featured

Nobel Barış Ödüllü Aktivist Malala Mezun Oldu! Oxford’dan Diplomasını Aldı!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nobel Barış Ödülü alan Pakistanlı İnsan Hakları Aktivisti Malala Yusufzay, koronavirüs salgını sırasında da derslerine ara vermedi. Oxford Üniversitesi’nde felsefe, ekonomi ve politika eğitimini tamamlayarak diplomasını aldı.

Malala Yusufzay, 2012 yılında henüz 15 yaşındayken arkadaşlarıyla birlikte Pakistan’da eğitim faaliyetlerine girişmişti. Taliban ise kız çocuklarının eğitimlerine karşı geliyordu. 2012’de Taliban’ın silahlı saldırısına uğrayarak yaralanan Yusufzay, hastaneye helikopterle kaldırılmıştı. Saldırıdan 2 yıl sonrasında ise Nobel Barış Ödülü almıştı. Malala saldırıdan sonra eğitimine İngiltere’de devam etti.

Malala Mezun Oldu! Diplomasını Aldı!

Malala mezun oldu ve diplomasını aldı. Sosyal medya hesabı üzerinden ailesiyle kendisinin resimlerini paylaşarak mezuniyetini kutladı. Malala paylaştığı fotoğraflarla birlikte,

“Sevincimi ve minnetimi ifade etmem çok zor. Oxford’da felsefe, politika ve ekonomi diplomamı aldım. İleride ne olacak bilmiyorum. Ancak şimdi Netflix izleyip, kitap okuyup uyuyacağım.”

Sözlerine de yer verdi. Malala’ya tebrikler yağdı. Tebrik mesajları arasında İngiltere’nin yoksul ailelere yardım eden vakfı Oxfam’dan da mesaj vardı ve mesajda,

“Tebrikler, sen bir ilham kaynağısın”

sözleri yer aldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!