featured

Çorum’da Aslan Görüldü İddiası Yeni Gelişmeler ve Görüntüler Elde Edildi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz ay Çorum’da 2 büyükbaş hayvan telef edilmiş ve ardından saldırganın aslan olduğu iddia edilmişti. Afgan çoban, cep telefonu ile görüntü aldığını söylemişti fakat görüntüler net değildi. Ardından ormana ot toplamaya giden 2 kadın da aslana benzer yabani hayvan gördüklerini ilettiler. Hayvanlarını aramak için ormana giden iki kişi de aslan yavruları gördüklerini iddia ettiler.

Tüm iddialar üzerine Çorum’un Bayat ilçesine bağlı Aşağı Emirhalil Köyü’nde ekipler geniş çaplı bir arama başlattılar. Gruplar halinde ormanın içi hem karadan hem de drone yardımı ile havadan tarandı. Fakat herhangi bir aslan izine rastlanmadı. Bir ize rastlamak umudu ile belli bölgelere foto kapanlar kuruldu.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürü yaptığı açıklamalarda, bölgede çakalların olduğunu biliyoruz. Büyükbaş hayvanlarına da onların saldırmış olabileceğini düşünüyoruz demişti.

Foto Kapanlar Enteresan Görüntüler Kaydettiler

Çorum’da aslan paniği sonrası ekipler geniş bir alana foto kapanlar yerleştirdiler. Bu foto kapanlar belli bölgelerde otomatik olarak fotoğraf çekerek, görüntü almaya yarıyor. Elde edilen görüntüler çevrede yabani hayatın canlı olduğunu kanıtladı.

Elde edilen görüntüleri inceleyen Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri; tilki, çakal ve domuz görüntülerinin olduğunu gördü. Fakat emirhalil köyü kırsalında aslan görüldüğü iddia edilen herhangi bir bulguya rastlanılmadı. Hayvan otlatan çobanın gördüğü canlıların da çakal veya tilki olabileceği düşünülüyor.

Söz konusu Çorum da aslan görüldüğü iddiası haberi için buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Ayrıca diğer Çorum haberleri için de arşivlerimize göz atabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!