featured

Mucizevi Fındık Yağı Faydaları Nelerdir? Canan Karatay Fındık Yağı Hakkında Ne Diyor?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fındık yağı faydaları diyet programlarında yer alan ve etkisi merak edilen yağlar arasında yer almaktadır. Fındık yağı bazı kültürlerde sıklıkla tüketilen bir yağ olma özelliğine sahiptir. Hatta bazı mutfaklarda da yağdan sıklıkla faydalanılmaktadır.

Fındığın kendisi zaten başlı başına sağlıklı besin iken yağının sağlıksız olacağı düşünülmemelidir. Fındığın içerisinde yer alan yüksek besin değerleri sayesinde, gerek diyet programlarında gerekse de cilt ve deri sağlığında kullanımlarından ciddi faydalar elde etmek mümkündür. Fındıktan elde edilen yağın aromalı ve tatlı bir yapısı bulunmaktadır. Yemeklerde kullanılabilen yağ, cilt ve deri bakımlarının da vazgeçilmezleri arasında yer alır.

Fındık Yağı Faydaları Yemeklerden Nasıl Elde Edilir?

Fındık yağı faydaları yağın yemeklerde az miktarda kullanımı ile kolaylıkla elde edilmektedir. Yağın mutfakta tercih edilmesinin en önemli nedeni sağlıklı olmasıdır. Diyet programlarında yağ tüketiminin ağırlıklı olduğu ketojenik diyet listelerinde yağ tüketimi için zeytinyağı ve fındık yağı önerilmektedir. Fındık yağı, çok hafif bir tadı bünyesinde barındırmaktadır.

Kızartmada fındık yağı tercih edildiğinde ağır bir koku ortaya çıkmayacaktır. Bu nedenle pek çok yörede yağın kullanımına önem verilmektedir. Yağın elde edilmesi sırasında presleme işlemi yapılmaktadır. Yemeklerde tercih edilen yağ, salatalar için de kullanılmaktadır. Kolesterolün dengelenmesi ve kansızlığın ortadan kaldırılmasında fındık yağı, başvurulan besinler arasında bulunmaktadır.

Fındık Yağı Nasıl Yapılır ?

Fındık yağı nasıl Yapılır sorusu için kısa bir açıklama yaparsak, konu hakkındaki merakı ortadan kaldırmış olacağız. Fındığa pres yaparak yağı elde etmek basit bir işlem olmaktadır. Soğuk pres yapan makineler bu işi pratik bir şekilde yapmaktadır. Bazı pres makinesi modellerinde ters huni şeklinde bir parça bulunmaktadır. Kırılan fındıklar bu ters huniye yerleştirilmektedir. Makinenin hacmine göre fındıklar makineye girmektedir.

Makine içerisinde, fındıklar işlemden geçerek yağları alınmaktadır. Piyasada çok sayıda fındık yağı üreten marka bulunmaktadır. Ancak bu markalardan hangisinin kaliteli fındık yağını ürettiğini ve sattığını bilmek kolay değildir. Fındık yağının renginden bir ipucu çıkarmak gerekmektedir. Aksi durumda hiç ilgisi olmayan bir yağın satın alınması bile gündeme gelebilmektedir.

Fındık Yağı Zararlı Mi ?

Fındık yağı zararlı mi sorusunda yağın herhangi bilinen bir zararının olmadığı şeklinde bir cevap vermek gerekmektedir. Yağın bilinen faydaları saymakla bitmez. Ancak yine de aşırı tüketiminden uzak durmak gerekmektedir. Fındık yağının aşırı tüketilmesinden ziyade ölçülü kullanımı tavsiye edilebilir. Fındık yağı, ceviz yağı ile birlikte iyi yağlar sınıfında yer almaktadır.

Zeytinyağı ile fındık yağı bileşimi birbirine çok yakındır. Yağın içerisinde zengin mineraller ve vitaminler bulunmaktadır. Bu nedenle aşırıya kaçmamak şartı ile tüketiminde bir sakınca bulunmamaktadır. Diyet programlarında fındık yağı kullanılacaksa uzmana danışmakta yarar vardır. Yemekte kullanmak istemeyenler için yağın, salatalarda kullanımı da sağlık açısından olumlu sonuçlar sunacaktır.

Fındık Yağının Saça Faydaları Nelerdir?

Fındık yağının Saça Faydaları herhangi bir ilaçtan bile daha fazladır. Bu nedenle pek çok şampuan bileşiminde fındık yağına da yer verilmektedir. Saç dokusunu ve hücreleri onaran fındık yağı, bu sayede saç köklerinin güçlenmesine yardımcı olmaktadır. Saçların günlük bakımında fındık yağı tercih edilebilmektedir. Saçta yağın kullanımı da basittir. Gece yatmadan önce saç derisine ve saç uçlarına masaj yaparak fındık yağı sürülmelidir. Gece bu şekilde uyuduktan sonra, sabah saçlar yıkanabilmektedir. Hafif bir şampuan kullanımı ile saçların temizliği sağlanmalıdır.

