featured

En İyi Android Matematik Oyunları ( 10 Farklı Oyunlu Tam Liste)

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Matematik oyunları telefonunuzda sıkıldıkça zaman geçirmek için beyin jimnastiği yapmanızı sağlayan oyunlardır. Bunun yanı sıra küçük çocuklar için de derslerine yardımcı olabilecek oyunlardır. Örneğin 8. sınıf ya da 3. sınıf gibi tüm öğrencilerin derslerine yardımcı olabilecek tarzda oyunlar bulmak da mümkün. Bu yazımızda sizlere her yaşa uygun Android cihazlarda ücretsiz bulabileceğiniz birbirinden eğlenceli matematik oyunlarından oluşan bir liste hazırladık. Telefon bağımlısı çocuklarınıza bu uygulamaları sevdirerek telefonda harcadığı zamanı olumlu yönde geliştirebilirsiniz. 

1 – Toplama ve Çıkarma – Matematik

Çocuğunuz 1. sınıf a gidiyor ya da ana sınıfında ise Toplama – Çıkarma oyunu ile çocuğunuza basit matematik işlemlerini kolayca öğretebilirsiniz. Bu özel uygulama, renkli ara yüzü ile çocuğunuzun oldukça seveceği bir uygulamadır. Ekrana gelen işlemlerden çocuğunuz alttaki seçeneklerden doğru olanı seçerse yeşil, yanlış olanı seçerse kırmızı yanar. Ardından devam butonu ile çocuğunuz yeni gelen işlemleri çözmeye devam eder.

2 – 1 ve 2. Sınıf Çocukları İçin Matematik Oyunları

Oyunumuzun Play Store mağazasındaki tam adı 1 ve 2. Sınıf çocukları için matematik oyunları. İsminden de anlaşılacağı için küçük ilkokul çocukları için çok kullanışlı bir uygulama. Çocukların matematiği kolay anlayabilmesi için ayrıca renkli resimler içerir. Toplama, çıkarma, bölme, basit çarpma, kesir ve çarpım tablosu bu uygulama ile çocuklarınız kolayca anlayabilecek.

3 – Toon Math: Sonsuz Koşu ve Matematik Oyunu

Toon Math, 1. ve 6. sınıf arası tüm çocukların oynayabileceği bir macera ve matematik oyunudur. Tatlı bir cadılar bayramı kasabasında koşarken düşmanlarınızdan matematik sorularını hızlı cevaplayarak kaçmanızı gerektiren bir oyun. Ayrıca oyun içerisinde topladığınız jetonlar ile yeni karakterler alabilir ya da karakterinizi geliştirebilirsiniz. Çocuğunuz bu oyunu oynarken hem eğlenecek hem de birbirinden güzel matematik soruları çözerek pratik yapmış olacak.

4 – Math: Riddle, Puzzle and IQ Test

Listemizdeki bu oyun biraz daha büyükler için. Bu uygulama ile matematik bulmacaları, matematik oyunları ve IQ testleri gibi birbirinden farklı içerikler bulabilirsiniz. Tamamen ücretsiz olan bu uygulama zihninizi geliştirmeye ve boş zamanınızı yararlı bir şekilde değerlendirmeniz için oldukça popüler bir uygulamadır. Ayrıca içerdiği mantıksal bulmacalar ile kısa sürede elinizden düşüremeyeceğiniz bir uygulama.

5 – Matematik Milyoneri

Matematik Milyoneri ülkemizde oldukça sevilen kim milyoner olmak ister yarışmasının mobil ve tamamen matematik soruları ile çevrilmiş versiyonudur. İçerdiği binlerce soru ile sizi tamamen bağımlı yapacak bu oyun 3 yaş üstü herkes için kullanılabilir bir uygulamadır. Ayrıca içinde 4 joker hakkınız da bulunmaktadır. Bunun yanı sıra Facebook hesabınız ile giriş yaparak arkadaşlarınızla sıralama olarak yarışabilir ya da tüm dünya üzerindeki sıralamada birer birer zirveye ulaşabilirsiniz.

6 – Matematik Yapbozlarım

1. ve 5. sınıf arası tüm çocukların kullanabileceği bir uygulama olan Matematik Yapbozlarım oldukça renkli ve sevimli resimlerle dolu. Matematik oyunları arasında oldukça sevilir. Ekranda 4 işlem soruları vardır. Sorunun doğru cevabı hangi parçanın üzerindeyse onu o kısma koymanız gerekir. Tüm soruları cevapladığınız zaman ekrandaki yapbozu da tamamlamış olacaksınız. Çocuklarınızın boş zamanlarında matematik pratiği yapması için çok kullanılan bir uygulamadır.

