featured

Fenomen Murat Övüç Hapse mi Girecek ?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bir video paylaşımında ” Siz Ermeniler Pisliksiniz ” sözlerini kullanan sosyal medya fenomeni Murat Övüç için ” halkı kin ve düşmanlığa tahrik ” suçu kapsamında 9 ay ile 1 buçuk yıl arasında hapis isteminde bulunuldu. 

Ermeni Soykırımı Hakkında Paylaşımda Bulunmuştu

YouTube video

Ermeni kökenli Amerikalı sosyal medya fenomeni ve şov yıldızı Kim Kardashian geçtiğimiz aylarda sosyal medya hesabı üzerinden Türklerin Ermeni soykırımı yaptığını belirten paylaşımlarda bulunmuştu. Bu durum karşısında birçok Türk ünlü bu yorumu kınayan sosyal medya paylaşımlarında bulunmuştu. 

” Siz Ermeniler Pisliksiniz “

”Siz Ermeniler pisliksiniz. Sen kimsin benim Osmanlı büyüklerime barbar diyorsun”

Yaptığı bu sert yorumla hem Türkiye hem de dünya gündemine bomba gibi oturan Murat Övüç ‘ü zor günler bekliyor gibi duruyor. Hakkında suç duyurusunda bulunulan sosyal medya fenomeni savcılığa çağrılarak ifade verdi. 

Murat Övüç İfade Verdi

“Halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçu ile savcılığa çağrılan Murat Övüç ifade verdi. İfadesinde kendisinin Kardashian tarafından çekilen videoya ithafen cevap verdiğini, konuşmanın yalnızca şahsa yöneltilmiş bir nitelikte olduğunu belirten sosyal medya fenomeni, Kim Kardashian ‘ın Türk değerlerini aşağıladığını ifade etti. İfadesinde yer alan şu sözler ise dikkat çekti: 

“… kendi ülkemdeki Ermeni vatandaşlarımıza karşı kesinlikle böyle bir söylemim yoktur. Ben 5-6 yıldır ülkemizdeki Ermeni vatandaşlarımıza yardım etmekteyim. Yine onların derneklerine yardım etmekteyim. Zaten daha sonra da bu hususta sosyal medyada bazı çevrelerin konuşmalarımı çarpıtmış olmaları sebebiyle beyanatta bulundum. Suçlamaları kabul etmiyorum. ”

1 Buçuk Yıla Kadar Hapsi İsteniyor

Fenomen Murat Övüç hakkında başlatılan soruşturma kapsamında kendisi için hazırlanan iddianamede 9 ay ile 1,5 yıl arası hapis cezası istemi bulunuyor. Yargının bu konuda nasıl davranacağı, Övüç’ün herhangi bir suç alıp almayacağı ise merak konusu olmaya devam ediyor. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!