featured

Scorpion Hava Aracı İnsanlı İlk Uçuşunda 30 Metreden Yere Çakıldı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Moskova merkezli Hoversurf tarafından üretilen Scorpion için Dubai sipariş vermişti.Scorpion isimli araç Dubai’deki insanlı ilk test uçuşunda başarısız oldu. Aracın 30 metre yüksekten yere düşmesi araçların güvenilirliği konusunda yeni bir tartışma çıkarttı.

İnsanlı hava aracı projeleri her alanda kullanılmak üzere geliştiriliyor. İnsanların bireysel olarak havada uçmalarını kolaylaştıracak ve hava trafiğini yoğunlaştıracak bu araçlara ilgi oldukça yüksek. Drone tarzında tasarıma sahip bu araçların pervane güçleri insanı havalandırmaya yetecek kapasitede.

YouTube video

Hoversurf isimli hava aracı üretim firması Scorpion ismini verdiği bir araç üretti. Küçük ve kompakt tasarımı ile de hava trafiği için etkili çözüm sunuyordu. Bu araçları göre Dubai yönetimi çok etkilendi ve polis teşkilatı için firma ile anlaştı. Üretilecek araçlar ile polisler havadan görev yapabileceklerdi. Fakat aracın test uçuşunda kaza yapması araca olan güveni sarstı.

Scorpion’un üreticisi firması araçları için iddialı konuşmalar yapmıştı. Bunun nedeni ise Rusya’da yaptıkları test sürüşlerindeki başarıdır. Çünkü Rusya’da yapılan uçuş testlerinde her türlü riskler alınmış ve uçuşlar gerçekleştirilmişti. Sonucu da başarılı olmuştu. Fakat Dubai uçuşunda pilotla beraber aracın düşmesi güven zedelemesi yaşattı.

Scorpion Hava Aracına Yakından Bakış

Aracın görünümünde ilk göze çarpan yanlarda bulunan dört büyük pervanesidir. Bu pervanelerin korumasız olması büyük tehlike arz ediyor. Uçuş esnasında herhangi bir nedenle bu pervanelere temas edilmesi ağır sonuçlar doğurabilir.

Bir diğer risk ise pilotun korumasız pervanelere çok yakın şekilde durmasıdır. Dubai’de gerçekleşen kazada pilotun bu pervanelerin üzerine düşme durumu olsaydı pilot için kötü bir son olabilirdi. Ama neyse ki bu kötü senaryo gerçekleşmedi ve pilot yara almadan kazadan kurtuldu.

Araçta denge probleminin de olduğu açık. Çünkü gerçekleşen kazada araç 30 metre yükseklikte dengesini kaybediyor ve pilot kontrolü sağlayamıyor. Daha sonra araçla beraber yere düşüyor. Aracın kontrol ve denge mekanizmasına çözümler üretilmelidir.

YouTube video

Kazanın gerçekleşme nedeni ise barometre arızası olarak açıklandı. Arıza uyarısının ardından tüm güvenlik sistemlerinin devreye girdiği ve bu sayede pilotun kazada ciddi hasar almadığı ifade edildi.

Scorpion Fiyatı Ne Kadar?

https://www.youtube.com/watch?v=sBiYM8gqQ3Y

Bireysel olarak hava aracı sahibi olmak ve gökyüzünde seyahat etmek artık hayal olmaktan çıkıyor. İmkanı olan herkes bu araçları satın alabilir ve gökyüzünde özgürlüğün tadını çıkarabilir. Bunu için 150 Bin Dolar sahip olma bedelini gözden çıkarmanız gerekiyor.

Eğer bu paraya sahipseniz Moskova merkezli Hoversurf firması ile iletişime geçebilir ve aracı satın alabilirsiniz. Satın alırken aracın güvenilirliliğinden emin olmanızı tavsiye ederiz. Yoksa siz de Dubai’de yapılan ilk uçuş denemesindeki kazaya maruz kalabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!