featured

Tanzanyalı Madenci Bir Gecede Nasıl Zengin Oldu?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tanzanyalı madenci ülke tarihinin en büyük iki taşını buldu ve bir gecede tüm hayatı değişti. Bulduğun taşların tanzanit taşı olduğu söylendi. Tanzanit taşını bulan madenci, mutluluğunu yarın büyük bir parti var sözleriyle herkese duyurdu.

Tanzanya’nın kuzeyinde değerli taşların çalınmaması için büyük tedbirler alınıyor. Madenler koruma altında. Fakat Saniniu Laizer isimli madenci geçen hafta korunaklı alana gitti ve maden aramalarına başladı. Yoğun arayışları sonrasında hayatını 180 derece değiştirecek 2 adet değerli taş çıkardı. Çok büyük ebatlarda olan tanzanit taşları bugüne kadar ülkede çıkarılmış en büyük taşlar olarak açıklandı.

YouTube video

Taşların boyutları bir insanın ön kolu uzunluğunda olduğu söylendi. Ağırlıkları ise 5.8 ve 9.2 kilogram olarak kayıtlara geçti. Ülke tarihine geçen bu taşlar, Saniniu milyoner yapmaya yetti. Tanzanyalı adam madenleri bulduktan sonra Maden Bakanlığı’nın yolunu tuttu.

Maden Bakanlığı’na giden madenci, bulduğu iki büyük değerli taşı maden bakanlığına sattı. Bu satıştan sonra bakanlık adama 7.74 milyar Tanzanya Şilini ödeme yaptı. Bu para Türk Lirası olarak yaklaşık olarak 22 milyon 975 bin TL’ye eşit. Bu para madenciyi bir gecede zengin yaptı ve hayatını büyük oranda değiştirdi.

Tanzanya Devlet Başkanı Telefonla Arayarak Tebrik Etti

;
“ Bu olay küçük çaplı madencilerimizin öneminin ve Tanzanya’nın zenginliğinin bir kanıtıdır.”

Diyerek konuya ilişkin görüşlerini bildirdi. Seçilmiş başkan 2015 yılında göreve gelmişti. Seçim vaatleri arasında madenciliğe destek vereceğini ve ülke gelirlerini maden ile destekleyeceğini söylemişti. Bu vaatleri sonrasında başkan olarak seçilmişti.

Saniniu Laizer Açıklamalarda Bulundu  

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Saniniu, gelecek hakkında düşüncelerini paylaştı. Tanzanyalı madenci açıklamalarında;

“ Bir alışveriş ve okul inşa etmek istiyorum. Bu okulu evimin yanına yapmak istiyorum. Buralarda çocuklarını okula götürmeye parası yetmeyen çok sayıda fakir insan var. Ben eğitimli değilim ama işlerin profesyonel bir şekilde yürütülmesini seviyorum. Bu yüzden çocuklarımın işi profesyonelce yürütmesini istiyorum.”

İfadelerinde bulundu.

Bir gecede milyoner olan madenci, eski hayatını sürdüreceğini söyledi. 2 binin üzerinde ineği olan Lazier, bu ineklere bakmaya devam edeceğini söyledi. 52 yaşında olan madencinin 4 eşi ve 30’dan fazla çocuğu olduğu gelen bilgiler arasında.

Tanzanit Taşları 20 Yıl İçinde Tükenecek

Tanzanya tarihinde bu zamana kadar çıkarılan en büyük tanzanit taşı 3.3 kilogramdı. Saniniu bulduğu iki büyük değerli taş ile tarihe adını yazdırdı.

YouTube video

Bu değerli taş sadece Tanzanya bölgesinde çıkartılıyor. Mavi ve mor tonlarına sahip olan taş dünyanın en değerli ne nadir bulunan taşı olarak görülüyor. Uzmanların görüşüne göre 20 yıl içinde bu değerli taş tükenecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!