featured

Çılgınlığın Sınırında Skydiving Fiyat ve Ayrıntıları!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ekstrem spor çeşitlerinden biri olan bu spor skydiving fiyat seçeneklerine sahiptir. Binlerce metreden atlanılarak yapılan heyecan dolu bir spordur. Dünyanın birçok yerinde adrenalin tutkunlarının takip ettiği skydiving, ‘hava dalışı’ olarak da tanımlanmaktadır. Hava araçlarını kullanarak ve binlerce metre yükseklikten atlanarak yapılan bu sporda deneyim ile tecrübe önemlidir. Adrenalin yüklü heyecan verici skydiving sporu her türlü hava koşullarında icra edilebilir. Ancak genellikle bahar ve yaz aylarında tercih edilen bir spordur.

Yükseklerden atlama merakı olan ve gök yüzünü yakından görmek isteyenlerin tercih ettiği bir spordur. Heyecanlı anlar yaşamak isteyenlerin tercihi olan hava dalış sporuyla heyecanı sonuna kadar yaşayabilirsiniz.

Paraşütle Atlama Fiyatları Ankara

Skydiving, deneyimli eğitmenlerin eşliğinde öğrenilen bir spordur. Deneyim ve tecrübe olmadan bu sporu icra etmek mümkün değildir. Skydiving fiyat amatörler için farklıdır. Eğitim programı fiyata dahildir. Hava dalış sporuna başlayanlar için ilk önemli etap ‘ tandem’ aşamasıdır.

Amatörler için ilk aşama olan ‘tandem’ atlayışı profesyonel ekip nezaretinde gerçekleştirilen bir uygulamadır. Deneyimli ve sertifikalı eğitimciler bu ilk atlayışta bu sporun temel kurallarını öğretmektedir. Tandem atlayışından sonra tecrübe kazanan katılımcılar 3 ve 4 bin metre yükseklikten atlayabilir. Ancak buna profesyonel eğitimciler karar verir.

Aslında Skydiving sporunun ilk adımı olan tandem atlayışı, amatörlerin bu sporu yapıp, yapamayacağına karar vereceği ilk önemli aşamadır. Tandem atlayışı sırasında sporcu hava dalışı sporunu yapıp yapamayacağına karar verir. Karar verildikten sonra sonraki aşamalar skydiving fiyat listesine göre değerlendirilir. Kalp hastaları, tansiyon hastaları, panik atak hastaları ve aşırı heyecanlı kişiler için uygun bir spor değildir. Yükseklik korkusu olanlar ve benzeri psikolojik rahatsızlığı olanlar dalış sporu programına dahil edilmemektedir.

Skydiving Serbest Dalış

Hava aracından atlayan sporcu belli bir süre yere paralel bir şekilde süzülür ve paraşüt açar. Paraşüt açılana kadar geçen süreye serbest dalış mesafesi denilmektedir. Her yüksekliğin belli bir serbest dalış süresi bulunmaktadır. Mesela 3000 metrelik bir mesafeden atlayan sporcu 30 sn sonra paraşütü açar. 4000 metrede ise yaklaşık olarak serbest dalış süresi 45 sn’dir. Bu süre sonunda sporcunun paraşütü açması gerekir. Paraşüt ile ilgili konularda rehberlik hizmeti verilmektedir.

Sporcu öncelikle gerekli malzemeleri tedarik etmelidir. Malzemeler skydiving fiyat üzerinden değerlendirilmektedir. Bu hizmeti sunan firmalar gerekli malzeme ve tesisatı sağlamaktadır. Bu spor için şu malzemelere ihtiyaç vardır:

Paraşüt, bu sporun en önemli malzemesidir. Polyester veya naylon kumaştan üretilen paraşüt, açıldığı zaman kolaylıkla açılacak şekilde katlanır. Airfoil yani kanat olarak da isimlendirilir. Haziran 2020 fiyatları olarak paraşütler 5000 tl ve 8000 tl arasında satışa sunulmaktadır.Yedek paraşütte, asıl paraşüt kadar önemlidir ve zorunlu bulundurulması gereken bir malzemedir. Yedek paraşüt hayat kurtarır ve profesyoneller tarafından katlanarak hazırlanmalıdır.En önemli malzemelerden biri de kılavuz paraşüttür. Kılavuz paraşüt mini bir paraşüttür ve asıl paraşütün açılmasında önemli rol oynar ve manuel açılma özelliğine sahiptir.Kuşam, sporcuyu paraşüte bağlayan kolon ve ip sistemidir. Kılavuz ve yedek paraşüt bu sistem üzerinde bulunur. Skydiving fiyat listesinde yer alan bir malzemedir.Sporcunun bayılması veya paraşütün açılmaması gibi durumlarda Cyprus devreye girer ve paraşütün açılmasını sağlar.Toz, ışık ve rüzgardan gözleri korumak için atlayış için özel üretilmiş gözlük kullanılmaktadır. Bu gözlüklerin göz fonksiyonuna her hangi bir etki oluşturmamaktadır.Yükseklik ölçer altimetre, dalış esnasında yüksekliği ölçmektedir. Altimetre paraşütün açılma zamanının belirlenmesinde kullanılmaktadır.Full face veya yarım başlıklar sayesinde baş kısmı darbeye karşı etkili koruma sağlamaktadır. Kaskların içi özeldir ve hava alan özel bir kumaştan üretilmiştir. Dış kısmı ise serttir ve darbelere karşı maksimum koruma özelliğine sahiptir.

