featured

Şarkı Sözü Olmuş 10 En Güzel Atilla İlhan Şiirleri!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Atilla İlhan şiirleri her okunduğunda insana bir şeyler hatırlatan dinledikçe düşündüren son derece başarılı şiirlerdir. Şiirler bu kadar ilgi çekici olunca birçok başarılı şarkıcı bunu değerlendirmek istemiştir. Birbirinden başarılı birçok şarkıcı farklı tarzlarda bu şarkıları söylemiştir.

Oldukça ünlü olan şarkıların Atilla İlhan’a ait bir şiir olduğunu birçok kişi belki de bilmiyordur. Özellikle aşk ve hasret şarkılarında kullanılan bu şiirler zaten şiir severler tarafından oldukça bilinmekte. Şiir seven bir insan iseniz bu başarılı şarkıcıların seslendirerek şarkılarına eklediği şiirleri oldukça beğeneceksiniz. Listemizde birbirinden farklı şarkıcıların seslendirdiği şiirleri sizler için derledik.

Atilla İlhan Şiirleri Neden Popüler?

Atilla İlhan ismi geçince aklınıza ilk olarak aşk şiirleri gelmesi normal. Şiirlerinde aşk konusunu başarılı bir şekilde işleyen Atilla İlhan sadece bu konuda şiirler yazmamıştır. Şairi aşk şiirleri ön plana atsa da özellikle Kurtuluş Savaşı konulu birçok başarılı şiiri de bulunmaktadır.

Şairi bu kadar popüler yapan ise her şiirinin ayrı bir anlamı olması. Çoğu şair aşk konusunda başarılı şiirler yazmıştır. Fakat Atilla İlhan şiirleri aşk konusunu bambaşka ele almış ve bambaşka bir şekilde anlatmıştır.

Şarkı Olmuş Atilla İlhan Şiirleri

1 – An Gelir Şiiri – Selda Bağcan

YouTube video

1988 yılında Özgürlük ve Demokrasiyi Çizmek albümü yayınlanan Selda Bağcan bu albümünde hayranlarına büyük bir sürpriz sunmuştur. Selda Bağcan sadece ülkemizde değil aynı zamanda da dünyada milyonlarca hayranı olan çok büyük bir sanatçıdır.

Atilla İlhan’ın oldukça sevilen şiiri An Gelir bu albümde Selda Bağcan tarafından seslendirilmiş ve ortaya muhteşem bir şarkı ortaya çıkmıştır.

2 – Ayrılık Sevdaya Dahil – Zuhal Olcay

YouTube video

Zuhal Olcay 1998 yılında yeni albümü olan İhanet ile sevenleri ile buluşmuştu. Birbirinden başarılı şarkılar bulunan bu albümde şüphesiz en ses getiren şarkı Vedat Sakman tarafından bestelenen ve Zuhal Olcay tarafından seslendirilen Ayrılık Sevdaya Dahil şarkısı olmuştur.

Atilla İlhan şiirleri arasında oldukça sevilen bir şiir olan Ayrılık Sevdaya Dahil şiiri bu albümde oldukça başarılı bir şekilde seslendirilerek herkesin beğenisini kazanmıştı.

3 – Ağustos Çıkmazı – Yaşar

YouTube video

2005 yılının başarılı şarkıcılarından olan Yaşar o dönem yayınladığı Hatırla albümü ile adeta piyasaya damga vurmuştu. Başarılı şarkıcı hem seslendirdiği hem de bestesini yaptığı İlhan şiiri olan Ağustos Çıkmazını oldukça başarılı bir şekilde seslendirmişti.

Şarkı o kadar beğenilmişti ki günümüzde bile hala aşk şarkısı severlerin favori şarkılarından biri olarak müzik listelerinde bulunmaktadır.

4 – Üçüncü Şahsın Şiiri – Alpay

https://www.youtube.com/watch?v=LH2Gwb5zBP8

80’lerin sevilen şarkıcısı Alpay 1984 yılında Sevgilerle adlı albümüne büyük şair İlhan’ın en sevilen şiirlerinden biri olan Üçüncü Şahsın Şiirini oldukça başarılı bir şekilde seslendirmişti. Aşk şiiri seven kişilerin ezbere bildiği bu şiiri Alpay’ın mükemmel sesi ile adeta tam bir başyapıt olmuştur.

