featured

ABD’li Bilim İnsanları Sivrisinek Tükürüğünden Koronavirüse Karşı Aşı Geliştirdi!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’li araştırmacılar sivrisineğin tükürüğünde bulunan bir proteinden koronavirüs ve diğer salgın hastalıklara karşı iyi geleceğini düşündükleri aşı geliştirdiler!

Çalışmalar 5 Yıl Önce Başladı!

Sivrisineğin tükürüğünden salgın hastalıklar için aşı geliştirme çalışmaları yaklaşık 5 yıl önce NIAID’ de ( ABD Ulusal Alerji Salgın Hastalık Enstitüsü) başlamıştı. Bu çalışmalar meyvesini verdi ve kesin sonuç elde edildiği taktirde koronavirüs, sıtma, sarı humma, batı nil humması vb. salgın ve ateşli hastalıkların büyük bir ölçüde tedavi edileceği açıklandı.

Aşı üretim projesinin başında bulunan ve bilim insanı olan Jessica Manning “araştırmalarımız da daha gelişmiş yöntemler kullanmamız gerekiyor. Eğer başarırsak bu aşılar tüm dünya için harika ve bulunmaz bir nimet olacak” dedi.

Salgın ve ateşli hastalıkların tüm dünya için oldukça tehlikeli ve öldürücü olduğunu vurgulayan Manning,

“Bu çok büyük bir çalışma. Sivrisinekler muhtemelen dünyadaki en ölümcül yaratıklar. Şu anda sıtma sivrisineği (Anofel) bazlı aşımızın güvenli olduğunu kanıtladık. Üzerinde çalıştığımız aşı vücuttaki antikor üretimini artırdı ve organizmayı koruyan bağışıklık yanıtını güçlendirdi.”

Diye de ekledi.

Şimdi tüm dünya ABD’li bilim insanlarından gelecek açıklamayı bekliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!