Fındık yağının bu şekilde kullanımı sonucunda saç köklerinin kısa sürede güçlendiği görülecektir. Kuru bir saç yapısına sahip olanlar için de yağın kullanımı olumlu sonuçlar sağlayacaktır. 2 yumurta ile birlikte 2 çorba kaşığı kadar fındık yağı kullanılabilir. Bu karışımı elde ettikten sonra saç derisine masaj yaparak karışım sürülmelidir. 20 dakika kadar bu şekilde bekleyen saç derisi, ılık su yardımı ile temizlenmelidir. Durulama sırasında 1 kez, hafif bir şampuan yardımı ile yıkama işlemi de yapılabilmektedir. Kuru olan saçların nemlenmesinin yanı sıra, saçların yumuşak bir yapıya sahip olması için de bu yöntem kullanılmalıdır.

Fındık Yağı Canan Karatay Tavsiyeleri

YouTube video

Fındık yağı Canan Karatay tavsiyeleri, ilgililer için dikkat çekici olabilir. Canan Karatay her fırsatta Karadeniz tipi bir beslenme düzenine vurgu yapmaktadır. Fındık içerisinde bol miktarda vitamin ve mineral bulunduğunu, ayrıca Omega 3 bakımından da fındığın ihmal edilmemesi gerektiğini açıklamıştır. Doğal olan her şeyin tüketilmesinde hiçbir sakınca olmadığı, Karatay tarafından dile getirilmektedir. Kızartmalardan uzak durulması gerektiği ancak doğal yağların tüketiminden herhangi bir zarar gelmeyeceğini de Karatay her fırsatta belirtmektedir.

Fiskobirlik Fındık Yağı Yorumları

YouTube video

Kaliteli bir fındık yağı arayanlar için hem ekonomik hem de güvenli olduğu düşüncesi ile Fiskobirlik yağların kalitesi merak edilmektedir. Fiskobirlik Fındık yağı Yorumları genellikle iyi olmakla birlikte, az sayıda olumsuz yorumlara da rastlanmaktadır. İnsanların genellikle markanın kalitesine güvendiğini ve bu nedenle markayı tercih ettiklerine dair yorumlar göze çarpmaktadır. Kokusuna ilişkin olumsuz az sayıda yorumlara rağmen, olumlu yorumlar daha fazladır. Fiskobirlik fındık yağı faydaları nedeni ile markanın ürettiği fındık yağı sıklıkla tercih edilmektedir.

Fındık Yağı Faydaları Genel Olarak Nelerdir?

Fındık yağı faydaları genel olarak şöyledir:

Vücuttaki kötü kolesterolü azaltan bir etki sağlar, tekli doymamış yağ tipi bakımından önemlidir,İyi bir lif kaynağı olan fındığın yağı, sindirim sisteminin düzenlenmesini sağlar,Flavanoidler bakımından zengin olan fındık yağı, hücrelerin korunmasına yardımcı olur, damarların iyileşmesine ve sağlıklı bir yapıda bulunmasına katkı sağlar, virüs ve bakterilerin vücuda zarar vermesini önler,Fındık yağı tüketimi sonucunda boğazda yer alan kaslar yumuşamaktadır. Boğazdaki kasların yumuşaması ile horlama azalmaktadır,1 çay kaşığı kadar tüketilen fındık yağı, boğazdaki kaşıntıyı önlemede son derece etkilidir,Tüketim ile sağladığı faydalarının yanı sıra cilt üzerinde de olumlu etkiler bırakmaktadır,Cildin sıkılaşmasında etkilidir, ciltte yoğun bir yağ üretimini de önler,Kuru ciltlerde, nemlendirici özelliği sayesinde etkili sonuçlar sağlar, cildin yumuşamasında da oldukça işlevseldir,Güneşin zararlı olan ışınlarından koruyucu bir etki sağlar, ancak güneş kremi karşısında krem kadar büyük bir koruma etkisi fındık yağından beklenmemelidir,Saç renginin uzun süre kalıcı olmasını sağlayan fındık yağı, saç köklerinin güçlenmesini de sağlar,Saç kremine karıştırılarak kullanıldığında saçların uzun süre boyunca yıpranmasını önlemektedir.

Bonus : Ceviz Yağının Faydaları Nelerdir?

Fındık yağı faydaları kadar Ceviz yağının Faydaları da merak edilmektedir. İki yağın da iyi yağlar arasında sayılması, etkilerinin ne olduğu konusunda merak uyandırmaktadır. Fındık yağından sonra ceviz yağının genel olarak sunduğu faydalar şunlardır:

İltihapların yok edilmesinde ceviz yağı oldukça faydalıdır,Romatizma ve diğer iltihaplı rahatsızlıkların ortaya çıkmasını önler,Egzamanın oluşumunu önler, gelişme evresindeyse bu süreci sona erdirir,Antioksidan bakımından zengin olduğu için, yaşlanma karşıtıdır,Hormon seviyesini düzenleyici bir etkisi bulunur,Kalp rahatsızlıklarına yakalanma riskini en alt seviyelere indirir,Kan dolaşımı için damarlara sağlık katar,Cilt sağlığını korur, deriye sayısız fayda sunar,B vitamini yönünden zengin bir kaynaktır. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!