featured

Uçan Yılanlar Hakkında Yapılan Araştırmalar Sonuç Buldu

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uçan yılanlar uzun zamandır araştırmacıların merak konusu. Bütün araştırmalarını yılanların nasıl ve neden uçtuğunu bulmak üzere yoğunlaştırdılar. Bu çalışmalar sonuç verdi ve bazı bilgilere ulaşıldı. Bu bilgilere teknoloji kullanılarak ağırlaştırılmış videolar ile elde edildi.

Hayvanlar alemi ve doğa büyük bir hazine olarak halen keşfedilmeyi bekliyor. Henüz tam olarak her yer ve her şey keşfedilmiş değil. Araştırmacılar her gün farklı bilgiler ve doğa olayları gözlemliyor. Bu farklı olaylardan birisi de yılanların hava uçması. İlk duyulduğunda şaşırtıcı ve korkunç gelebilir fakat bu duyduklarınız doğru.

YouTube video

Hareket yakalama teknolojisi kullanan araştırmacılar, uçan yılanlar hakkında detaylı araştırma yapma fırsatı yakaladı. Bu yüksek teknoloji sayesinde, ağır ve anlık olarak hareketler kayıt altına alındı. Çekimler sırasında yüksek hızlı kameralar kullanıldı. Elde edilen çekimler 3 boyutlu ortamlara aktarıldı.

3D ortamlarda aerodinamik ve hareketsiz anlar birleştirildi ve bilgisayar ortamında matematiksel modeller oluşturuldu. Bu sayede detaylı incelemeler yapılabildi.

Uçan Yılanlar Sırlarını Açık Etti

Araştırmacılar yaptıkları çalışmalar sonucunda önemli bilgilere ulaştılar. Araştırmalar gösterdi ki, yılanların uçuşunu sağlayan tek bir hareket değil. Yılanlarda bulunan farklı hareketlerin, süzülmelerin ve devinimlerin ortaklaşa yaptığı bir eylem.

Dalgalanarak havada süzülen yılanların bu eylemi teknolojik aletlerde kullanılması açısından yeni fikirler de verdi. Uzmanlar uçarken yaptıkları hareketlerin ve uçmalarını sağlayan durumların, uçan araç teknolojisinde kullanılabileceğini söylüyor.

10 Yıl Önce Başlatılan Bir Çalışma

ABD Savunma Bakanlığı, 10 yıl önce Virginia Tech uzmanlarına fon sağlayarak uçan 5 yılan türü hakkında araştırma yapmasını sağladı. Araştırmacılar uçan yılanlar üzerinde çalışma yaparak, tekniklerin teknolojik araçlara aktarılmasını sağlayacaktı. Çalışmayı Biyolog Jacke Socha yönetiyordu.

2020 yılına gelindi ve şuan halen Socha bu çalışmanın başında görev yapıyor. Çalışmalar artık önemli sonuçlar vermeye başladı. Yılanların uçuş anları üç boyutlu ortamda tekrardan canlandırılıyor. Yılanın havada yaptığı hareketler dikey ve yatay yönlü olarak kaydedildi. Hareketler arasındaki farklılık 90 dereceye geldiğinde frekanslar da artış gösteriyor. Ekip içinde yer alan diğer uzmanlar ise şöyle;

YouTube video

Isaac J. YeatonD. RossGrant A Baumgardner

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!