featured

En İyi Spiritüel Filmler Listesi!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Spiritüel filmler, bizlerin duygularını analiz eden, düşünüş şekillerimiz üzerinde çalışmalar ve çıkarımlar yapan filmlerdir. Bazı zamanlarda derin düşünme ihtiyacı, bir yol göstericiye ihtiyaç hissediyorsanız, işte tam da bu zamanlarda spiritüel filmler izlemek ufkunuzu genişletebilir ve farklı bir bakış açısı kazandırabilir. Bu tarz deneyimlerde sinemanın eşsiz bir gücü vardır. Spiritüel film izlemeye kendinizi hazır hissediyorsanız ve kendinize uygun olanı bulmak için en iyi filmler olarak bu listede özenle seçilmiş filmleri bulacaksınız.

Spiritüel Filmler

1- Bagger Vance Efsanesi

YouTube video

Filmde Savannah’ın ünlü golfçüsü Junnah bölgenin zengin kızı Adele ile evlidir. 1. Dünya Savaşı sebebiyle Junnah cepheye çağrılır ve savaşın duraklama zamanlarında tek birlikten kurtulan tek kişi Junnah’tır.

Yönetmen koltuğunda Robert Redford yer alan filmin senaristleri ise, Steven Pressfield ve Jeremy Leven’dir.Oyuncu Kadrosunda; Will Smith, Matt Damon, Charlize Theron gibi yıldızlar yer almaktadır.

2- 13. Kat

YouTube video

Spiritüel filmler konulu bu film, 1937’de Los Angeles’da geçmektedir. Hammon Fuller, bir otel odasından çıkarken otelin barmenine mühürlü mektup bırakır. Fuller evine dönüp yatağına girdiğinde bilgisayar simülatöründen çıkar ve gerçek dünyaya döner. Fuller sürekli olarak sanal dünyaya ziyaretler yaparken tuhaf bir gerçeklikle karşılaşır ancak bunu arkadaşına söyleyemeden bir cinayettre kurban olur. Paralel evren ve gerçeklik arasındaki sorulara yanıt arayan bu yapımı izlemeniz önerilir.

Yönetmen: Josef RusnakOyuncular: Craig Bierko, Armin Mueller-Stahl

3- The Fountain (Kaynak)

YouTube video
Spiritüel filmler arasında yer alan ve 16., 21. ve 26. Yüzyıllarda geçen film, olumsuzluğa bağlı olarak aşkı arayışı konu almaktadır. 16. Yüzyılda yaşayan ispanyol kaşif Tom bütün yaşamını değiştirecek misyon ile görevlendirilir. İnsanlığın yaşayış biçimine göre 16., 21. ve 26 yüzyıllarında farklı farklı yaşam biçimlerini gözler önüne serer iken 26. Yüzyıldaki Tom sevdiği kadın için verdiği mücadeleyi de görürüz.

Oyuncular: Hugh Jackman, Rachel WeiszYönetmen: Darren Aronofsky, ABD

4- Pan’ın Labirenti

YouTube video

İspanya 1944, yerel halk savaşları ve kargaşası henüz sonlarına yaklaşırken, kuzeydeki yerel dağlık bölgelerde hala çatışmalar mevcuttur. Onlu yaşlardaki Ofelia ve annesi birlikte üvey babasının yanına kuzey Navarra’ya giderler. Ofelia üvey babasının evinin arka bahçesinde tesadüfen bir labirent keşfeder. Bu labirentte tanık olacağınız olaylar sizde etki bırakacaktır.

Oyuncular: Ariadna Gil, Ivana BaqueroYönetmen: Guillermo del Toro, ABD

5- Peaceful Warrior

YouTube video

Dan Millman’ın aynı adlı romanından sinemaya uyarlanan film, olimpiyatlar için hazırlanan kibrinden geçilmeyen sporcu Dan’in yaşadıklarını konu alıyor. Olaylar geliştiği sırada Dan spiritüel bir eğitim hocasıyla karşılaşır ve olaylar ilerler.

Oyuncular: Scott Mechlowicz, Nick Nolte, Amy Smart, Tim DeKayYönetmen: Victor Salva, ABD

6- Mr. Nobody

YouTube video

Spiritüel filmler konulu bu filmde, bir tren kalkmak üzereyken bir çocuk istasyon platformunda duruyor. Annesiyle mi gitmeli yoksa babasıyla mı kalmalı? Bu karardan sonsuz olasılıklar doğar. Seçmediği sürece her şey mümkündür.

Yönetmen & Yazar: Jaco Van DormaelOyuncular: Jared Leto, Sarah Polley, Diane Kruger

7- Baraka

YouTube video

Öncelikli olarak gösterime girdiği ilk ülke Türkiye olan film hem spiritüel filmlere hem de sinematografi ilgi duyuyorsanız mutlaka izlenmesi gereken türden. Filmde neredeyse hiç konuşma yok buna rağmen filmde görsellik üst düzeyde. Film izleyiciyi bazen büyük metropollere bazen mistik doğuya bazen de gizemli sufi törenlerine götürüyor. Bu yaşayış biçimlerinde insan manzaralarını gösteriyor. Belgesel tadındaki bu filmi seyretmeniz ile çok farklı değerler kazanabilirsiniz.

