featured

Kopenhag Gezi Rehberi Kopenhag Gezilecek Yerler Listesi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İskandinav şehirlerinden biri olan Kopenhag, Danimarka’nın başkentidir. Son derece temiz havası ve muhteşem manzarasıyla dikkat çeken şehir, aynı zamanda İsveç’ in Malmö şehrine de sınır komşusudur. İki şehir konumları gereği birbirine sadece Oresund ismi verilen özel bir köprü ile bağlıdır.  

Muhteşem manzarasının yanı sıra, buram buram tarih kokan şehirde Viking esintilerini de görmek son derece mümkün. Kuzey ülkelerinin muhteşem kültürünü ve tarihini deneyimleyebileceğiniz bu şehirde ayrıca tadına doyulmaz lezzetler sizleri bekliyor olacak. Dilerseniz çok fazla vakit kaybetmeden bu muhteşem şehri birlikte inceleyelim. 

Kopenhag Gezi Rehberi

Kopenhag gezi notları alınırken böylesi harika bir şehir kaç günde gezilir sorusu ile karşılaşmaktayız. Kopenhag hiç durmadan gezecek olursanız yaklaşık 36 saat içerisinde gezilir. Kopenhag vizesi nasıl alınır sorusunun cevabı ise diğer vize işlemlerindeki gibi çok kolaydır. Gezi amaçlı ziyaret edileceğinin bilgisi dilekçe yolu ile elçilik aracılığı ile kanıtlanır ve gerekli belgeler alındıktan sonra vize işlemi alınabilir. 

Kopenhag Şehir Merkezine Nasıl Gidebilirim ?

Danimarka’nın başkenti konumda olan Kopenhag şehri, muhteşem kültürel özellikleri ve geniş tarihi ile dikkat çekiyor. İskandinav ülkelerinden biri olan Danimarka’ ya gelmişken bu güzide şehre uğramadan gitmek elbette olmaz. Şehre karayolu ile ulaşabileceğiniz gibi, hava yolu ile de son derece kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Hava alanına geldikten sonra dilerseniz otobüse binerek şehir merkezine 30 dakika içerisinde gidebilir, dilerseniz hızlı tren seçeneğini kullanarak havaalanından şehir merkezine son derece kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.  

Yukarıda yer alan seçeneklerden farklı olarak şehir merkezine taksi ile de gidebilirsiniz. Bu ulaşım yöntemi, ekonomik olmaması nedeniyle pek tercih edilmese de son derece konforlu bir ulaşım olduğunu hatırlatmakta yarar var.   Şehir içerisinde ise ulaşım son derece kolay. 24 Saat boyunca aktif bir şekilde çalışan ulaşım araçları sayesinde dilediğiniz zaman şehrin her köşesini gezebilirsiniz. Fakat her ne kadar 24 saat boyunca şehir içi ulaşım mümkün olsa da turistlik geziler için kullanılan çift katlı otobüslerin belli saatler içerisinde çalıştığı unutulmamalıdır.

Kopenhag Şehir Merkezine Ne Zaman Gidilir ?

Kopenhag şehir merkezine ne zaman gidilir sorusu, son dönemlerde sıklıkla sorulmakta ve araştırılmaktadır. Her ne kadar göreceli bir soru olsa da şehir, her mevsim aktif ve canlı bir şekilde turistlere hizmet vermektedir. Fakat tercihen ilkbahar ile yaz aylarında şehre gitmek faydalı olacaktır. Zira bu dönemlerde düzenlenen muhteşem festivallere katılabilir ve eğlencenin doruklarına ulaşabilirsiniz. Her ne kadar şehre yaz aylarında gitmek gerekse de kışın da şehre giderek kayak sporlarından yararlanabilir ve muhteşem temiz havayı içinize çekebilirsiniz.  

Kopenhag Gezilecek Yerler ve Muhteşem Özellikleri

Kopenhag şehir merkezi içerisinde gezilecek muhteşem yerler mevcuttur. Gerek modern havası gerekse buram buram tarih kokan mekanları ile ünlü olan bu şehir, her yıl turist akımına uğramaktadır. Peki, Kopenhag da gezilecek yerler neresidir?  

