featured

BMW ve Mercedes-Benz Otonom Sürüş Ortaklığını Askıya Aldıklarını Duyurdular

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz yıl BMW ve Mercedes-Benz arasında otonom sürüş ortaklığı imzalanmıştı. Bu ortaklık ile otonom teknolojilerini geliştirme planları yapılıyordu. Fakat iki şirketten gelen açıklamada ortaklığın askıya alındığı bilgisi verildi. Ortaklığın askıya alınma sebebi olarak da mevcut ekonomik koşullar gösterildi.

Teknolojinin en çok kullanıldığı alanlardan biri hiç şüphesiz otomobil sektörüdür. Geleceğin otomobilleri ise elektrikli ve otonom özellikleri olan araçlardır. Elektrik araçlara olan ilgi ve yatırımlar her geçen gün artıyor. Devletler ve özel şirketler elektrikli araç üretimi konusunda sürekli olarak yeni projeler geliştiriyorlar. Bu kapsamda BMW ve Mercedes-Benz firmaları bir ortaklık geliştirdiler. Ortaklık ile beraber otonom araçlarda geliştirme yapılması planlanıyordu.

YouTube video

Bu ortaklık kapsamsında iki Alman devi firmalar, 1200 otonom teknolojisi uzmanı çalıştırmayı hedefliyordu. 1200 kişilik bu ekip ile beraber yeni sürüş teknolojileri, park sistemleri ve otonom sürüş teknolojisi geliştirilecekti. Fakat bu planlar koronavirüs nedeni ile kötüleşen ekonomik koşullara takıldı. İki firma tarafından yapılan açıklamada; şuan için ortaklık için uygun ve doğru zaman olmadığı belirtildi.

İki Firma Arasındaki Ortaklık Durduruldu

Daimler şirketi bünyesinde bulundurduğu Mercedes-Benz ve ortaklık kurduğu BMW hakkında açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamada iki ortaklık arasındaki anlaşmanın askıya alındığı bildirildi. Daimler firması;

“ Kapsamlı bir incelemenin ardından iki şirket, yeni ortaklarla çalışmayı da içerebilecek mevcut geliştirmelerine odaklanmak için karşılıklı ve dostane bir anlaşmaya vardı.”

Cümlelerini kullanarak gerekli açıklamaları yaptı.

İki büyük firma yaptıkları ortak açıklama ile şu an için ortaklığa uygun zemin olmadığı belirtildi. Bu ekonomik koşullarda sağlıklı bir ortaklığın ve projenin yürütülemeyeceği açıklandı. 2019 yılında alınan karar ile gerçekleşen ortaklık bu nedenle de askıya alındı. İleriki süreçte, ekonominin ve piyasanın düzelmesi ile beraber ortaklığın tekrar devam edebileceği söylendi.

YouTube video

Gerçekleştirilen ortaklıkta amaç otonom sürüş imkanı sunan arabaların yollara çıkarılması idi. Bu proje ile 5 yıl içinde kendi kendine gidebilen, insan müdahalesine gerek duymayan 4. seviye otonom sürüşe sahip araçlar üretilecekti. Otobanlarda bu araçlardan görebilecektik.

Fakat BMW ve Mercedes-Benz arasındaki anlaşmanın, ekonomik koşullar göz önüne alınarak askıya alınması bu hayalleri de ertelemiş oldu. Çok yakın bir gelecekte bu ortaklığın tekrar sağlanması ile kendi kendine gidebilen araçların çalışmalarına devam edilecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!