featured

Unreal Engine 4 İndir Oyun Geliştirmeye Başla!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Unreal Engine son zamanların en popüler ve kullanışlı oyun yapma programıdır. Oyun sektörünün gelişmesi ile oyun yapımı için çok fazla program çıkmaya başlamış ve bu programlar kendi içerisinde bir yarışa girmeye başlamıştır. Peki Unreal Engine nasıl indirilir? İşte, Unreal hakkında her şey!

Unreal Engine

Unreal Engine  bu sektöre 1999 yılında girmiştir. Aynı yıl Unreal isimli oyunda bu oyun motoru kullanılmış ve oldukça ses getirmiştir. Bilgisayar, konsol ya da telefon oyunlarından istediğinizi bu oyun motoru ile yapabilirsiniz.

Unreal Engine oyununun yıllar içirişinde farklı sürümler çıkartmıştır. Şu an kullanılan sürümü Unreal 4 olarak geçer. Zaman içerisinde çeşitli yükseltmeler bu oyun motorunu günümüzdeki en iyi oyun motoru haline getirmiştir.  Bu oyun motoru ile ilgili bilmeniz gereken her şeyi bu yazımızda sizler ile paylaşacağız. Oyun sektörüne atılmak istiyorsanız ya da bu oyun motoru hakkında bilgi almak istiyorsanız yazımıza göz atabilirsiniz.

Unreal Engine 4 Ücretsiz Mi?

Unreal Engine oyun motoru ile araştırma yapmaya başlayan herkes Unreal Engine 4 ücretsiz mi sorusunu sormaktadır. Cevabımız ise evet. Bu oyun motoru baştan sonra ücretsiz. Tek kuruş vermeden hemen oyun yapmaya başlamanız mümkün. İsterseniz Unreal Engine program içerisinden ücretli içerikler almanız mümkün. Ama kafanız karışmaması için adım adım gittiğimizden bu konuyu ilerleyen başlıklarımız da ayrıntılı olarak anlatacağız.

Bu Oyun Motoru Nasıl İndirilir?

Eğer Unreal Engine aklınıza yattıysa ve indirmeye karar verdiyseniz ikinci merak edilen kısma geçelim. Oyunu indirmek için en kullanışlı ve avantajlı yöntem Epic Games ile indirmek. Bilgisayarınızdan Epic Games indir yazarak gelen ilk siteye girip başlatıcıyı indir seçeneği ile bu programı bedava indirebilirsiniz. İndirip kurma işleminin ardından programa giriş yaparak üyelik almalısınız. İster Google hesabınızla, ister Facebook hesabınızla bunlardan birine sahip değilseniz mail adresiniz ile girerek ve şifre belirleyerek programa girebilirsiniz.

Giriş işleminin ardından gelen ekranda soldaki seçenekler arasında en altta Unreal yazısını göreceksiniz. Bunu tıkladığınız zaman gelen ekran üzerinde sağ üstte motoru yükle seçeneğini seçerek programı indirmeye başlayabilirsiniz. İsterseniz eski bir sürümü indirmek isterseniz bunu gelen ekran üzerinden seçerek o sürümü indirebilirsiniz. 

8 GB boş alanınız olması yeterli. Program aslında daha küçük fakat güncellemeler ile boyutu artış gösterebilmekte. İndirme işleminden sonra iş tamamen sizlere kalmış durumda. Programa girdikten sonra isterseniz C++ dili ile oyun yazmaya başlayabilirsiniz. Ya da Blueprint seçeneği ile oyun yapmaya başlayabilirsiniz.

Unreal Engine İçin En Önemli Dil C++

C++ oyun sektöründe oldukça yaygın olarak kullanılan bir yazılım dilidir. Büyük oyun yapmak isteyenle bu dili fazlasıyla tercih etmektedir. Bu dil ile büyük oyunları kontrol etmeniz daha kolaylaşır ve daha yüksek grafik yapımına olanak sağlar. Eğer bu program ile isterseniz Blueprint ile oyun yapmaya başlayın C++ bilmeniz durumunda oldukça hızlı bir şekilde oyun yapımınızı gerçekleştirebilirsiniz.

