark atar!

7. Mariah Carey Sarayı: Beverly Hills

İnsan Mariah Carey olur da evi lüks evler içinde olmaz  mı hiç? Düşünsenize söz yazarı, şarkıcı, yönetmen ve oyuncu sıfatlarına sahipsiniz. Dünyaca ünlüsünüz ve milyonlarca hayranınız var. Böyle bir insanın sıradan bir evde oturulması elbette beklenemez ama açıkçası bu kadarına da beklemiyorduk! Bu güzeller güzeli sanatçı dünyanın en pahalı evlerinden birinde oturuyor. Dışı saraydan daha güzelse içini düşünmek bile “ah keşke” dedirtiyor! Ne diyelim sevgili Carey, çok çalıştın hak ettin!

6. Büyükbabanın Malikhanesi: Malikhane Hearts – Beverly Hills

İnsan babadan şanslı olacak tabii! Bu lüks evler içinde bulunan evi almak için  altın madeni sahibi George Heast çalışmış çabalamış, lüks evler listesine girecek güzellik de bir malikhane almış. Çocukları ve torunlarına da bu zenginliğin ve evin tadını çıkartmak kalmış. Dışarıdan ne kadar mütevazi! Bir ev gibi dursa da işin özü, evin milyon dolarlık bir değere sahip olması! Lüks evler içi konusunda da oldukça iddialı olan bu ev, lüksün zevkle birleşmiş hali gibi.

5. Doğa Dostu Malikhane: Florida

7 adet şatafatlı yatak odası, 11 adet banyosu, spa alanı ve akvaryumu olan bir ev sizce doğa dostu olabilir mi? Oluyor işte! Eğer para varsa, her şey oluyor azizim. Şöyle ki bu evde ki elektrik de su da dönüştürülerek kullanıyor. Hal böyle olunca hem lüks evler listesine girmeye hak kazanıyor, hem de doğa dostu bir malikhane olarak gönüller de taht kuruyor.

4. Barbie’nin Oyuncak Evi: Barbie Köşkü Malibu

Barbie evi deyince, Barbie ile Ken’in el ele vererek aile saadeti yaşadığı bir oyuncak köşk geldi aklınıza öyle değil mi? Bu ev, Barbie’nin 50. Yılı için yapılan, her yeri pembe bir düşten fırlamış gibi olan ve güzeller güzeli pasifik okyanusuna bakan, milyon dolarlık bir ev! Bu ev de kendinizi beyaz koltuğa uzanıp, elinizde pamuk şekeri ile pasifik okyanusunu izlediğinizi hayal edebiliyor musunuz? İçinde barbie geçince haliyle bu ev de lüks evler listesinde olacaktı!

3. Villa Leopolda: Fransa

Bir villa düşünün. Bahçesi 1200 zeytin ağacıyla birlikte limon, portakal, kiraz ve daha bir çok meyveye ev sahipliği yapıyor. Yani küçük bir ormancık da diyebilirsiniz! Bu kocaman bahçeye sahip, konforlu ve lüks villanın bir adam tam 75 milyon dolar depozito kaybettirmesine ne demeli peki? E, ucuz etin yahnisi değil neticede, milyon dolarlık bir malikhane!

2. Aoron Spelling Rüya Ev: Los Angeles

Bu evi görünce hele bir de içinin özelliklerini duyunca dudağınız uçuklayabilir! Bu muhteşem evin lüks evler listesine girmeye hak kazanması hiç de torpil işi değil! Tam 123 odası bulunan bu ev de her oda, ama her oda kişisel zevklere göre dizayn edilmiş. Bu evin içerisinde bir bebek müzesi var desek inandırıcı gelir mi? Var! İnanması güç ama içerisinde bir bebek müzesi barındıran bu evin odalarından biri de sadece hediye paketlemeye tahsis edilmiş! Ne dersiniz, sizce de bu ev, dünyadaki en iyi evler arasında girmeyi hak etmiyor mu?

1. Okyanus Güzeli Malikhane: The Mana Lapan Residance

Atlantik okyanusuna doğru ayaklarınızı uzatmışsınız, hava güneşli, eliniz de serin bir içecek, kulağınız da kulaklık derinlere dalmışsınz… İşte bu ev size tam olarak bu hissiyatı yaşatıyor. Atlantik okyanusuna 0 dereceden komşu, 14 odalı 21 de banyolu. 18 araba sığacak büyüklükte garajı olan bu ev de güzellik salonu ve sinema dahi bulunuyor. İnsan böyle bir evden çıkıp tatil köyüne gitmeyi dahi istemez. Dünyadaki en lüks evler arasında ilk sırayı çeken bu ev, sahiden de herkesin rüyasını süsleyecek cinsten.

Dünyanın en lüks evleri listesini sizler için derledik.  Dominikteki lüks evler de oldukça beğenilen evlerdir. Dilerseniz bu evlerin de araştırmasını yapabilirsiniz. İstanbul lüks siteler her ne kadar dünya sıralamasına girmese de kendisine hayran bırakacak niteliklere sahiptir. Lüks evlerin İçi oldukça merak edilir. Bunu da internetten minik araştırmalar ile bulmanız mümkündür.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!