featured

Bali Masajı : Asya Esintileri İle Rahatlayın

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hafif ışıklı bir oda, aromatik kokular, aleovera çiçeğinin eşsiz dokusu… Sırtınız da gezinen eller ise adeta şifa veriyor. Neyden mi bahsediyoruz? Elbette eşsiz bali masajından! İşte, bali masajı hakkında her şey!

Bali Masajı Nedir?

<

Bali masajı, Papua Yeni Gine ve Endonezya sınırında kalan, küçük, volkanik bir ada olan Bali’den çıkmış bir masaj çeşididir. Ancak, bu masajı diğer masajlar ile karıştırmayın. Gelin, biraz hayal edin… Kapatın gözlerinizi, bulunduğunuz yeri küçüklü büyüklü mumların aydınlattığı loş bir oda olarak hayal edin. Öncelikle, muhtemelen üzerinde bali esintileri taşıyan kıyafetlere sahip olan biri içkinizi getiriyor.

Siz rahatlatıcı müzikler eşliğinde hoş geldiniz içkinizi yudumluyorsunuz. Ardından tukat pijsat adı verilen ve masaj yapmak konusunda uzman, Balili bir masöz ya da masör odaya girerek elinde ki yumuşacık sarong’u yani masaj esnasında üzerinizde olması gereken havluyu size veriyor.

Yine masajı yapacak kişi elinde ki türlü türlü aromatik kokuları seçmeniz için size getiriyor. Yasemin, gül, sandal ağacı gibi bitkilerin kokularına ve esanslarına sahip bu kokulardan dilediğinizi seçiyor, uzanıyorsunuz ve rahatlama seansı başlıyor!

Bali Masajı Nasıl Yapılır?

Bali masajı bu kadar popüler olunca, bali masajı nedir nasıl yapılır sorusu da haliyle kafaları kurcalamaya başladı. Bali masajı, tamamen doğal ürünler ile yapılan bir masaj. Hatta öyle ki, Bali adalarında, bali masajı esnasında kullandıkları yağı kendileri üretiyorlar.  Bali masajı nedir nasıl yapılır sorusunun cevabına gelecek olursak da aşamalar şu şekilde;

Vücuda ölü derilerden arınması amacı ile bitkilerden doğal olarak hazırlanmış peeling yapılıyor.Peeling sonrası cilt Boreh adı verilen yerel bir malzeme ile vücudunuza masaj yapılıyor ve cildinizden peeling kalıntıları arındırılıyor.Borehten sonra cildin neme doyması adına Balili masörlerin adına yoğurt maskesi dedikleri yoğun kıvamlı bir krem cildinize uygulanıyor.Cildiniz de bekletilen kremi arındırmak için çiçeklerden ve çiçek özlerinden hazırlanmış banyoya masörünüz sizi yönlendiriyor. Burada rahatlamaya başlıyorsunuz.Üzerinize rahatlama veren banyodan sonra biraz dinlenmeniz amacıyla hafif müziklerin çaldığı bir köşede nefis mi nefes bitki çayınızı içiyorsunuz. Bu sayede vücudunuzda ki toksinlerden arınmış oluyorsunuz.Tüm bunların sonunda refleksoloji ve aromaterapi masajları başlıyor. Tüm bu masaj seremonisi hemen hemen 2.5-3 arası sürüyor.

Bu masaj için bir masajdan çok daha fazlası desek asla abartmış olmayız…

Bali Masajı Aşamaları

Bali masajı için seremoni derken elbette ki şaka yapmadık. Tek bir aşamadan değil de, birkaç aşamadan oluşan bu masajın aşamaları şu şekilde;

1. Lulur Royal Masajı

Bali masajının ilk ve belki de en önemli adımı Lulur Royal adı verilen bu masaj. Öyle ki ön rahatlama en yoğun hali ile bu masaj sayesinde sağlanıyor. Yaklaşık olarak 2 saat kadar süren bu masaj da, peeling, kremleme ve maske uygulanıyor. Ardından sindirim sisteminizin daha iyi bir hale gelip, daha çok rahatlamanız için bitki çayı ikram ediliyor.

2. Aromaterapi Masajı

Bali masajı nedir diye sorduğunuzda alacağınız ilk cevap aromaterapi masajı olmasıdır. Ancak bu masaj bundan çok daha fazlasıdır. Lulur royal seansının ardından rahatlamış olan vücudunuza bitki özlerinden hazırlanmış yağlar ile masaj yapılıyor. Bu masajın en güzel yanı, vücudunuzun kendini iyileştirme özelliğine destek olması. Seçeceğiniz kokular hem fiziksel hem de psikolojik olarak rahatlamanıza yardımcı oluyor.

3. Refleksoloji Masajı

Ellere ve ayaklara yapılan refleksoloji vücudunuzda ki stresi ve gerginliği yok etmek amacı ile yapılır. El ve ayaklarda ki bazı bölgelere yapılan basınç rahatlamanızı sağlar ve Balili masözler bu bölgeleri çok iyi bilirler. Bu masaj sayenizde dolaşım sisteminiz etkili bir biçimde düzene girerken, vücudun doğal olan dengesine de iyi gelerek güçlendiriyor.

4. Çiçekler Sayesinde Pürüzsüz Bir Cilt

Balili kadınların en büyük güzellik sırlarından biri olan çiçekli yüz bakımı, bu masajın aşamalarında bulunuyor. Masajla rahatlamış ve gözenekleri açılmış cildinize bali usulü hazırlanış ve içinde pirinç tozu, japon gülü gibi bitkileri barındıran yoğun kıvamlı bir maske uygulanıyor. Balili kadınların söylediğine göre bu maske kırışıklıkları azaltıyor ve verdiği nem sayesinde cildin kaybetmiş olduğu ışıltıyı geri kazandırıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!