Skydiving sporu yapacak olan sporcular bu malzemeleri bulundurması zorunludur. Skydiving fiyat listesinde yer alan eğitim programı esnasında bu malzemeler hakkında bilgi verilmektedir.

Bu spor yılın her gününde yapılabilen bir spordur ancak sporcular genellikle yaz aylarını tercih etmektedir. Kış aylarında havanın soğuk olması skydiving için uygun değildir.

Türkiye’de bu sporun yapıldığı yerlerin başında İstanbul gelmektedir. Eskişehir, Fethiye, Antalya ve Efes, hava dalış sporunun sıklıkla yapıldığı şehirlerdir. Bu şehirlerde yaz aylarının gelmesiyle birlikte skydiving hayranları bu şehirlere akın etmektedir.

Dünya genelinde de bu sporun merkezi konumunda yerler vardır. Kıbrıs, Dubai, İsviçre, İspanya ve Montonegro gibi yerlerde skydiving sporu yapılmaktadır.

Skydiving fiyatları Tandem atlama, 3000 metre ve 4000 metre atlama kategorisinde değişmektedir. Tandem atlama amatörler içindir ve atlama öncesinde taahhütname imzalanmaktadır. Skydiving fiyat sözleşmesi de bu kategoride imzalanmaktadır. Fiziksel veya zihinsel anlamda her hangi bir problemin olmadığını beyan eden taahhütname resmi prosedüre göre uygulanmaktadır.

Hava dalışı sporunda on sekiz yaş küçük katılımcılar için ebeveyn izin kağıdı gereklidir. Katılımcıların 90 kilodan fazla ağırlığa sahip olmaması gerekir. Ayrıca katılımcıların için maksimum boy uzunluğu 1.90 cm olması gerekmektedir. Aktivite bir saat ile üç saat arasında sürebilmektedir. Rezervasyon işlemleri bir hafta öncesinden yapılmalıdır.

Skydiving Fiyat 2020

Fiyat listesinin başında uçaktan atlama vardır. Tandem, 3000 metre ve 4000 metre kategorisinde atlama programı oluşturulmaktadır.Konaklama imkanı ve bunun yanı sıra kahvaltı da ücrete tabidir.Atlayış esnasında video çekimi isteyenler için özel video çekimi de yapılmaktadır. Skydiving fiyat video çekimlerini kapsamaktadır.Atlama öncesinde bu kategoride sigortalama işlemi yapılabilir.Rehberlik hizmeti de fiyat listesinde yer alan konular içerisindedir.Faaliyet ekipmanları da fiyat içerisinde yer almaktadır.

Atlama işlemlerinde pilot hava şartlarında veya uçuşla ilgili bir problem yaşadığı anda aktiviteyi iptal edebilir. Gerekli malzeme ve tesisat firma tarafından temin edilmektedir. Rehberlik hizmeti gerekli ön bilgileri verdikten sonra uygulamaya geçmektedir. Ayrıca;

Uçuş esnasında atlama,Full paket,Atlama ve video çekimi,Uçuş programı ve konaklama,İki kişilik konaklama ve video çekimi,

Gibi konular skydiving fiyat listesini doğrudan etkileyen konulardan biridir. Fiyatlandırma kişi başı yapılmaktadır. Katılımcılar hizmet programı kategorisinde ücret ödemektedir. Skydiving için herhangi bir ekstra gerekli bilgi için yapmanız gereken eğitimcilerle birebir irtibata geçerek görüşmeniz olacaktır. Böyle bir şey için veya yamaç paraşütü için daha çok detaylı bilgiye eğitim veren kurumlardan ulaşabilirsiniz.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!