1 – Küçük Deniz Kızı

Şehrin simgelerinden biri olan küçük deniz kızı heykeli, mutlaka görülmesi gereken eserlerden biri olarak kabul edilmektedir. 1913 yılında yaptırılan heykel, 107 yıllık unutulmaz bir tarihe sahiptir. Son derece muhteşem bir yere konumlandırılan heykel, aynı zamanda manzarasıyla da dikkat çekmektedir.  

2 – Nyhavn

Yazımızın en başında şehrin buram buram tarih koktuğunu söylemiştik. Nyhavn kanalı ise bu söylemlerimizi kanıtlar nitelikte. 1680 yılında inşaatı tamamlanan ve kullanıma açılan kanal, o tarihten beri günümüze kadar hiç bozulmadan gelmiştir. Son derece önemli olan bu kanalın çevresinde ise muhteşem yapılarıyla dikkat çeken evler mevcuttur. Hatta kanalın çevresinde bulunan evlerden bir tanesi de masalları ile büyüdüğümüz Andersen’ in evidir. Özellikle karlı bir Danimarka gününde ziyaret edebileceğiniz bu kanal, sizlere kartpostallık görüntüler sunacaktır.  

3 – Geyik Parkı

Kopenhag’ın ilginçlikleri arasında yer alan geyik parkı, her yıl milyonlarca turistti ağırlamaya devam ediyor. Geyikler için özel olarak tasarlanan ve yeşillikler arasına kurulan bu park, UNESCO Dünya Mirasları listesinde yer alıyor. 3 Binden fazla geyiğin özgürce dolaştığı bu alanda mini göller de bulunuyor.

4 – Tivoli Bahçeleri

YouTube video

1843 yılında hizmete açılan ve o yıldan günümüze kadar kesintisiz bir şekilde hizmet veren Tivoli Bahçeleri hem doğal güzellikleriyle hem de eğlence merkezleri ile dikkat çekiyor. Yeşilliklerin arasına kurulan bu güzide mekan içerisinde 1 tane de lunapark bulunuyor. Her yıl milyonlarca kişinin ziyaret ettiği bu muhteşem alan, gezip görülmesi gereken yerlerden biri olarak kabul ediliyor.

5 – Botanik Bahçesi

Onlarca film ve diziye konu olan Kopenhag Botanik Bahçesi, doğal güzellikleri ile dikkat çekiyor. Mutlaka gezilip görülmesi gereken yerlerden biri olan bu bahçe içerisinde 15 binden fazla tür bitki bulunuyor. 1874 yılında inşaatı tamamlanan ve kullanıma açılan Botanik Bahçeyi, her yıl milyonlarca turist ziyaret ediyor.

6 – Stroget Caddesi

Kopenhag şehir merkezi içerisinde yer alan Stroget Caddesi, kalabalığı ve özellikleri bakımından İstiklal caddesine benzemektedir. Araç trafiğine kapalı olan bu cadde, şehrin alışveriş merkezi olarak kabul edilmektedir. Peki, İskandinav şehri olan Kopenhag da ne yenir?  

Kopenhag da Ne Yenir ?

Kopenhag şehir merkezine geldikten sonra elbette farklı tatlar karşınıza çıkacaktır. Her İskandinav ülkesinde olduğu gibi bu tarihi şehirde de Somon bir adım öne çıkmaktadır. Deniz ürünlerini sevmeyen veya yemek istemeyen kişilere ise farklı alternatifler sunulmaktadır. Bu alternatiflerden biri de Tarteletter ismi verilen yemektir. Hafif sos eşliğinde servis edilen bu tavuk yemeği ile lezzetli dakikalar geçirebilirsiniz.

Danimarka’ ya geldikten sonra hamur işlerinin tadına bakmadan gitmek elbette olmaz. Eğer yolunuz bir şekilde bu ülkeye düşer ise kreması bol Wienerbrod isimli tatlıyı deneyebilirsiniz. Tüm bunların yanı sıra ülkeye özgü baldan özel olarak yapılmış Mjod isimli şarabın da tadına bakmalısınız.  

Yeme içme kültürünün adeta bir sanat olduğu Kopenhag şehrine geldikten sonra muhteşem filtre kahvesini deneyebilir, çikolatalı sütünüzden bir yudum alabilir veya Saftevand ismi verilen konsantre içeceğinin tadına bakabilirsiniz. Şehrin son derece geniş bir mutfak çeşitliliğine sahip olduğunu da hatırlatmakta yarar var.    

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!