Şiirin bestelenmesinde ise Selim Atakan imzası bulunmaktadır. Oldukça güzel bir şarkı olan Üçüncü Şahsın Şiirini dinlemediyseniz biraz nostalji yapmak için kesinlikle dinlemelisiniz.

5 – Böyle Bir Sevmek – Ahmet Kaya

YouTube video

Ahmet Kaya tarafından bestelenen ve seslendirilen bir şiir olan Böyle Bir Sevmek şiiri şarkıcının 1992 yılında yayınlanan Dokunma Yanarsın albümünde yayınlanmıştır. İlhan’ın en beğenilen şiirlerinden olan Böyle Bir Sevmek şiiri albümün en sevilen şarkılarından olmuştur.

6 – Sultan-ı Yegah – Nur Yoldaş

YouTube video

En sevilen Atilla İlhan şiirleri arasında bulunan Sultan-ı Yegah şiiri 80’lerin sevilen ve başarılı şarkıcısı olan Nur Yoldaş tarafından oldukça başarılı bir şekilde seslendirilmiştir. 1981 yılında şiir ile aynı adı taşıyan albümde yayınlanan şiir günümüzde bile oldukça popüler ve sevilen bir eserdir.

Başarılı besteci Ergüder Yoldaş tarafından bestelenen ve Nur Yoldaş’ın muhteşem sesi ile harika bir yorum katılan şiiri eğer dinlemediyseniz kesinlikle dinlemelisiniz. Ayrıca birçok şarkıcı tarafından da bu şiir geçtiğimiz yıllarda tekrar söylenmiştir.

7 – Sisler Bulvarı – Grup Dinmeyen

YouTube video

Biraz daha günümüze yakın olarak seslendirilmiş bir şiir olan Sisler Bulvarı 2006 yılında Grup Dinmeyen tarafından seslendirilmiştir. Aynı ismi taşıyan albümün en başarılı eserlerinden olan şiir aşk şiirleri arasında oldukça sevilen bir şiirdir. Şarkının ise bestecisi hakkında bir bilgi bulunmamakta.

8 – Karantinalı Despina – Timur Selçuk

YouTube video

Karantinalı Despina şiirini bu kadar başarılı bir şekilde sanırım sadece Timur Selçuk gibi başarılı bir şarkıcı seslendirebilirdi. Timur Selçuk 1982 yılında yayınladığı oldukça başarılı bir albüm olan Dünden Bugüne adlı albümünün en sevilen parçalarından olmuştur.

Bestesi ve seslendirmesi usta sanatçı Timur Selçuk’a ait olan bu şarkı kesinlikle dinlemeniz gereken bir şarkıdır.

9 – Askıda Yaşamak – Kazım Koyuncu

YouTube video

Karadeniz müziğinin asi çocuğu Kazım Koyuncu tarafından seslendirilmiş son derece güzel bir şiirdir. Atilla İlhan şiirleri arasında en sevilenlerden biri olan Askıda Yaşamak şiirinin bestesi ve seslendirmesi Kazım Koyuncu tarafından yapılmıştır.

2006 yılında Sisler Bulvarı albümünde bulunan bu şarkı oldukça başarılı bir aşk şarkısı olmuştur.

10 – Ben Sana Mecburum – Hümeyra

YouTube video

70 ve 80’lerin başarılı ve en sevilen şarkıcılarından biri olan Hümeyra’nın belki de bu kadar sevilmesini sağlamış parçalardan biridir. Beste ve seslendirmesi Hümeyra’ya ait olan Ben Sana Mecburum şiiri Adım Kadın albümünde 1972 yılında herkesin beğenisi kazanmış bir yapımdır.

En sevilen Atilla İlhan şiirleri arasında olan Ben Sana Mecburum Hümeyra’nın başarılı seslendirmesi ile oldukça güzel bir şarkı olmuştur.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!