featured

Zeytin Dolması Tarifi: İtalyanların Meşhur Zeytin Dolması ( Olive All’ascolana ) Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İtalya’nın en meşhur yemeği denince kuşkusuz bir çoğumuzun aklına pizza ya da makarna gelir. Fakat İtalyanların zeytin dolması ( Olive All’ascolana ) da oldukça tanınmış bir yemektir. Bu enfes zeytin dolması tarifi ile hazırlayacağımız yemeğin yapımı da aslında oldukça basittir. Büyük yeşil zeytinlerin içleri doldurularak ve galeta ununa batırıldıktan sonra zeytinyağı içerisinde kızartılarak yapılır. Şimdi lezzetine doyulamayan nefis zeytin dolması kızartması yapmaya ne dersiniz?

Olive All’ascolana Tarifi ( Zeytin Dolması Tarifi )

Malzemeler:

1 kilo çok büyük yeşil zeytin,30 g ekmek bayat ekmek,80 g Parmesan peyniri,1 yumurta,½ limon kabuğu rendesi,Bir tutam muskat rendesi,Bir tutam karanfil tozu,250 ml beyaz şarap,Bir tutam tuz,1 kereviz sapı,1 havuç,½ soğan,150 g tavuk göğsü,150 g dana eti.

Kızartmak İçin:

Galeta unu,2 yumurta,Un,Kızartmak için zeytin yağı.

Zeytin Dolması Nasıl Yapılır?

YouTube video
Zeytin dolması nasıl yapılır? Rendelenmiş havuç, ince ince kıyılmış kereviz sapı ile kuru soğan, 1 yemek kaşığı sıvı yağda iyice yumuşayana kadar kavrulur.Havuç ve kereviz sapı piştikten sonra üzerine tavuk göğsü ve dana eti kuşbaşı halinde kesilerek eklenir ve üzerine beyaz şarap ilave edilir. Etler iyice yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir.Etler pişirildikten sonra soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra etler kıyma haline gelebilmesi için blenderden geçirilir.Zeytin dolması için kıyma haline getirdiğimiz ete ufalanmış 30 gram bayat ekmek, parmesan peyniri rendesi, muskat rendesi, karanfil tozu, tuz ve limon kabuğu rendesi eklenir. En son 1 yumurta kırılarak et köfte gibi yoğurulur.Zeytinleri çekirdeğinden ayırmak için tüm zeytinler bıçak yardımıyla yuvarlanarak yani elma kabuğu soyuyormuş gibi soyulur.Hazırlanan zeytinlerin her birinin içine daha önce hazırlanan kıymadan küçük miktarlar halinde eklenir.Kızartma işlemi yapılırken hazırlanan zeytin dolmaları önce una, sonra çırpılmış yumurtaya ve en sonda galeta ununa bulanarak kızgın yağda kızartılır. Pembeleşene kadar kızartılan zeytin dolması arzuya göre sıcak veya arzuya göre de hafif soğuyunca servis edilir.

Bu yemeği, zeytin dolması tarifi içerisinde bulunan tavuk eti yerine sadece dana eti kullanarak ya da dana eti eklemeden sadece tavuk etiyle de yapabilirsiniz. 

Ne diyor İtalyanlar, Bon Appétit! Afiyet Olsun!

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!