7 – MentalUP

Ailelerin 1 ve 7. sınıf arası çocukları için kullandığı oldukça popüler bir uygulamadır. Çok farklı akıl oyunları ve farklı özellikleri bu uygulama içinde bulabilirsiniz. İçerisinde matematik oyunları dışında Türkçe, hafıza, mantık, dikkat ve geometri soruları da içerir. Oyuna kolay seviyeden başlarsınız ve seviye gittikçe zorlaşır.

Fakat ilerleyen zamanlarda MentalUP sizin için otomatik olarak zorluk seviyesini belirlemeye başlar. Oyunu oynadığınız her zaman zihinsel gelişmeniz artmaktadır. 1, 2 ve 3. sınıf çocukları için Bilsem Sınavı’na bu uygulama ile pratik yapabilirsiniz. Kullanıcıya özel çalışma planı içerir. Ayrıca bu özellik teknoloji bağımlılığı önlemek günlük ekran kullanım süresini kontrol edebilmeniz için geliştirilmiştir.

8 – 2048

Matematik oyunları arasında olmazsa olmaz bir oyun. Her yaştan kitleye hitap eden oldukça eğlenceli ve bağımlılık yapıcı bir oyundur. Çıktığı ilk günden itibaren sadeliği ve zorluğu ile 7’den 70’e herkesin favorisi olan bir oyundur. Kutucukları hareket ettirerek aynı olan sayıları birbirine getirmeniz gerekir. Aynı olan rakamlar birbirinin içine girer ve bu sırada yeni bir rakam ortaya çıkar.

Oyun boyunca 2’leri iç içe soktuğunuz zaman bunlar birleşerek 4 rakamını oluşturur. Oyun 2 ve katı olan sayılar üzerinde devam eder. Bu oyun orijinal oyunun yükseltilmiş versiyonu olduğu için içerisinde farklı seçenekler ve oyun tarzları barındırır.

9 – Konuşan Çarpım Tablosu

Konuşan Çarpım Tablosu, 6 ve 12 yaş arası her çocuk için oldukça kullanışlı olan ve sevilen bir oyundur. Konuşan Çarpım Tablosu oyununun amacı çocuğunuza çarpım tablosu öğretmektir. Oyun bunun için birbirinden farklı yollardan istediğiniz ile çarpım tablosu öğretmektedir. Matematik oyunları arasında çarpım tablosu konusunda son dönemlerin en popüler ve sevilen oyunlarındandır.

Oyun Modu: Bu şekilde çocuğunuz gelen baloncuklardaki çarpım işlemleri cevaplayarak ilerleyeceği bir moddur. Üstelik tatlı ve güzel bir hikaye eşliğinde. 12’lere kadar uzanan bir çarpım tablosunu çocuğunuza güzel bir müzik ve hikâye eşliğinde öğretmeniz için birebir.

3’lü Aşama: Çarpım tablosunu yeni öğrenenler için dinleme, tekrar etme ve izleme yöntemleri ile bildiklerini pekiştirmeleri için bu modu kullanabilirsiniz.

Mücadele Modu: Çocuklarınız, jokerlerini kullanarak gelen çarpım tablosu sorularından en yüksek puanı yaparak hem eğlenebilir hem de çarpım tablosu öğrenebilirler.

Eğitim Modu: Çocuğunuz en çok yanlış yaptığı çarpım tablosunu seçerek ( örneğin 7) zamana karşı yarışmadan sesli bir şekilde çocuğunuza bu tabloyu öğretir.

Çok Oyunculu Modu: Bu oyun modu ile sınıf arkadaşlarına ya da başka kişileri meydan okuyarak onlarla tatlı bir yarışa girerek çarpım tablosunu öğrenebilecekler.

10 – TRT İbi

TRT Çocuk kanalında oldukça sevilen bir karakter olan İbi ile çocuklarınızın hem matematik öğreneceği hem de heyecan dolu bir maceraya atılacağı bir ortama hazır mısınız? İbi bu yolculuğu tamamlamak için karşısına gelen matematik sorularına doğru cevap vermelidir. Çocuklar için;

Matematik sevgisi kazanmaSınıf öğretmenleri ve pedagoglar tarafından hazırlanmış sorularDikkat ölçen çeldirici yanıtlarReklamsız ve tamamen güvenli olarak geliştirilmiş bir oyundur.

Ayrıca çocuğunuz bu oyun ile odaklanma, dikkati sürdürme, el – göz koordinasyonu, temel matematik becerisi ve örüntü kurma gibi zeka gelişimi için önemli olan özellikleri pekiştirir. Matematik oyunları arasında oldukça popüler ve sevilen bir oyun olmasının yanı sıra son derece öğretici bir oyundur.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!