featured

LGS Sınav Giriş Bilgileri Açıklandı LGS Sınav Giriş Belgesi Nereden Alınır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanlığı, 20 Haziran’da liselere geçiş sınavına girecek öğrencilerin LGS sınav giriş bilgileri erişiminin açıklandığı duyurdu. Öğrenciler, sınav giriş belgelerine e-okul üzerinden ve MEB’in resmi web sitesinden ulaşabilecekler.

Dünya 2020 yılının başından beri koronavirüs salgını ile uğraşıyor. Bu durum 3 ayı aşkındır Türkiye’de de aynı. Bu nedenle eğitimler son buldu ve sınavlar ertelendi. En çok merak edilen konu ise sınavların ne zaman olacağı konusuydu. Birçok kes LGS hakkında değişiklikler gerçekleşti. Ama son olarak sınavların 20 Haziran 2020 tarihinde yapılmasına karar verildi.

YouTube video

Bugün yapılan yeni duyuru ile de LGS sınav giriş bilgileri açıklandı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sınavda değişen şartlarla ilgili açıklamalar yaptı. 20 Haziran’da gerçekleşecek olan liselere geçiş sınavı giriş bilgilerine e-okul ve MEB web sitesinden ulaşılabilecek.

LGS Sınav Bilgileri ve Sınav Hakkında Değişen Şartlar

Ortaokul son sınıf öğrencilerinin gireceği liselere geçiş sınavı hakkında MEB web sitesi üzerinden açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada;

“ LGS kapsamındaki merkezi sınava girecek öğrenciler, sınav merkezi, bina, salon ve sıra bilgilerine http://www.meb.gov.tr/ internet adresi ve e-okul üzerinden ulaşabilecek.”

İfadeleri kullanıldı.

Bakan Ziya Selçuk, yapılan açıklamalarının devamında sınav değişiklikleri hakkında da bilgiler verdi. Yapılan açıklamada;

“ Öğrencilerin sınava giriş belgelerini 28 Mayıs’ta okullarından almaları gerekiyordu. Bu kuralı da kaldırdık. Öğrencilerin sınava giriş belgeleri sınavdan önce sınava girecekleri okuldaki sınıfta oturmaları gereken masaya konulacak. Yani öğrencinin sınav giriş belgesi ile ilgili bir kaygı duymasına gerek yok.”

İfadelerine yer verdi.

Ayrıca, sınava girecek ortaokul son sınıfı öğrencilerin kimliklerinde fotoğraflarının olması gerekiyordu. Fakat koronavirüs nedeni ile kimliklerinde değişiklik yapamayan öğrencilerin mağdur olmaması için bu kural da kaldırıldı. Konuya ilişkin olarak Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk şu açıklamalarda bulundu;

“ Geçerli kimlik belgesinde 15 yaş ve üzeri fotoğraf bulunması gerekiyordu. 15 yaşına girenlerin koronavirüs süreci dolayısıyla fotoğraflı kimlik belgesi çıkartmasında yaşanılabilecek zorlukları göz önüne alarak 2020 LGS’de geçerli kimlik belgelerinde fotoğraf olma koşulunu çıkarttık.”

LGS Sınavına Gitmeden Önce Yapılması Gerekenler

MEB tarafından lgs sınav yerleri açıklandı. MEB sitesi üzerinden sınav yerleri sorgulama ve giriş belgesi sorgulama yapabilir veya e-okul üzerinden sınav giriş yerleri hakkında bilgi alabilirsiniz. LGS sinav belgesi nasıl alınır sorusu için en güzel ve kolay yol e-okul veya MEB web sitesi olacaktır.

Giriş belgesi üzerindeki tüm bilgileriniz kontrol ediniz. Eğer isminizde, TC kimlik numaranızda veya diğer bilgilerinizde bir hata varsa bunu okulunuza veya milli eğitime bildiriniz.

YouTube video

Sınava gireceğiniz sınav merkezine, sınavdan önce mutlaka gidiniz. En kısa yolları ve ulaşımı hakkında bilgi edininiz. Sınav günü okula gidiş yolunda son dakika bir aksilik yaşamamak için buna dikkat ediniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!