Yönetmen: Ron Fricke

8- The Kid

https://www.youtube.com/watch?v=D_ubwE3IJhY

Spiritüel filmler arasında yer alan bu filmde Russ Duritz tuhaf bir olay sonucunda sekiz yaşındaki kendisiyle tanışmasıyla hayatı tamamen başka bir hal alır.. Rusty tatlı bir çocuktur ama zaman zaman sergilediği beceriksizlik ve sakarlıklarıyla Russ’a geçmişiyle ilgili acı dolu anıları tekrar anımsattırmaktadır. Çünkü 40 yaşına geldiğinde saygın bir meslek ve yaşam sahibi olan Russ’un çocukluğu bilindiği gibi sorunsuz değildir.

Oyuncular: Bruce Willis, Spencer Breslin, Emily MortimerYönetmen: John Turteltaub.

9- The Guitar

YouTube video

Spiritüel filmler konulu olan bu filmde, Wilder’in başına aynı gün içinde gerçekleşebilecek en kötü olaylar gerçekleşir. Hem sevgilisinden ayrılır hem işinden atılır hem de doktoru çaresi olmayan gırtlak kanseri olduğunu söyler. Çok az ömrü kalan Wilder, akıl almaz kararlar alır ve gerçekleştirir.

Oyuncular: Isaach De Bankolé, Paz de la Huerta, Saffron BurrowsYönetmen: Amy Redford

10- Matrix

YouTube video

Thomas çok iyi bir bilgisayar programcısıdır. Adını duyduğu matrixin ne olduğunu öğrenmeyi çok arzular. Thomas yani Neo bu amacına giderken Trinity ve Morpheus ile karşılaşır. Bu filmi anlatmaya gerçekten kelimeler yetmez çokça mesaj çok fazla referans vardır. Baş rollerin filmdeki karakterlerinin adı dahi bir düşünceye dayandırılarak konulmuş. Bu arada matrix filminin serisinin devamı yakın bir tarihte çekilmesi planlanıyor.

Oyuncular: Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne MossYönetmen: The Wachowski Brothers

11- Das Experiment – Deney

YouTube video

İki hafta boyunca, 20 erkek katılımcı bir cezaevinde mahkum ve gardiyan oynamak için tutulur. Mahkumlar kurallara uymak zorundadır ve gardiyanlara fiziksel şiddet kullanmadan düzeni koruması söylenir. Bu şartlar altında insanların hapishane koşullarında nasıl bir değişime uğradıkları izlenir. Bu film çok şey söylüyor.

Oyuncular: Moritz Bleibtreu, Christian Berkel, Oliver StokowskiYönetmen: Oliver Hirschbiegel

12- Sliding Doors – Rastlantının Böylesi

YouTube video

Spiritüel filmler konulu bu filmde, Londralı bir kadının aşk hayatı zamana bağlı olarak işlenmektedir. Helen ilk olarak işten çıkarılır sonrada metroyu kaçırır. Bu olaylar ve gelişen sırasını paralel olarak her iki şekilde de görüyoruz.

Oyuncular: Gwyneth Paltrow, John Hannah, John LynchYönetmen & Yazar: Peter Howitt

13- The Turin Horse – Torino Atı

YouTube video

Yönetmen Bela Tarr kıyameti olabilecek en karanlık ve ne kötü haliyle ele alıyor. Bir efsaneye göre Nietzsche yaşlı ve yorgun atını kamçılayan bir adam ile karşılaşır, atı korumak için ona doğru koşar ancak yok olurlar.

Oyuncular: János Derzsi, Erika Bók, Mihály KormosYönetmenler: Béla Tarr, Ágnes Hranitzky (co-director)Senaristler: László Krasznahorkai, Béla Tarr

14- The Connected Universe – Birleşik Evren

YouTube video

Spiritüel filmler denince akla gelen The connected universe filmi, bilim dünyasında yaşanan en garip gelişmelerin ardında duran en büyük resmini bugüne kadar hayal edilememiş bir şekilde gözler önüne seriyor. Bu düşünsel film evrenle insanın fiziksel ve enerji düzeyinde ne kadar bağlı olduğunu gösterecek.

Oyuncular: Nassim Haramein, Sır Patrick StewartYönetmen: Malcom Carter

15- Bab’Aziz

YouTube video

Yaşı oldukça var olan ve kör olan Baba Aziz çölde sufilerin otuz yılda bir yaptıkları toplantının yerini aramaktadır. Bilinmeyen toplantı yerini küçük torunu ile birlikte aramaktadırlar. Çöl yolculuğu boyunca torununa ilginç hikayeler anlatır ve garip insanlarla karşılaşırlar.

Oyuncular: Nessim Khaloul, Mohamed Graïaa, Hossein Panahi, Parviz Shaminkhou, Maryam HamidYönetmen: Nacer Khemir

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!