featured

Dövüş ve Seks Sahnelerine Koronavirüs Ayarı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Koronavirüs salgını her sektörde olduğu gibi sinema sektöründe de kendini hissettirdi. Birçok dizi ve filmin çekimleri durduruldu. Virüsün artık yavaş yavaş kontrol altına alınması ile beraber Hollywood film çekimlerine kaldığı yerden devam edileceğini duyurdu. Fakat çekimlerde korona virüsü tedbirleri alınacak ve bazı değişiklikler yapılacak. En dikkat çekici önlem ise seks sahnelerine geliyor.

COVID-19 salgını sonrası hiçbir şey eskisi olmayacak. Restorandan kafelere, eğlence merkezlerinden okullara, iş yerlerinden film setlerine kadar her alan yeni sistemler geliştirecek. Herkes sağlık öncelikli tedbirler alacak ve işlerini ona göre uyarlayacak.  

Salgın nedeni ile çekimleri aksayan ve vizyon tarihleri ertelenen film ve dizilerin çekimleri yeniden başlıyor. Setlerde sosyal mesafe kuralına uyulması için gerekli tüm tedbirler alınıyor. Amerika sinemasının merkezi Hollywood da film prodüksiyonlarına kaldığı yerden devam etme kararı aldı.

Film çekimleri sırasında büyük tedbirler alacak olan Hollywood özellikle yakın temas gerektiren seks ve dövüş sahnelerine çözümler getiriyor. Bu çözümler arasında seks sahnelerinin dijital müdahale ile çekilmesi yer alıyor.

Hollywood, filmlerin çekimlerine 12 Haziran’da başlayacak. Film çekimleri sırasında sosyal mesafe kuralı büyük önem taşıyor. Tüm set ekibine el yıkama eğitimi verileceği gelen haberler arasında. Ayrıca kamera arkası ekibin maske takması zorunlu olacak. Tüm bu tedbirleri kontrol etmesi için de koronavirüs ekipleri kurulacak. Tüm film yapımcılarının bu kurallara uyması gerekecek.

Dövüş ve Seks Sahnelerine Dijital Müdahaleler Olacak

Sinema ve Televizyon Yapımcıları Birliği yayınladığı 22 sayfalık bir önlem planı ile alınması gereken tedbirleri bildirdi. Oyuncuların yakın temasa geçecekleri sahnelerin yeniden kurgulanmasını ve dijital ortamda, efekt uygulanarak değiştirilmesini istedi.

Çıkarılan bu önlem planın uygulanması için New York ve California valiliklerine ön planları gönderildi. Denetimler eşliğinde Hollywood 3 aylık durgunluk döneminin ardından tekrardan çekimlere başlayabilecek.

Özellikle dövüş ve seks sahneleri yakın temas gerektirdiğinden bu sahneler dijital ortamda, teknoloji ile çekilecek. Koronavirüs en hızlı bu sahnelerin çekiminde yayılacaktır. Bu nedenle özellikle sevişme sahnelerinde büyük değişiklikler olacaktır.

Hollywood çoktan bu önlemlere adapte olmaya başladı bile. Nisan ayından beri stüdyolarda sanal gerçeklik provaları yapılıyor. Sanal dünyada oyuncular provalar yaparak kendilerini karantina sonrasına hazırlıyor. Bekli gelecek filmler sanal gerçeklik ile çekilmiş şekilde vizyonda olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!