İyi bir C++ bilgisi ile bu oyun motorunun kolaylığı sayesinde çok güzel ve başarılı oyunlar yapabilirsiniz. Tabi bu tek seçenek değil isterseniz Udemy gibi online eğitim sitelerinden bu oyun motoru için ders aldığınız takdirde Blueprint ile nasıl oyun yapılır konusunda çok güzel eğitimler bulabilir kendinizi bu konuda geliştirebilirsiniz. Bluepint’te çalışma mantığı olarak C++ ile benzerlik göstermektedir.

Mağazadan Neler Alabilirsiniz?

Mağazadan alabilecekleriniz tamamen sizle alakalı. İsterseniz sizde mağazadan tasarladığınız her şeyi satışa sunabilirsiniz. Bir savaş oyunu yapacağınızı varsayalım. Karakterinizin elindeki silahı bir türlü istediğiniz gibi yapamadınız. Mağazadan bu konu ile ilgili araştırma yaptığınız zaman beğendiğiniz bir model olursa o modeli isterseniz satın alabilirsiniz. Bu seçeneklerin hepsi Unreal Engine Marketplace kısmında görülmektedir.

Bunun yanı sıra eğer siz farklı bir tasarım yaparsanız. Ki bu tasarım oyunda göreceğiniz A’dan Z’ye her şey olabilir. Bunun çizimlerini ve istediğiniz fiyat aralığını Epic Games’e mail ile yollayarak onaylanması halinde mağazada satabilirsiniz. Epic Games onaylama işlemi sırasında eksik olan kısımları ve neleri değiştirmeniz konusunda sizleri bilgilendirme yapmaktadır. 

Bunun dışında mağazada gördüğünüz her şey bu oyun motoru ile yapılmış ürünler olduğu için sizin de aynılarını yapabileceğini unutmamalısınız. Ayrıca mağazada ücretsiz çok fazla kaliteli içeriklerde alıcılarını beklemekte.

Unreal Engine Sistem Gereksinimleri

Bu oyun motoru için önerilen minimum sistem gereksinimleri şöyledir; 

Windows 7 64 bit ya da üzeri İşletim sistemi,İntel ya da AMD çift çekirdek 2.5 üzeri CPU,Direct 11x ile uyumlu herhangi bir ekran kartı,Son olarak ise 4 GB RAM.

Çok üst düzey bir bilgisayarınız olmadan bu motoru çalıştırabilirsiniz. Firma resmi sitesinden önerilen ve minimum sistem gereksinimleri aynı olarak gösterilmektedir. Yani bu özellikteki bilgisayar ile program çok rahat kullanılabilir.

Nasıl Para Kazanılır?

Para kazanma işlemi için oyununuzun bitmesi gerekiyor. Yaptığınız bilgisayar oyununu isteseniz Epic Games’e yollar ve onaylanması halinde Epic Games Store’dan oyununuz satışa çıkabilir. Bu sayede satıştan ve lisanstan para kazabilirsiniz. Ya da oyununuzu Steam platformuna yollayarak oradan da onaylanması durumunda satışını sağlayabilirsiniz.

Eğer mobil oyun yaptıysanız Android ya da IOS işletim sistemi mağazalarına yükleyerek satılması durumunda para kazanabilirsiniz. Eğer kazandığınız para 3 ay içerisinde 3 bin doları geçerse bunu Epic Games’e bildirmeniz ve yüzde 5’lik kısmını Paypal ile buraya yollamanız gerekir. Bu işlem her 3 ayda bir gerçekleşmek zorundadır.

Unreal Engine Oyunları

Aslında bu listeyi yazmaya kalkarsak sonunu getiremeyebiliriz. Ama size bu oyun motoru ile yapılmış en popüler ve en bilinen oyunları yazabiliriz. A Way Out, Hunting Simulator, PUBG, Hello Neighbor, ARK Survival Evolved, We Happy Few, Sea of Thieves, Vampyr ve Fortnite gibi birçok oyun bu program ile oyun severlerle buluşturulmuş oyunlara bazı örneklerdir. 

Unreal Engine oyun motoru ile bu sektörde çok başarılı olacak oyunlar yapabilir ve güzel paralar kazanabilirsiniz. Ayrıca bu oyun programı ile büyük oyun firmalarında iş sahibi olabilirsiniz. Unreal Engine indir işlemi gerçekleştirmek için arama motorunuzdan da yardım alabilirsiniz. Unreal Engine indir işlemi tamamen ücretsizdir. 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!