featured

Epic Store Ücretsiz Oyunlar Dağıtmaya Devam Ediyor!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Epic Store son zamanlarda oyuncuların en sevdiği bilgisayar oyun platformu olmayı başarmıştır. Steam ile son yıllarda girdiği büyük rekabet her gün artıyor.  Steam kadar geniş oyun yelpazesi sunamayan Epic Games ücretsiz oyunlar ile bu yarışta öne geçmek için hem çok farklı hem de tutacağı garanti olan bir yöntem ile oyuncuların gönlünü fethetmeyi başardı.

https://www.youtube.com/watch?v=xIjt6l5llxs

Epic Games, Fortnite gibi bir oyunu ilk başta ücretsiz olarak oyuncular ile buluşturdu. PUBG gibi bir Battle Royal oyunu olan Fortnite , Steam’in PUBG’sini çok kısa bir sürede geçmeyi başardı.

Fortnite’ın popüler olmasının en büyük sebeplerinden biri tamamen ücretsiz olması gibi görünebilir. Fakat Epic Games bu oyunu durmadan güncel tuttu ve oyuncuların seveceği zaman zaman köklü değişimlere sokmaktan çekinmedi.

Birçok film, dizi ya da efsane oyun içerisinde kendine yer bularak durmadan farklı tarzda oyuncuların ilgisini çekmeyi başardı. Thanos başta olmak üzere dünyada gündem olan birçok olay oyun içerisinde kendisine yer buldu.

Fortnite Konser ve Film Günleri

Epic Games tarafından yapılan ve oldukça beğenilen bir diğer olay ise oyuncuların herhangi bir ücret vermeden yaklaşık 10 dakika süren Amerikalı ünlü şarkıcı Travis Scott konserlerine katılma fırsatı yakalamalarıydı.

Oyun içinde Travis Scott hologramı ile yapılan konsere 12 milyondan fazla oyuncu aynı anda aktif olarak katıldı. Bunun dışında ise haziran ayı içerisinde başarılı yönetmen Christopher Nolan filmleri oyun içerisinde oyunculara yayınlandı.

Epic Games Ücretsiz Oyunlar Cenneti

Epic Games ücretsiz oyunlar konusunda da kesenin ağzını hiç sıkmadı. Bu da Steam’i geçmesinde oldukça önemli bir rol oynadı. İlk başlarda genellikle indie tarzında küçük oyunları ara ara oyunculara ücretsiz olarak sundu. Fakat geçen zaman içerisinde Epic Store tarafından dışarıya bazı büyük oyunların bedava olarak dağıtılacağı tarzında haberler sızdı.

İlk başlarda bu durum sadece bir satış propagandası olarak görülmüş ve fazla dikkat çekmemişti. Fakat Epic Games Assassin’s Creed Syndicate, Steep, Darksiders 1 ve 2 gibi piyasada oldukça sevilen ve oldukça büyük bütçeli oyunları kullanıcılarına ücretsiz olarak dağıttı.

Epic Games GTA 5 Dağıttı

Fakat bu yapılanlar Epic için yeterli olmamış olacak ki bir gün mağaza kısmında 1 hafta geri sayımı olan ve 1 hafta sonra ücretsiz olarak oyunculara verilecek gizemli bir oyun olduğunu gördüler. Bu oyun için birçok teori ortaya atıldı.

1 hafta sonuna gelindiğinde ve geri sayım bittiğinde ise Epic Games GTA 5 oyununu tüm kullanıcılarına tamamen ücretsiz olarak dağıtmaya başladı. Epic Store sunucuları ilk başlarda bu yoğunluğa dayanamadı ve 5 – 6 saatliğine çöktü.

Ardından düzelen sunucular milyonlarca oyuncuya GTA 5 oyununu dağıtmaya devam etti. Birçok kişinin Epic Games Kütüphane kısmı bedava oyunlar ile adeta doldu taştı. Ardından ise Borderlands, ARK ve Shadow Tactics gibi birçok oyun her hafta ücretsiz olarak oyuncular ile buluştu.

Epic Store 9 Temmuz’da 3 Oyun Verecek

Epic Games Store yaz tatilinin başlaması ile oyunculara tekrar bol bol oyun dağıtmaya başladı. Stranger Things ve Hue isimli oyunları temmuzun ilk haftası dağıtan Epic Games 9 Temmuz tarihinde tam 3 adet ücretsiz oyun verecek.

Epic Games Store tarafından verilecek oyunlardan birisi Escapist 2. Strateji oyunu olan bu oyun Prison Break tarzı farklı hapishanelerden kaçmaya çalışacağınız oldukça tatlı bir oyun olarak dikkat çekiyor. Bu oyun tek ya da isteğe göre arkadaşlarınızla oynayabileceğiniz bir oyun.

Ücretsiz olacak 2. oyun ise Lifeless Planet. Hayat olmayan bir gezegende bir astronot ile bolca bulmaca içeren bir maceraya atılacağımız bir oyun. Oyunun bulmacalarının çok beğenildiğini belirtmekte fayda var.

Epic Store tarafından verilecek 3. ücretsiz oyun ise Killing Floor 2. Oldukça popüler olan ve 2016 yılında yayınlanan bu oyun çok fazla oyuncu ile oynadığınız bir FPS oyunu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!